Kabinet ziet mensen als productie-eenheden

In 2009 zorgde Geert Wilders voor panische woede omdat hij wilde berekenen hoeveel een immigrant kostte en wat hij opleverde. Waar haalde hij het gore lef vandaan! Mensen alleen beoordelen op hun economische waarde!

Inmiddels is Wilders’ redeneertrant volledig geaccepteerd regeringsbeleid. Sterker nog: het is er het fundament van. Die beschouwt dit kabinet als productie-eenheden die zijn te verdelen in winstgevend (auto- en huizenbezitters, CEO’s, wetenschappelijk onderzoekers op economisch nuttige terreinen) versus verlieslijdend (zieken, gehandicapten, buitenlanders, kunstenaars, gekken, bejaarden, docenten, agenten, studenten, fundamenteel wetenschappelijk onderzoekers, probleemkinderen, militairen…). Nederland als bedrijf, met het kabinet alleen nog als financieel-directeur, dat een klassiek marktliberalistisch model implementeert, de verlieslijdenden snoeit, die de winstgevenden belemmeren in hun groei.

Dit kabinet is vóór tweedeling in de samenleving, vóór de mensen die geld hebben en dat willen houden; zij die al niets hebben, kunnen wel met nog minder, want brengen niets op. En geheel conform de VOC-mentaliteit moet iemand wel winst opleveren want anders wegwezen. Ik ben benieuwd wanneer de eerste transporten van de onrendabelen plaats gaan vinden. Ben dan ook benieuwd of er net zo weggekeken wordt als bij eerdere transporten in de geschiedenis.

Wat mij enorm verbaast is dat bijna iedereen als een koe langs de sloot staat te kijken naar wat er in Nederland gebeurt, eens wat boert en gewoon verder kauwt. En verder helemaal niets! Waar zijn de demonstraties? Waar zijn de stakingen? Of zijn we allemaal zo ingekakt dat we het niet meer op kunnen brengen? Te lui om op te staan van onze bank voor onze flatscreen?

Halllloooooooooo stelletje luie donders, kom eens in de benen en laat zien dat je dit kutkabinet niet wilt en dat ze óns Nederland kapot maken!!!!!!!!!!!!!!! Er wordt door een kabinet dat maar net een machtiging heeft om te regeren zoveel kapot gemaakt. Eeuwen Nederlandse !!!!!!!! cultuur wordt te grabbel gegooid, gewoon op de vuilnishoop, omdat het niets opbrengt!!!!!!!!!!! De natuur die we nog hebben wordt geasfalteerd, de gezondheidszorg die we hebben is straks op het niveau van de VS. Geen verzekering? Geen zorg!
Zorg voor ouderen is er straks ook niet meer, die worden ook op transport gezet, leveren ook niets meer op. Weg ermee!

Is het nou duidelijk, zo? Wat ze aan het doen zijn?

9 gedachten over “Kabinet ziet mensen als productie-eenheden”

 1. Ja laten we de boel mobiliseren en in actie komen. Desnoods met burgerlijke ongehoorzaamheid. Revolutie is een noodzaak. Maak een einde aan dit asokabinet.
  Ooit echts gehoord over investeren in mensen ? Ik niet Alleen investeren in machines en kortetermijnpolitiek dat is wat rechts doet om zo de volgende verkiezingen weer gekozen te worden.

 2. Tja, ik zit ook al te wachtten op de eerste persoon met “Robin Hood syndroom”.

 3. Helemaal voor om de stellingen op de barricaden te betrekken. Burgerlijk ongehoorzaam is een abc’tje. Maar waar te beginnen? Denk toch dat er vanuit maatschappelijke organisaties, politiek en werknemersbonden een flinke aanzet moet worden gegeven om de boel (en koppen!) aan het rollen te krijgen. En dan niet suffig lopen met een bordje boven je haar…
  Eind jaren 70 was de (hoofdstedelijke) kraakbeweging vertrekpunt. Ik zie nu niet waar zich de broeinesten bevinden.

 4. Het populisme is een soort ziektekiem, die in de hersenen van heel veel mensen zit. Het volk zal eerst in moeten gaan zien dat ze besodemietert worden. En dat is moeilijk, want een wat bredere kijk op de zaken hebben vraagt enig denkvermogen. Toch denk ik, dat het noodzaak is om mensen te blijven uitleggen hoe het zit. En een kreet : revolutie moet er komen ofzo, tja. Ik wil eigenlijk wel weten wat er dan voor in de plaats komt.
  Dat de zaak fundamenteel op de fles zal gaan, en weer opgebouwd zal moeten worden, daar gaat het niet om.
  Maar hoe dan he? en wat doen we dan? een totaal ander ekonomies systeem? ja, hoe dan? Ook de reden dat het in landen als Egypte enzo niet echt wil lukken. Nou, een paar machthebbers zijn weg. en dan? Allemaal autootjes en mobieltjes enzo? Of gaat het om andere zaken?

