Kapitaal en fascisme: altijd innig met elkaar

Toen de Nederlandse Spoorwegen goud verdienden aan de deportaties van meer dan honderdduizend mensen naar Westerbork als voorportaal van de dood, was dat goed voor de economie. Aldus toenmalig Minister van Verkeer Van Schaik nog geen vier maanden na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa.

Zeventig jaar na deze onvoorstelbare misdaden tegen de menselijkheid waar de NS met de zegen van de Nederlandse regering in ballingschap aan meegewerkt heeft, werkt de KLM volop en al jaren mee aan dergelijke misdaden die net als destijds neerkomen op hetzelfde: het faciliteren van ongekend geweld van de staat en haar machtsapparaat tegen weerloze en door diezelfde staat wederom als ‘ongewenscht’ beschouwde mensen.

Wat KLM doet is net zo misdadig als wat de NS destijds deed. Verschil in aantal slachtoffers en hun uiteindelijke lot is niet bepalend bij het maken van een eventueel onderscheid tussen de praktijken van toen en nu. Evenmin is dat het feit dat landen waaronder Nederland in hun strafrecht en overige wettelijke bepalingen het een en ander hebben opgenomen over de toelaatbaarheid van deportaties. Het deporteren van mensen is misdadig, of het wettelijk is toegestaan of niet en er is geen enkel fundamenteel verschil tussen toen en nu. Punt.

KLM werkt mee aan misdaden tegen talloze weerloze mensen. Krapuul en ook onze vrienden van Doorbraak en talloze anderen berichten er veelvuldig over. Zo berichtte ‘Doorbraak’ op 30 oktober j.l. hoe studenten van de University of Colour een vertegenwoordiger van KLM wiens salaris voor op zijn minst een deel betaald wordt uit het geld dat met misdaden verdiend wordt, de wacht aanzeggen.

Wie ook dol is op het deporteren van mensen, is deze:

En misschien dacht iemand daarom wel bij KLM dat het vast geen kwaad kan alvast met het oog op een wellicht gehoopte Machtergreifung en de mogelijk lucratieve contracten die dat met zich mee gaat brengen ten einde de natte droom van ‘Geert’ te verwezenlijken, de reet te likken van die wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar:

2015-12-1o KLM fijne vlucht Geert

1 gedachte over “Kapitaal en fascisme: altijd innig met elkaar”

  1. Pingback: Hotelketen ‘Première Classe': Migrant? Slaap maar in de modder! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.