Kees van der Staaij: speler in het theater van de haat

Joke Kaviaar schreef  terecht dat- in haar mooie woorden zo goed weergegeven-, het theater van de haat meer dan één speler kent.

En dat klopt: Geert Witler der Schlümpfe-Führer mag dan wel het meest in het oog springen maar er zijn er veel, heel veel in dit land dat al meer dan een decennium haast aan het oog onttrokken wordt door de bruine smurrie van rassenwaan, vreemdelingenhaat en fascisme, die er een flink aandeel in gehad hebben het zover te laten komen. En die er nog steeds hun best voor doen de wens van Hitler tot het stichten van een rijkje geregeerd door een alles verterende haat duizend jaar te laten duren.

Laten we in de komende tijd er eens een paar tussenuit pikken. Allereerst vandaag: Kees van der Staaij, de gereformeerde ayatollah van de partij die zo actief met de nazi’s van weleer collaboreerde en weinig goeds heeft geleerd sinds die tijd.

Geert Witler maakte er in zijn ‘Bürgerbräukeller’ gewag van etnische zuivering een heel normaal standpunt te vinden voor zijn hele normale eenmans-beweging. Maar hij is niet de enige die etnische zuivering en het daarmee gepaard gaande geweld en moord op grote schaal heel normaal vindt.

Ook Kees van der Staaij vindt genocide een volstrekt normaal iets. Althans: met het voorgestelde uitroeien van de de bewoners van de Gaza-strook – die zo intens te lijden hebben van de politiek van langzame wurging door de zionistische vrienden van de refo-ayatollah – heeft deze ‘volksvertegenwoordiger’  in de Tweede Kamer der Staten Generaal geen enkele moeite. Stel voor de bijna 1,8 miljoen mensen aldaar uit te roeien en Kees van der Staaij rolt bijna lachend van zijn stoel.

Wie denkt dat dit een ver van zijn bed show is, moet weten dat van der Staaij ook nog eens buitengewoon weinig op heeft met de rechtsstaat in Nederland.

4 gedachten over “Kees van der Staaij: speler in het theater van de haat”

 1. Van der Staaij nog een kruisvaarder. Net zo middeleeuws als die rechtse ratten aan de overkant. Laten ze lekker oprotten naar een zandbak en elkaar bevechten.

  Wat mij altijd is bijgebleven de aanval op Roemer in de TK omdat Roemer de Palestijnen sprak maar ook de joden. Gewoon de Jan met de Pet in de straat. En wat bleek ? Die willen allemaal helemaal geen conflict die willen vrede. Hoe haalde Roemer het in zijn hoofd mensen als gelijke te behandelen.

  Aanval door Wilders en deze smerige SGP’er. Nee die vinden de manier van Wilders beter. Keppeltje op kibboets in met orthodoxen en dan maar net zo veel haat praten als die baarden aan de overkant. Hoezo het conflict willen oplossen. Hoezo iedereen als gelijke zien en vanuit dat standpunt de dialoog aangaan om tot een oplossing te komen.

  Walgelijk mannetje die van der Staaij. Breivik aanhanger is het. Geweld en haat is zijn ding. En die wil naar zijn GOD ?

 2. Daarom verwacht nooit een oplossing van rechts omdat ze zelf het probleem zijn of in stand willen houden ten kosten van mens en milieu.

  HET IS EEN KEIHARD FEIT een Natuur wetmatigheid.

 3. De opvatting van ayatollah Van der Staaij over de positie van vrouwen sluit goed aan bij die van de rest van de ayatollahs in Iran.

Reacties zijn gesloten.