Kamp ziet schaliegaswining niet zitten, maar toch eigenlijk ook weer wel

Als je een bericht ziet dat bierbrouwers, frisdrankfabrikanten en waterleidingbedrijven tegen schaliegaswinning zijn, dan is er iets aan de hand. Als ook de ramp Kamp zegt dat deze winning economisch nauwelijks van belang is dan weet je al haast: we zullen er aan geloven. Het venijn zit verderop in het bericht:

Kamp is echter niet tegen schaliegaswinning. Er zouden fracties in het gas kunnen zitten die toch interessant zijn voor de petrochemische industrie.

Drinkwater, bier, vruchtenlimonade, alles goed en wel, maar “de petrochemische industrie” oftewel eerst en vooral de Shell maakt de dienst uit, punt uit. Dus zal er aan schaliegaswinning gedaan worden. Dat “de meerderheid van de Nederlandse bevolking dit helemaal niet ziet zitten” zal ook in het geheel niets uitmaken. De meerderheid van de Nederlandse bevolking zag een aanval op Irak ook al niet zitten maar de Shell wel. Zie ik op deze foto niet Diederik Samsom die tegen is? Dan kun je er van op aan dat hij nu voor is.

Waarmee niet gezegd wil zijn dat u dan maar ook niet de desbetreffende petitie moet tekenen. Dat doet u natuurlijk wel, maar in de wetenschap dat de Boven Ons Gestelden het beste weten wat goed is voor Shell en de andere oliemaatschappijen.

5 gedachten over “Kamp ziet schaliegaswining niet zitten, maar toch eigenlijk ook weer wel”

 1. Of schaliegas wel of niet gewonnen word ligt inderdaad aan shell c.s.
  Maar de opmerking over diederik samson slaat nergens op, u doet voorkomen of de man een eigen mening bezit, gebaseerd op inzicht.
  We weten nu toch wel dat die mening er niet is, tenzij het om geld en macht gaat.
  In dat geval is diederik bereid te doen alsof.

 2. Ik moet altijd aan de opmerking van willem alexander denken en zijn opmerking dat hij aan water management ging doen.
  Waarschijnlijk bedoelde hij dat als drink water een schaars goed word dat hij en zijn vrindjes hier goed aan kunnen verdienen.

 3. VVD en vrinden zien Nederland als een groot bordspel MONOPOLY. Ben benieuwd wat ze doen als ze verliezen.

 4. @2, in de lijn van eerste behoefte producten doen privatiseren is het antwoord correct.

 5. Schaliegaswining is rampzalig voor het milieu en komt op vergiftiging van het milieu neer. Ons land is klein en dit zal vernietigend gaan werken.

  Nou goed, tegen die tijd zullen deze mensen de winst al opgestreken hebben en naar een belastingparadijs verdwenen zijn. We zullen met de gevolgen ervan gaan blijven.

Reacties zijn gesloten.