Kernwapens blijven voorlopig op vliegbasis Volkel

De Nederlandse regering streeft naar een kernwapenvrije wereld, maar laat het nucleaire arsenaal in Volkel niet verwijderen.

Waarschijnlijk is de Nederlandse regering van plan ze op een mooie dag, onder auspiciën van de Verenigde Staten van Amerika, op een of ander doel af te schieten. Met als resultaat dat er terug geschoten wordt met andere kernwapens en ga zomaar door. Tot het streven van de Nederlandse regering bereikt is, en de wereld kernwapenvrij is.

Overigens streef ik naar een gezondere levensstijl. Daarom eet ik ieder dag fastfood, tot al het fastfood op is en iedereen gezonder kan leven in een fastfoodvrije wereld.

En natuurlijk streeft u ook naar een betere wereld. En als we allemaal ons steentje bijdragen zal dat vast wel lukken.

5 gedachten over “Kernwapens blijven voorlopig op vliegbasis Volkel”

 1. Ik liep mee, in die demonstratie van meerdere tienduizenden, jaren terug, nadat ik grondig moest beargumenteren ‘waarom’ ik daar aan mee zou werken. Geen kernwapens. Er valt niets te beargumenteren.

  Vele jaren later ontmoete ik iemand, die tijdens de demonstratie ‘wacht liep’ juist om deze ‘Weapons of Mass Destruction’ (WMD) te beschermen.

  Enkele jaren later kwam ik op de basis Volkel (moest wat werkzaamheden verrichten aldaar). Ik heb minstens 1 van die ‘nukes’ kunnen aaien. Tot mijn spijt had ik geen detonatiehoedje bij me. (ja, dat laatste was ‘gein’)

  Welke ‘ontwapening’?

 2. Kleine “drog”reden waarom den Nederlandschen regeering de Kernwapens niet verwijdert….

  De bunker waar ze liggen is Amerikaans gebied net als de bewakers die Amerikanen zijn. Ongeveer gelijkwaardig aan Ambassade grond.

  Nederland kan wel willen dat ze weggehaald worden, maar ze liggen niet op Nederlandsch grondgebied…..

 3. De haast peilloze en evenzo misdadige absurditeit van de maatschappelijke hooligans in een paar woorden 100% juist weergegeven. Geweldig DeFrysk!

 4. Si vis pacem, para bellum. Of: als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog. Het is een oude Latijnse uitdrukking.

  Aanvallend werken kernwapens niet. Je kunt geen gebied innemen nadat er een paar A-bommetjes op zijn gegooid. Defensief, pas op, bega geen domheid door ons aan te vallen want dan loop je de kans op een grote boem, werkt het wel.

  Kernwapens kunnen pas de wereld uit wanneer we een wereldregering hebben.

 5. Alleen op Volkel ?
  Dan weet de vijand precies waar ze moeten zijn.
  Klinkt niet erg logisch.
  Volkel dient als afleiding.
  Er zullen op meerdere plaatsen die dingen liggen.

Reacties zijn gesloten.