Kamervragen PVV over maoïst Rosenmöller met nazi-sympathieën

Martin Bosma - Het Brein
Fascist Bosma

Ergens, in een parallel universum waar nog rechtvaardigheid heerst: het antwoord van de minister van Binnenlandse Zaken op de Kamervragen van Martin Bosma (PVV) over een mogelijke benoeming van Paul Rosenmöller als waarnemend commissaris van de Koningin. Bosma verwijt de ex-politicus van GroenLinks een voorliefde voor dictators als Mao Zedong en Pol Pot:

“Mevrouw de voorzitter, dan kom ik nu toe aan de beantwoording van de vragen van fascist Bosma.”

“Minister, ik…”

“Nee nee nee mevrouw de voorzitter, laat u mij nu even”

“Maar ik moet toch echt…”

“Effe dimmen, Van Miltenburg. Fascist Bosma wil in verband met een mogelijke benoeming van Paul Rosenmöller als waarnemend commissaris van de Koningin van mij weten of functies in het openbaar bestuur nu ook openstaan voor mensen met nazi-sympathieën. Ik zou via de voorzitter fascist Bosma hierbij ten eerste willen wijzen op die gore witkuifnazi naast hem in de kamerbankjes.”

“Ik zou de minister écht willen vragen zijn toon iets te matigen!”

“U kunt wel zoveel willen mevrouw de voorzitter, maar ik maak gebruik van de door de PVV zo geliefde vrijheid van meningsuiting.
Mevrouw de voorzitter, ik zou in het verband met de door fascist Bosma genoemde nazisympathieën willen vragen hoe het staat met de plannen van de PVV met betrekking tot het deporteren van tientallen miljoenen moslims.

Ook breng ik de, mag ik zeggen ‘geniepig antisemitische?’,  fantasieën van fascist Bosma over het afhakken van de neus van onder anderen Clairy Polak in herinnering. Van daadwerkelijk afhakken is het overigens niet gekomen, alhoewel zij wel degelijk effectief gelijkgeschakeld, cq monddood gemaakt is. Dat moet ik fascist Bosma nageven.

Afgezien daarvan heeft rechts-extremist en huidig PVV-kamerlid De Roon jarenlang als Officier van Justitie gefunctioneerd, dus van een novum zou bepaald geen sprake zijn bij het door fascist Bosma vermeende openstellen van openbare functies voor mensen met nazisympathieën.”

“Meneer de minister! Nu moet het afgelopen zijn! Ik…”

“Mevrouw de voorzitter, als u denkt dat ik mij de mond laat snoeren door een rechts schooljuffrouwentiepje dat in een vorig kabinet maar al te graag samenwerkte met de fascisten van de PVV dan heeft u het mis.”

“Minister, ik ontneem u nú het woord!”

Voorzitter Van Miltenburg zet nu wel degelijk de microfoon van de minister uit, maar die had daar blijkbaar op gerekend, en haalt een megafoon onder het katheder vandaan en vervolgt zijn betoog. Van Miltenburg komt nu achter haar bureau vandaan en beent woedend op het spreekgestoelte af om de minister de megafoon te ontnemen, maar enkele kamerleden ter linkerzijde onderscheppen haar, waarna zij schoppend en krijsend door een zijdeur wordt afgevoerd. Bosma probeert snel zelf de voorzittersstoel te bezetten, maar wordt hierin belemmerd door Emile Roemer die eenvoudigweg bovenop hem gaat zitten.

Kamerlid Arib neemt de voorzittershamer over, en doordat er per ongeluk iets teveel VVD’ers verhinderd waren ten gevolge van het moeten regelen van hun financiële privé-akkefietjes wordt er een motie aangenomen waarin gesteld wordt dat de PVV een gevaarlijke, fascistische beweging is en dat er zo snel mogelijk een onderzoek naar de financiering ervan moet worden ingesteld.

Dat gaat allemaal niet gebeuren natuurlijk, want wij zitten in dit universum met minister Plasterk opgezadeld, die wat zenuwachtig heen en weer hoppend achter het katheder niet verder zal komen dan ‘deze kwalificaties verre van zich te werpen’ of ‘voor de rekening van de heer Bosma zal laten.’

Terug naar de bruine realiteit.

16 gedachten over “Kamervragen PVV over maoïst Rosenmöller met nazi-sympathieën”

 1. Wat krijgt @elmadrayer van @Trouw het druk! Alweer een antisemiet (Bosma) die zich vergrijpt aan een politicus van Joodse afkomst! – Of nee, voor haar mag de #PVV vrij lasteren over Job Cohen, Lodewijk Asscher, Marianne Thieme en Paul Rosenmöller.
  🙁

 2. Tsja…en een volk dat niet beter weet dan schorem als Bosma & de Roon en kneuzen als Plasterk voort te brengen….de dijken maar doorsteken?

 3. @4
  Niet dat het er toe doet, maar Rosenmöller is nogal katholiek van huis uit

 4. @5 Een volk krijgt niet alleen de regering, maar ook de politiek die ze verdient.

 5. Bosma is precies een van die ondergedoken nazi’s welke nu onder hun steen vandaan komen.

 6. Ze lezen vast verplicht Krapuul bij de PVV. Nog onlangs hadden we het over dit onderwerp in verband met Barosso.

 7. @7, Probleem is dat ook een heleboel mensen die het niet verdienen last van dat tuig krijgen.
  Ik denk dat @8 het nog het beste verwoord heeft.

 8. Trouwens Lauent, in die droom van je…trapte Plasterk daarin ook meteen even zijn ambtenaren Gerard van Hulzen en Leon Sinke de bijstand in nadat ze zich in de baas zijn tijd hadden zitten te verkneukelen op twitter over hoe Teeven’s knokploegen op asielzoekers los zouden gaan?

 9. Nou nou nou nou ! De PVV is toch een hele normale partij!
  Mensen toch!
  Bosma is geen fascist want hij heeft geen snorretje!

 10. @4, Huib, weer goed punt:

  “Wat krijgt @elmadrayer van @Trouw het druk! Alweer een antisemiet (Bosma) die zich vergrijpt aan een politicus van Joodse afkomst! – Of nee, voor haar mag de #PVV vrij lasteren over Job Cohen, Lodewijk Asscher, Marianne Thieme en Paul Rosenmöller.”

  Heb in die tijd van de losgekomen onbegrensde antimoslim hetze mijn abonnement aan Trouw opgezegd toen ik ontdekte dat een reaguurder bij Trouw onder de nicknaam “Bukowski” onbeschrijfelijk zwarte gal en uiterste haat over de buitenlanders/moslims zat te spugen.
  Bij Trouw vonden ze dat blijkbaar doodnormaal.

  Nu denk ik dat de STASIapplicatie waar hier Jhimhh zoveel naar verlang zeer goed te pas zou kunnen komen om deze soort mensen die altijd beschermd hun gal uitspugen tot bedaren te roepen.

  Ach, ik vergeet steeds dat de bedoeling is dat die alleen tegen linkse menschen gebruikt wordt.
  Ook natuurlijk geen enkel privacy voor linkse menschen.
  Waar zit ik zelf te dromen van?

Reacties zijn gesloten.