Kan Opstelten de Majesteit nog met droge ogen adviseren dat dit een stabiel kabinet wordt?

De drie giechelmannetjes zijn bij Opstelten en hebben daar hun laatste bespreking. Gaat Opstelten na dit gesprek de Majesteit adviseren dat dit een stabiele basis is voor een kabinet? Gaat hem dat lukken met droge ogen? Zal mij benieuwen.

PvdA, CU, GL en D66 hebben er zo hun gedachten over.

De PVV-CDA-er Camiel Eurlings is helemaal opgetogen.

Zelf heb ik ook mijn gedachten over. Wat betekent het dat de CDA-fractieleden tegen mogen stemmen als het iets is wat echt tegen hun principes indruist (ja flauwe inkopper, welke principes?). Maar goed laten we er van uitgaan dat ze principes hebben over immigratie etc. Als daar over gestemd moet gaan worden en zij zouden tegen stemmen, dan zetten ze Geert een hak. Wordt Geert niet blij van. Geert heeft overeenkomst getekend dat hij kabinet niet kan laten vallen over afgesproken punten. Geert zegt dat zijn woord, zijn woord is, Geert zit daar dus aan vast. Maar Geert kan wel gedwarsboomd worden in dingen die hij o zo belangrijk vindt door een stelletje CDA-fractieleden. Ai, scheve koop Geert. Heeft Geert zich dat al gerealiseerd? Daarbij komt dat zijn humeur toch wel om te schieten zal zijn vandaag vanwege afwijzing wrakingsverzoek.

3 gedachten over “Kan Opstelten de Majesteit nog met droge ogen adviseren dat dit een stabiel kabinet wordt?”

  1. Tellen is moeilijk, rekenen nog meer

    Vanmiddag eindelijk weer eens een lekker zittende spijkerbroek gekocht. Oud model Levi’s 501.Bij het afrekenen had Madelon deze keer maar weer eens muntjes te voorschijn gehaald. Na een kampeerseizoen houden we altijd muntstukken over en het is best leuk daarmee stapelsgewijze te betalen in winkels. Zo ook vanmiddag. Broek van € 75, dus 7 stapels van vijf 2-eurostukken en een drietal dito muntjes ernaast. Iedere Nederlander ziet meteen 1-2-3-4-5-6-7 maal een tientje plus 6 is € 76 dus 1 euro terug en klaar is Kees. Toch!?? Zo niet in Frankrijk. Fransen kunnen namelijk niet tellen. Alles gaat één voor één en als ze zich vergissen of niet zeker zijn of ze goed geteld hebben beginnen ze gewoon weer opnieuw. Ze kijken je ook altijd vol ongeloof aan als blijkt dat jouw snelle manier van tellen en neerleggen van de muntjes ook daadwerkelijk lijkt te kloppen. Als je me niet gelooft: test het dan zelf maar uit op iedere willekeurige locatie waar Frans de voertaal is; ik vermoed ook in Walonië, maar dat weet ik niet zeker.
    Nederlanders kunnen echter niet rekenen. Of rekenen zichzelf rijk. Voorbeelden te over, ik ken er tenminste wel een paar. “Ik heb wat zwaar getafeld dus weeg ik meer dan anders” of “een pakje of twee-drie per week” als je bijna een pakje sigaretten per dag rookt. Geeft niks natuurlijk voorzover je geen schade veroorzaakt aan jezelf of anderen. Het laatste voorbeeld van misrekenen voor eigen gewin is echter te vinden in de Nederlandse politiek van dit moment. Zowel de andersdenkenden binnen het CDA – met Ernst Hirsch Ballin en Ab Klink voorop – als de gehele (toekomstige) oppositie, ja zelfs de media, schetsen ons een beeld van een CDA dat ernstig verdeeld is: 32% van de partij zou tegen het kabinetsakkoord zijn, getuige de stemming van afgelopen zaterdag op het partijcongres. Dat klopt natuurlijk niet, maar het komt de heren en dames wel beter uit om het zo te schetsen. Ik hoor je denken: maar dat klopt toch wel? Op het partijcongres was toch de stemming voor/tegen 68/32. Ja, dat is zeker waar, maar het partijcongres is meer bezocht door leden die zich ongerust maakten over een naderend akkoord met de PVV dan door de andere leden. Zo’n stemming valt dus altijd in het nadeel uit van de voorstemmers; waarschijnlijk is de verhouding eerder 80/20 of 90/10. Toch een ander beeld, niet?! Geeft niks, maar deze miscalculatie wordt met graagte en berekenend als extra argument tegen het regeerakkoord naar voren gebracht door Ab, Ernst, Famke, Job en iemand van de D’66 die ik nog niet eerder had opgemerkt. Alsof daarmee een wankele basis voor een kabinet vanzelfsprekend is. Niks is zeker natuurlijk, maar het zou mij niks verbazen als het eerste kabinet-Rutte zijn rit gewoon uitzingt in tegenstelling tot de vooraf veel stabieler geachte kabinetten-Balkenende die stuk voor stuk voortijdig zijn gevallen.

  2. Ach we worden nu al zo lang door slinks , gewezen hoe het zou moeten ,en ook al zo lang door hun geregeerd , met het gevolg dat de meeste nederlanders er ziek van zijn geworden, en omdat de ziekenpremie maar steeds blijft stijgen, willen we nu eens wat anders , maar dat brengt wel veel moed mee , en omdat vele dat niet hebben, krijgen we discusies, laten we nu eens een paar jaar afwachten wat deze club er van breid en dan oordelen, mischien willen we niet anders , of komt er straks echt zo iets als in Amerika , twee partijen Links of Rechts. 😉

Reacties zijn gesloten.