Klaas is boos

Klaas is geen beroerde jongen. Daar niet van. Maar altijd boos.

En terecht natuurlijk.

Want Klaas trekt structureel aan het kortste eindje.

Op de basisschool kon Klaas nog aardig meekomen. Maar het ging mis op het voortgezet onderwijs. De frontaalkwab sloeg op hol. Kon niemand wat aan doen.

Klaas wou maar één ding: topvoetballer worden. Hij deed niet anders dan Fifa spelen. Voetbalstrategie was Klaas op het lijf geschreven. Naar voetbalwedstrijden kijken en af en toe een balletje trappen op het veld. Niet in teamverband natuurlijk want in het weekend moet je uitslapen en ook wel eens leuke dingen doen. Zoals vissen.

Klaas is nooit een Messi geworden. Onbegrijpelijk.

Wel behoorlijk dik. En hoewel er dus veel Klaas is om van te houden, zien de vrouwen hem niet staan.

Het MBO kwam Klaas al voetballende en vissende goed door. Echte passies had Klaas daarbuiten niet. Gamen met de boys, biertje, blowtje, dat soort dingen. Da libi!

Ook al stonk het hele huis naar wiet, de moeder van Klaas leek niks te ruiken. Wie niks weet, hoeft ook niks te doen. En ze had het al zo druk. Gedoe met Klaas was het laatste waar ze op zat te wachten.

De vader van Klaas was dood. Ook dat nog.

Na het MBO wist Klaas niet wat hij wou. Hij heeft een heel jaar gegamed en wat op het veldje doorgebracht. Hij kwam helemaal tot zichzelf.

Daarna zou hij naar het HBO. Maar ja, dat was behoorlijk ver weg. Dus kreeg Klaas een zwarte Golf met rode stoelen. Dat zou het helemaal gaan worden. Ware het niet dat de Golf om een boom heen gevouwen werd. Een Panda volgde. Ook weer cadeau van mama. Want ja, het kind had het zwaar en papa was ook al dood.

Na wederom een jaar bezinning achter Fifa zag Klaas het licht. Hij is  dan toch maar gaan solliciteren. Hij is nu bezorger. Elke dag op een busje en in het weekend vissen en gamen. En nog steeds bij mama wonen want dat is wel zo gemakkelijk.

Klaas is boos. Het leven is kut. Vrouwen houden niet van hem. Hij kan nog zoveel trainen op de sportschool maar hij blijft dik. Het zit ‘m in de botten. Ze zijn te zwaar. Valt niks aan te doen.

Een huis huren kan niet. Huizen zijn er niet. Een kamer is ook geen goed idee. Klaas wil alles. In één klap een huis, volledig ingericht, als het kan met een vrouwtje op de bank. Maar een huis kopen wordt niet wat met zijn inkomen en zijn geflex.

Hij doet vreselijk zijn best en het wordt niks. Het is hopeloos en het wordt nooit beter.

En die buitenlanders krijgen alles cadeau. Zelfs de bommen zijn gratis!

Daarom stemt Klaas FvD.

Voor de toekomst.

Voor hoop.