9 gedachten over “Kanker hoofddoek”

 1. Ja, het is triest. De verhufterende Nederlandsche samenleving. 😐
  Maar ja. Doe er maar eens wat aan.

 2. Als je sommige reacties op de blog ook leest blijkt dat we hier barsten van de Islam-experts, er wordt wat op los gekopieerd en geplakt uit de wiki zeg.
  Kom je eventjes uit je schulp moet je gelijk een hele verantwoording over een wereldreligie gaan afleggen tegenover Pietje en Klaasje.
  Net zoiets als wanneer je een kruisje draagt en je wordt ter verantwoording geroepen voor het afslachten van een heel zuid amerikaans continent 500 jaar geleden.

 3. *zucht* Ten tijde van de grote koningshoven in Europa was Nederland een buitenbeentje. Wij waren de boeren, niet verwonderlijk als je het leest. We zijn die boeren gebleven.

 4. En dan zegt Wilders: nee hoor, iedereen die meedoet is welkom hier.
  Hij bedoeld: iedereen die assimileert is welkom. Je moet zijn zoals ik ben, dan is het pas goed.
  Intussen zorgt hij er voor dat hoofddoekdragende Moslima’s niet voor vol worden aangezien,. Voor monddood worden uitgemaakt.. Hij maakt mensen wijs dat Moslima’s allemaal een hoofddoek dragen omdat ze daartoe onder druk worden gezet door hun echtgenoten/vaders of broers. En met zinnetjes als : ik lust die hoofddoekjes rauw’ laat hij gelijk even zien dat hij gewoon een hekel heeft aan hoofddoeken en iedereen die ermee loopt. Met redden ‘van hun onderdrukkers’ heeft het niks te maken, hij dumpt ze nu juist in de verste uithoeken, hoopt dat ze straks geen werk mogen krijgen in overheidsgebouwen als ze die doeken niet afdoen en zou het liefst alles wat er de laatste jaren is gedaan om die vrouwen juist mèt hun doekjes te laten participeren in de maatschappij weer ongedaan maken. Als dát geen onderdrukken is??? Zo van: ze mogen meedoen als ze hun doekjes afdoen en doen ze dat niet vrijwillig dan moet je ze dingen ontnemen en gaan we die hele doek verbieden als het even kan.
  En dat staat dan te blêren over vrijheid!??
  Walgelijk. Met als gevolg dit soort dingen. Opmerkingen, denigrerende blikken op straat. Harde vooroordelen terwijl ze geen idee hebben wie de persoon onder die hoofddoek eigenlijk is, wat ze denkt, hoe ze leeft en wat ze kan/doet in en met haar leven.
  Om je dood te schamen. Doe man splijt de samenleving hier, en de volgers doe er hard aan mee.
  Mij ontgaat sowieso totaal hoe een doek om het hoofd van de één voor iemand anders nou toch een probleem kan zijn. Iets om rotopmerkingen over te maken, om je mee te bemoeien, om mensen op te mogen beoordelen, te discrimineren zelfs.
  Sinds wanneer bemoeien we ons met hoe een ander gekleed gaat?
  Wat bedoel je dan helemaal met ‘vrijheid’ ? Gun een ander ook de vrijheid die je voor jezelf opeist. Mensen maken nou eenmaal niet allemaal dezelfde keuzes in hun leven, maar als zij of ik een hoofddoek willen gaan dragen dan vind ik het niet meer dan normaal dat zij -en ik- die keuze kunnen maken zonder gezeik overal. Bemoei je er gewoon niet mee, dan is het pas vrijheid.

 5. @#5 “Iedereen die assimileert is welkom” zou nog een voorruitgang zijn.

  Wat Wilders betreft mogen Marokkanen en vluchtelingen zich niet meer verkiesbaar stellen. Zie p 19 van zijn verkiezingsprogramma.

  Mede dankzij Wilders is haattaal normaal geworden en dat beginnen Moslims op straat te merken.

