Kans om Nederland aan Nederlanders terug te geven

Rutte wil Nederland teruggeven aan de Nederlanders. Wilders vindt dat Limburg moet worden teruggegeven aan de Limburgers. Han van der Horst constateert in Joop dat zoiets niet zo gemakkelijk is: de Limburgers hebben zich vergaand geïnfiltreerd binnen de Nederlandse maatschappij en het is de vraag of ze zich daar zo gemakkelijk uit laten verwijderen.
Er is één kans: het is carnaval. Ze zitten allemaal in Limburg. We hebben nog drie dagen.

15 gedachten over “Kans om Nederland aan Nederlanders terug te geven”

 1. laten we Limburg aan België geven in ruil voor de haven van Antwerpen

  lijkt me een goeie deal 😆

 2. In hoofdstad Maastricht is de PvdA nog altijd de grootste partij.
  Grote sociaaldemocraten komen uit Limburg: W.H.Vliegen, Sjeng Tans, Thijs Wöltgens, Frans Timmermans. Het zijn echt niet de slechtste SDAP-ers cq PvdAers die uit Limburg kwamen/komen.
  Dierbaar Oord!
  Amen 🙂

 3. En dan vergeet ik nog de gebroeders Pieters: Sjef Pieters van de CPN, later SWP. En zijn broer, PvdA-wethouder van Maastricht. 🙂

 4. En een van mijn eerste vriendinnen was een asblonde Limburgse. Leek uiterlijk wel wat op Laurence Stassen, maar – zo veel minder hekserig! Ik sterf liever dan Limburg los te laten! 😆

 5. #8 Altijd hetzelfde met die mannen, he? 🙂 (hoop wel dat vriendin liever voor de oren was)

 6. Oh, vanwege het Krijsen, bedoel je, Keira. Nou, het is lang geleden, maar ik herinner me nog haar zacht gefluister in zangerig Limburgs als we samen waren. 😉

 7. Wat heeft de Maastrichtenaar #Tibaert gelijk: Tibaert Schreef:

  Sorry, dat Kaaskoppen eerder een grote mond dan verstand hebben was me al sinds mijn kinderjaren duidelijk, maar zo dom, zo oliedom. Antwerpse haven… Wilders zou in zijn vuistje lachen… en met hem heel Rotterdam.

  Ik bedoel, over de arrogantie en de onwetendheid van de ‘Ollanders.
  Ik geloof namelijk niet dat Rotterdam blij zou zijn met een Nederlands Antwerpen: Het zou het einde betekenen van de concurrentievervalsing waar Nederland zich sinds het einde van de 16e eeuw schuldig maakt.
  Blokkade eerst (1581-1793) van de Westerschelde, vervolgens eindeloos zeuren over het uitdiepen van die zee-arm (regering viel er al eens over in de twintiger jaren) en over de IJzeren Rijn, spoorverbinding naar Duitsland die een paar kilometer (Roermond) over NL gebied loopt.
  Als ik een Belg was, zou ik ook niet bij dat stelletje hypocriete en arrogante gierigaards willen horen. Alleen het Vlaams Belang ( 😥 ) antwoordde positief op Wilders’ idee om Nederland en Vlaanderen te fuseren.
  Miljaar!
  Ken uw plaats… 🙂

 8. #17 Idd: Carnaval is revolutie. Oorspronkelijk was het een soort uitlaat voor het volk, dat 3 dagen z’n gang mocht gaan. Aan het eind van de middeleeuwen nam het de vorm aan van een tijdelijke Umwertung aller Werten. De machthebbers deden tijdelijk een stapje terug en het volk leefde zich op allerlei manieren uit. Na Aswoensdag kwamen de autoriteiten terug en zeiden “tut, tut: je ziet wat ervan komt als je het grauw zijn gang laat gaan”.
  Maar toen moderne tijden aanbraken, begonnen de prinsen carnaval hier en daar te weigeren, om de macht aan de oude machthebbers terug te geven, gesteund door het volk. Dat gebeurde in Romans (Frankrijk), beschreven door Le Roy Ladurie (Le Carnaval de Romans), en in Brussel, 1511. Wekenlang bleef het volk aan de macht. Keerde zich tegen de bourgondische vorsten die op de heuvels rond de stad huisden.
  Het carnaval kan zo maar uitlopen op een Arabische Lente…

 9. #18 Jos Perry. Vliegen (wethouder SDAP in Amsterdam) behoorde tot de sociaal-democraten die het aanvankelijk op een accoordje gooiden met Rost van Tonningen. Daarom is er alleen maar een schraal bomengroepje naar hem genoemd: het W.H.Vliegenbos, in Amsterdam-Noord.

Reacties zijn gesloten.