Kan dansmarieke Mark Rutte ooit nog echt minister-president worden?

De vertoning op Dance Valley straalde geen gevoel van urgentie uit, ondanks de nadrukkelijke verzekering van de Rijksvoorlichtingsdienst dat onze minister-president op reces contact over de dreigende eurocrisis onderhield met Jan Kees de Jager en met buitenlandse collega’s.

Natuurlijk hoeven we geen flauwe grappen te maken over dansende politici op een schip richting ijsberg. Maar op z’n minst is het beeld van deze zomerse hedendaagse premier compleet anders dan dat van de vorige generatie politici.

Het ontspannen ‘summertime’ gedrag van de eerste liberale minister-president sinds 103 jaar past naadloos bij zijn permanente verkiezingscampagne. Minder dan zijn directe voorgangers, Lubbers, Kok en Balkenende, lijkt hij te rekenen op de premierbonus die in theorie bij de volgende verkiezingen op hem wacht. Telkens vlucht hij in campagnetechnieken zoals nu op Dance Valley: kijk eens wat een open, toegankelijke VVD-politicus ik ben. Daardoor zitten we nu met een minister-president die minder dan gebruikelijk boven de partijen staat en zich vaak niet opstelt als een premier voor alle Nederlanders.

Ja Markiemark weet gewoon niet hoe het hoort en denkt dat hij zich nog steeds als jolige student kan gedragen. Ik vind het een blaag die ik graag eens de oren zou willen wassen. Het is voor mij een te gladde verkoper die als je niet oppast je dat autootje verkoopt dat NIET van een oud dametje is geweest.

4 gedachten over “Kan dansmarieke Mark Rutte ooit nog echt minister-president worden?”

  1. Markiemark… Doet me denken aan Marky Mark & the Funky Bunch..
    Goede naam voor dit kabinet!

  2. Zoals misschien bekend ken ik de house-scene “redelijk goed” 😛 en ik snap best dat Markje dit leuke muziek vindt… ik had tenslotte net bij het afwassen ook keihard een setje van DJ Shaine (m.i. een van de onterechtst minder bekende progressive/trance-DJ’s) opstaan.

    Maar Markje toch… wat was precies het probleem met een weekje je baard laten staan, je haar anders kammen en iets onverwachts aantrekken? Niet dat je op Dance Valley niet jezelf zou mogen zijn (integendeel), maar had je echt geen andere zelf bij de hand die wat minder leek op een zekere premier die ons zorg-, cultuur- en natuurbeleid zo vreselijk uitkleedt?

    Nee, je moest en zou als die premier gaan… “kijk mij eens gewoon zijn”, terwijl er 10tallen BN’ers rondlopen die wél wat meer incognito zijn.
    Waarom zouden ze dat doen, denk je? 😈

Reacties zijn gesloten.