Kafkaïaans?

Het monddood maken van politieke tegenstanders van rechts is vanochtend officieel begonnen. Zie wat de Telegraaf schrijft over het meest recente AIVD rapport. Links schijnt ‘gevaarlijker’ te zijn dan rechts.

Twee jaar geleden verschenen al twee rapporten over de activiteiten van extreem-rechts en extreem-links in Nederland. Een beetje lullig stuk hierover vindt je hier. Onder links moet je dan de gewelddadige vleugel van de dierenbevrijders en de AFA, de Anti Fascistische Aktie scharen.

Inmiddels heeft de laatste organisatie samen met onderzoeksbureau KAFKA in de Telegraaf de twijfelachtige eer gekregen als gevaarlijker voor de rechtsorde en de democratie te worden gezien, dan rechts-extremistische organisaties.

5 gedachten over “Kafkaïaans?”

 1. ” Het monddood maken van politieke tegenstanders van rechts is vanochtend officieel begonnen. ”

  Dit is hem juist van een ultra-rechtse regering. Het was de vraag niet of, maar wanneer.

  De ” vrijheid van meningsuiting” is strikt bedoeld voor eigen rechts gebruik en de rest moet monddood gemaakt worden.

 2. Het frapante is dat in hetzelfde onderzoek wordt gezegd dat de NVU, althans de voorman van de NVU, een verborgen agenda heeft om een partij te stichten naar het model van de NSDAP. Zodra deze aan de macht is willen ze de huidige politieke leiders doodschieten. Dan vraag ik me af wie er nou gevaarlijker is. Extreem-links discrimineert niet en doet alleen aan actie-reactie.

 3. Sjef Schreef:

  tzelfde onderzoek wordt gezegd dat de NVU, althans de voorman van de NVU, een verborgen agenda heeft om een partij te stichten naar het model van de NSDAP. Zodra deze aan de macht is willen ze de huidige politieke leiders doodschieten. Dan vraag ik me af wie er nou gevaarlijker is. Extreem-links discrimineert niet en doet alleen aan actie-reactie.

  Waarschijnlijk is de NVU “heilsstaat” een natte droom voor veel AIVDrs eindelijk een echte geheime dienst zijn die straffeloos linkse radicalen kan martelen en doden …

 4. Haha, zoals al eerder vermeld, o.a. een half jaar geleden, de AIVD kennende, (voorheen BVD) zit ik zelf
  sinds pakweg `76 ten onrechte! in een dossier, waarvan per landurige juridische procedure ooit inzage is geëist geweest, door `Vereniging Voorkom Vernietiging’ -van dossier- o.l.v. jurist Rogier Vleugel, samen met anderen, o.a ook kabouter Roel van Duyn, maar nooit inzage of excuus gekregen, zullen ze nu júist zg. `links’ extra in de gaten houden omdat `links’ in de optiek van de Dienst, nu na een calamiteit door extreemrechts, een reden zou hebben risicovol te zijn voor maatschappelijke stabiliteit. (wraak e.d., vergelding e.d.) Ze denken daar echt heel krom.

  Dat komt omdat ze er nog steeds werken met ouderwetse zg. `dreigingsanalyses’ uit de Koude Oorlog en vinden iedereen die kritischer is dan de officiële oppositie al extreemlinks, dus staatsgevaarlijk.
  Waarschijnlijk hebben ze de vakantieverloven al ingetrokken.
  En reken maar dat ze hier alles lezen en opslaan en van iedereen hun echte naam weten, daar heb ik geen illusies over na wat ik zelf heb meegemaakt ooit.

Reacties zijn gesloten.