Kansen en risico’s van een kabinet dat alles al weet

Gaat Nederland na 30 jaar vrijheidsideologie à la Reagan en Thatcher eindelijk ook de rekening opmaken? Met occupydenhaag en occupyamsterdam worden het regeringscentrum en de bankwereld er vandaag aan herinnerd dat die planeten bij een deel van de bevolking hun geloofwaardigheid hebben verloren. Het is de vraag of het kabinet-Rutte daar conclusies aan weet te verbinden.

De voortekenen zijn niet gunstig. Bij de eerste verjaardag van het kabinet feliciteerden de deelnemers aan de gedoogcoalitie vooral zichzelf. VVD-fractievoorzitter Blok wil nog vier jaar door, zei hij tegen Nu.nl, ervan uitgaand dat de eerste periode wordt volgemaakt. Het CDA zoekt wat verzetsruimte maar kan zich niet veroorloven hardop te klagen. Geert Wilders vergrootte zijn politieke hefboom door nog eens te waarschuwen dat PVV-instemming met extra bezuinigingen geen uitgemaakte zaak is.

Marc Chavannes in NRC.

5 gedachten over “Kansen en risico’s van een kabinet dat alles al weet”

  1. Wie? Marc Chavannes?
    Als deze meeloper wat opschrijft mag je je afvragen, wat er werkelijk wordt bedoeld. Sinds zijn aanzitten aan het Bilderberg banquet in de Zwitserse Alpen, kun je zit soort zelfgeproclameerde “journalisten” toch niet meer serieus nemen? Een beetje kerel had eens een boekje open gedaan over wat daar wordt bekonkeld. Niet dat dat nog zo belangrijk is, maar dan was hij natuurlijk door de “elite” met sneltreinvaart uitgekotst. Nee, mondje dicht, dan hoor je nog eens wat. Alleen wij mogen het niet weten.
    Dan gaat hij wat riedeltjes in het NRC ten beste geven, zodanig, dat wij moeten geloeven, dat hij ons “informeert”. Belachelijke vent.

  2. En ik maar denken dat de (nick) namen op Krapuul uniek zijn. Dat is toch een eerste vereiste van een forum lijkt me

  3. Ik vind het toch al heel wat dat een scribent in de msm zich hardop afvraagt of die bezettingsbeweging politieke consequenties dient te hebben, of ik nou verder met hem instem of niet (niet dus).

  4. Nee hoor bij wordpress blogs wordt niet gecheckt of namen van reageerders uniek zijn. Dit kan wel, namelijk als we de mogelijkheid om te reageren beperken tot alleen geregistreerde gebruikers, maar dat doen we op dit moment dus niet.

Reacties zijn gesloten.