Kerry draait bij wat betreft de eis van een erkenning van Israel als ”Joodse staat”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft deze week een opmerkelijke ommezwaai gemaakt. Tijdens een hoorzitting van de Commissie voor Buitenlandse Zaken van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zei hij dat het “een fout is om steeds van de Palestijnen te eisen dat zij Israel erkennen als ”Joodse staat”.

Israels premier, Benjamin Netanyahu, heeft daar de afgelopen jaren een punt van gemaakt. Hij stelt het voor alsof het een sine qua non is voor een vredesakkoord. Eerder deze maand hield Netanyahu een speech tijdens de jaarlijkse ”policy” vergadering van de Amerikaanse Israel-lobby AIPAC, waarin hij dat nog eens onderstreepte. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

4 gedachten over “Kerry draait bij wat betreft de eis van een erkenning van Israel als ”Joodse staat””

  1. @ dre: staten hoeven naar mijn mening niet te bestaan, gelijk welke dus, anders discrimineer je zelf;)

  2. De Hindoeïstische staat India, de Katholieke staat Italie, de Protestantse staat Amerika, de Islamitische staat Iran, de Joodse staat Israel.Gekkigheid allemaal en discriminerend en hooghartig naar alle anderen die of een ander geloof hebben of niet-gelovig zijn.Het moet Netanyahu aan zijn kokosnoot worden gebracht dat in 1948 de VN stemde voor een soevereine staat Israel en niet voor de Joodse staat Israel.

  3. @laarmans ik denk dat het hier niet om het religieuze betekenis van joods gaat, maar om de ethnische…

Reacties zijn gesloten.