 6. Ik vermoed dat Sofia gelijk heeft; men voelt zich ongetwijfeld meer geroepen zich zo te gaan uiten, het is teveel aangejaagd door de PVV de afgelopen tijd.
  Wat een vreselijke ontwikkeling is er in gang gezet als dit zou kloppen. Zij heeft er verstandig aangedaan niet te reageren op die momenten.

  Als ik er bij zou staan zou ik me niet kunnen beheersen vrees ik, en ik zou de persoon in kwestie verbaal zeker in de hoek zetten. Misschien zinloos omdat het niet overkomt bij die persoon, maar er moet ook een tegengeluid blijven klinken, en wie weet geeft dat omstanders ook weer moed om de volgende keer ook hun mond open te doen.

 7. Ja, jullie hebben gelijk. Kwam niet helemaal over zoals ik het bedoelde.
  Ik bedoelde eigenlijk niet dat hij iedereen die assimileert dan wèl welkom zou heten, maar als hij het zo formuleerde zou het wat meer in de buurt komen van wat ie probeert te verkopen voor prietpraat.
  Dan lijkt het nog wat met zijn Petra als voorbeeld. Maar hij kan zeggen wat hij wil, het is evengoed wel duidelijk dat hij gewoon een grote afkeer heeft van alles wat met Islam of Marokkanen te maken heeft. Of beter: geen afkeer maar haat.

  Want zoals ik verderop al zei is dat er al helemaal niet meer gekeken wordt wie je bent, wat je kan en hoe je verder leeft; zodra je een hoofddoek draagt ben je sowieso afschreven en buitenspel gezet. Of nee, voor genoeg mensen is zo’n hoofddoek ook helemaal niet nodig, je hoeft alleen maar op een Marokkaan te lìjken en je kan al een afkeurende blik krijgen. Helaas spreek ik uit ervaring. Dat je gewoon valse, minachtende blikken krijgt, helemaal alleen gebaseerd op wat ze dènken dat je bent, ook al is dat niet zo. En er waren altijd wel mensen die dachten en denken dat ze geweldiger zijn omdat ze Nederlands zijn (en in mijn geval dachten dat ik dat níet was) maar vroeger zeiden ze dan van die dingen in het geniep, omdat je een aso was als je het hardop zei. Nu mogen ze gewoon lekker asociaal doen en roepen wat ze willen want ja..vrijheid van meningsuiting.

  Het is frustrerend dat we daarbovenop ook nog eens zo’n regering hebben die graag meelift op die haatzaaierij, dat ze nog nauwelijks moeite doen om duidelijk afstand te nemen van wat er nu gebeurt in Nederland.
  En dan net doen of Wilders verder gewoon een collega is, een betrouwbare vent enzo.
  Vroeger met de CD werd er tenminste nog duidelijk gemaakt dat de regering met dat soort gedachtegoed niks te maken wilde hebben, maar nu winnen ze er blijkbaar zoveel mee dat dat steeds minder is geworden.

  We zijn de schaamte voorbij geloof ik. En we zijn zover dat anderen uit denken te moeten maken wat Moslimvrouwen wel en niet om hun hoofd mogen wikkelen. Dat we ze minderwaardig mogen vinden, gewoon al vanwege die doek.
  Dan ben je in mijn ogen wel erg ver afgegleden.

 8. Echt jammer dat schrijfster het nodig vond zich af te zetten tegen vermeende ervaringen zoals GHB ,tatoeages die naar ik begrijp voor schrijfster symbool staan voor de verloedering van ”westerse” cultuur.
  Ik ben bv. uitscholden voor kankerhoer en loop gespuug op de grond in adamse wijken voorbij, met een hoofddoek was me dit waarschijnlijk niet overkomen.

  Kortom, hou het debat schoon bij de Verhuftering van de samenleving en hoe we daar mee omgaan.

  Dit laat niet onverlet dat ik Wilders uitspraak dat hij hoofddoekjes rauw lust, 1 van zijn walgelijkste uitspraken vind.

 9. Ik begrijp dat er een tijd was dat het benoemen van de ziekte kanker een taboe was, men had er heimelijk over dat iemand ”K” had.’
  Taal verloedering in zijn algemeenheid als neo markt fascisme en “godwin” wensen.

Reacties zijn gesloten.