 5. Het kapitalisme moet wat mij betreft als model worden afgebouwd, en zo snel mogelijk worden omgezet in een socialiserend systeem ( eindpunt bestaat niet, en lijkt me eng). Een mogelijke revolutie zou wellicht een grote sprong kunnen maken , om te vorkomen dat je tot Juttemis bezig kan blijven. Kapitalisme zal altijd, vroeg of laat, weer ontsporen. Kapitaliseren of socialiseren, dat is in feite de keuze denk ik, en meteen stoppen met het uitsluitend dempen van de dynamiek van het kapitalisme ( FNV, PvdA, GroenLinks,SP, etc). SP staat ook in dit rijtje ja, dat populistische geneuzel over de Grieken ben ik spuugzat van ze.
  De oude PSP, PPR en CPN werden gekaapt door GroenLinks, die zou realistisch zijn, en van deze tijd, en wat al niet meer. De PSP-ers die toen afhaakten ( waaronder LeRoiDanse) hebben gelijk gekregen, GroenLinks werd een partij in dienst van het kapitaal. Je zal ook tijdens en na een revolte altijd verschillen van mening houden, en dat is maar goed ook. Maakt de boel levendig, leuk en gezellig( oei wat Hollandsch:-). Maar de richting welke je op wil gaan zal je gemeenschappelijk – met velen-moeten dragen,anders kan je het schudden. Ook is een wereldwijd Pacifisme belangrijk, waarbij je zou moeten afwegen hoe ver je kan gaan met het verdedigen van verworven sociale belangen.
  Daarom is deze tijd zo belangrijk denk ik: Grote massa’s zullen in beweging komen, en het anders willen.
  De fragmentatie van belangen zo slimmetjes geregeld door de griezels van de tegenwoordige macht , zou moeten worden omgebogen naar een gemeenschappelijk belang: het voortdurend en blijvend gaan socialiseren, waarbij ik absoluut de mensen begrijp en nimmer zal veroordelen die stenen gooien etcetera . Maar dit systeem is verdomde slim, en heeft dit alles allang voorbereid, ze zullen meer geweldsmiddelen hebben.

 6. Wat een flauwekul zeg. Er is al jaren een tweedeling, die tussen de beroepswerkelozen en degene die de belastingen betalen; Zielige mensjes die zogenaamd geen baan kunnen krijgen is hun verhaal, maar tien meter buiten het uitkeringsbureau zitten ze op te scheppen dat ze weer het gefixt hebben.. Kerngezond maar te bedonderd om een poot uit te steken, Ja, voor zwart betaalde klusjes daar zijn ze wel voor te porren

 7. Er is wel duidelijk iets mis met de Nederlander. Wij staan nooit meer op voor onze rechten. Klagen doen we het liefst achteraf.

  Een klein tasje boodschapjes kost momenteel met gemak 20 euro. Daar had ik vroeger een kar vol verse zooi voor. Met de trein naar mijn ouders kost onderhand al krap aan 40 tientjes in euro’s. Vroeger 20 gulden. Ga zo maar door. Het woordje koopkracht wordt door politici nog maar zelden in de mond genomen. Kijk je verder om je heen dan blijkt dat alle basis levensbehoeften duurder zijn geworden. Aan alle kanten wordt de burger een poot uitgedraaid. Dit is overigens niet begonnen met Wilde Greet en de partij van de vrolijkheid. Gestaag heeft afgelopen decennia de deregulatie en privatisering alles overgenomen. Alles zou beter voor ons zijn. Alles moest op de schop.

  Resultaat: Bedrijven verhuizen naar lageloonlanden en laat hier werklozen achter, Ondermaats onderwijs, Openbaar vervoer dat niet voor iedereen meer is, Minimale zorg en voedselbanken. Bovendien stijgt de staatsschuld nog steeds en is er geen zak gedaan aan het graaien.

  De Nederlander gaat pas opstaan als het te laat is. Tot die tijd staan links en rechts op elkaar te schelden. Daarna slopen we gebroederlijk Den Haag. Wellicht dat we dan een keer een regering krijgen die de burger centraal stelt.

Reacties zijn gesloten.