Kernenergie, laat maar komen zegt kabinet

Want in Nederland kan niets gebeuren met kerncentrales, dat het afval nog heel lang de aarde gaat vervuilen zal hun een zorg zijn. Als Henk & Ingrid nu maar snel onafhankelijk van die olieleverende haatbaarden zijn.

Verder is Nederland:

Maarre, hoe kun je je op zo’n ramp voorbereiden? Radioactiviteit is volgens mij niet te bestrijden. Daar moet je vandaan blijven en anders ga je gewoon dood.

Hans Groen schrijf ook een stuk over (on)veiligheid van kernenergie op zijn blog, ik krijg daar toch een beetje angstgevoelens van.

In Japan is Cesium vrijgekomen, dat gaat lekker samen met water, Wikipedia.

Toxicologie en veiligheid

Cesium reageert hevig bij contact met water. Cesium is voor de mens voornamelijk gevaarlijk wegens deze heftige reactie waarbij het bijtende cesiumhydroxide  (CsOH) wordt gevormd.

5 gedachten over “Kernenergie, laat maar komen zegt kabinet”

 1. Het anders zo dissidente CDA-Kamerlid Koppejan sloot zich daar van harte bij aan: ‘Laten we nou niet bij het eerste het beste incident de koers omgooien.’

  Het zou om te lachen, gieren, brullen zijn als het niet om zo’n ernstige zaak ging.

 2. @1 Nou ben ik niet zo’n paniekzaaier, maar het begint er zo langzamerhand toch op te lijken dat het in Japan niet helemaal fantastisch gaat. Lekkende reactorvaten, (weer) geëvacueerd personeel…
  Van kernfysica heb ik geen bal verstand, maar je zou toch denken dat een regering een stoel pakt, gaat zitten en even nadenkt over de mogelijke consequenties voor Nederland.

 3. Over de veiligheid van kerncentrales is altijd gelogen. Met de bouw van nieuwe centrales speel men toch echt met mijn leven en daar hou ik persoonlijk niet zo van. Als iemand op “armafstand” met mn leven speelt neem ik direct passende maatregelen. Wat moeten we nou met z’n allen tegen die eventuele nieuwe centrales aanrichten? Wat zijn passende maatregelen?

 4. Men slaat kernafval op, omdat men ervan uit gaat, dat over een X aantal jaren, een manier is gevonden dat het afgebroken kan worden.
  Wat er in de tussentijd mis kan gaan daar komen Henk en Ingrid en onze kids, vanzelf achter.
  Ze zullen er pas achter komen als ze de stralingsziekte krijgen, goh en dan zal er wel ergens een lek zijn geweest, gewoon een gevalletje aanvaardbaar risico.
  Walgelijk he, hoe gemakzuchtig mensen kunnen denken.

  Henk en Ingrid zullen pas gaan mopperen als de kerncentrale maar niet af schijnt te komen, en tig keer duurder zal uitvallen, als dit kabinet ze nu voorrekend.

 5. Linda Schreef:

  Henk en Ingrid zullen pas gaan mopperen als de kerncentrale maar niet af schijnt te komen, en tig keer duurder zal uitvallen, als dit kabinet ze nu voorrekent.

  Niet alleen dat, maar nu Ons Kabinet sinds Japan afziet van Generatie III-centrales en Generatie III+ wil laten bouwen (die nog niet leverbaar zijn) praten we dus over een jaartje of 12 à 15 en tegen die tijd is zonne-energie waarschijnlijk al goedkoper dan “gewone” energie.

  Trouwens, ik hoorde vandaag toevallig van een neef van mij (die in die branche heeft gezeten) dat de NL energiebedrijven per dag zo’n 1,4 gigawatt moeten weggooien omdat er geen gebruikers voor zijn. 😐

  Maar we hebben al die nieuwe kerncentrales dus echt echt echt echt echt nodig hoor! 😛 😛 😛

Reacties zijn gesloten.