”Klassieke antisemieten in een modern jasje”

Een zekere Roy Isacowitz probeertde er in de krant Haaretz wat ironisch over te doen. Over het feit dat Bibi Netanyahu, de Israelische premier, vorige week, voor een gehoor van Amerikaans Joodse organisaties  uithaalde naar de mensen die BDS steunen en zei dat “diegenen die Israel boycotten klassieke antisemieten zijn in een moderne outfit”. “Vroeger,” zei Netanyahu, “riepen antisemieten op tot het boycotten van Joden, nu  roepen ze op tot het boycotten van de Joodse staat.” 
Isacowitz reageerde door te schrijven dat het best moeilijk is om aan het idee te wennen dat je antisemiet bent als je al vanaf je geboorte Joods was en 40 jaar in Israel woont. Maar, zei hij, er zit niets anders op, want we weten immers allemaal dat Bibi nooit of te nimmer een loopje met de waarheid zou nemen als het om zoiets heiligs als antisemitisme of de Holocaust gaat. En ”het kan geen kwaad je te realiseren dat de Israelische anti-boycotwet elk gebied valt dat onder Israels controle is”, schreef hij, ”dus is een weigering om wijn te drinken van de Golan al antisemitisch. Kijk maar uit,” aldus Isacowitz. ”Het ene moment controleer je nog waar de peterselie in de supermarkt vandaan komt, en voor je het weet sta je het volgende moment al hakenkruizen te sprayen op een muur”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

4 gedachten over “”Klassieke antisemieten in een modern jasje””

 1. Het heeft toch geen zin in te gaan op een aartsleugenaar als Netanyahu.
  Zelfs Sarkozy en Obama waren het er over eens dat de man een leugenaar is, een microfoon stond nog open.
  Ook Neufeld and Berenbaum, editors ‘The bombing of Auschwitz’, 2000, New York stelt de man als leugenaar aan de kaak.
  Met de man is niets te beginnen, helaas lijken Israelische joden niet door te hebben dat hij hen naar de catastrofe leidt.
  Overigens moest ik BDS even goochelen.

 2. @dré oudman:
  [Diapora is het beste, voor iedereen, ook voor de niet-Joden.]:

  Op termijn wel!
  Als afstammelinge van 11 verschillende “volkeren” ben ik het wbt mijzelf 100% met je eens: tenslotte dank ik mijn bestaan aan diverse diasporae (is dat de correcte meervoudsvorm?). “Gemakshalve” reken ik de transatlantische slavenhandel ook maar tot diaspora. Of mijn diverse voorouders het allemaal zo positief hebben ervaren, waag ik te betwjfelen.

 3. Merkel en haar regering zijn de komende twee dagen te gast in Israel. Als ze wil kan ze zeer duidelijk zijn en ze heeft al aangekondigd voor een twee-staten-oplossing te pleiten.
  Eens kijken of de Duitse regering wederom van antisemitisme wordt beschuldigd.

Reacties zijn gesloten.