Kerken gezamenlijk in actie tegen racisme

De gezamenlijke kerken in Nederland komen zondag in een speciale dienst bijeen tegen racisme, zo maakt de Protestantse Kerk in Nederland vanavond bekend. Vertegenwoordigers vanuit de breedte van christelijk Nederland en vele genodigden zullen in de dienst aanwezig zijn om gezamenlijk met deze viering een statement te maken.

“We willen hiermee een weerwoord geven aan de haatzaaierij die rond de verkiezingen expliciet naar boven kwam.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Kerknieuws

Zie ook:

“Minder Marokkanen, minder Marokkanen!” Een zaal met PVV’ers scandeert het en de man naast Wilders vol in beeld lacht er bij. Ik kijk met verbijstering naar de televisie. Wat bezielt mensen om zoiets te roepen? En wie roept dit een halt toe?
Verder lezen.

7 gedachten over “Kerken gezamenlijk in actie tegen racisme”

 1. Goh de Kerk wordt wakker. Eerst: “de wereld is plat !, de wereld is plat!”. Oh toch niet. De wereld is rond!, de wereld is rond!.

  Nou elk initiatief tegen domheid is goed.

  Ik heb alleen bij de kerk altijd een bijsmaak van gaat het ze om de mensen of komt hun geloof ook in het gedrang en de wet op godslastering. Het gaat ze natuurlijk niet om de mensen maar om de zieltjes. Ik kan dat door hun eigen toedoen nooit loskoppelen.

 2. jammer dat je er zo overdenkt; liefde zou de drijfveer moeten zijn. Blijkbaar heb je andere ervaringen…

 3. @Rudy:
  Heb je de reacties van de kerkgangers wel gelezen? Vooral die van “Duifje”, die strooit met verwijzingen naar Bijbelverzen, maar en passent even beweert dat “criminele Marokkanen en Antillianen” een “IQ van 80 of lager” zouden hebben en “zwakbegaafd” zouden zijn.

  Noem jij dat naastenliefde??

 4. Eigenlijk zouden de kerken samen met de moskeeën een actie moeten organiseren. Zo van: We hebben geloofsverschillen, maar we hebben één mening tegen racisme.

 5. Het is niet zo vreemd dat ik zo denk over de kerk dat hebben ze geheel aan zichzelf te danken. Kindermisbruik in die klooster zeer recentelijk. En hun rol tijdens WO II bijvoorbeeld.

  Het gaat ze niet om de mensen maar om die lege gebouwen weer te vullen. Religie…….. geef mij maar wetenschap en echte liefde.

Reacties zijn gesloten.