‘Kabinet toont dubbel gezicht bij mensenrechten’

Advocaat van christenen uit Midden-Oosten ziet contrast tussen woorden van minister Rosenthal en daden van collega Leers.

Minister Rosenthal van buitenlandse zaken veroordeelde onlangs, in een gesprek met religieuze leiders, recent geweld tegen christenen in landen als Iran en actualiseerde de mensenrechtenstrategie van de Nederlandse regering. “De vrijheid van godsdienst en levensovertuiging moet altijd en voor iedereen gelden, ook in landen in het Midden-Oosten. Nederland maakt zich hard voor deze groepen.”

Verbaas, die veel Iraanse, christelijke asielzoekers in hun rechtszaken bijstaat, ergert zich aan het argument dat de IND in rechtszaken naar voren brengt, dat je in Iran best christen kunt zijn als je dat maar discreet doet. “Dan wil ik van de minister wel eens horen wat hij daaronder verstaat. Mag je dan niet naar de thuiskerken? Laat je je kinderen op school verzwijgen dat ze christelijk worden opgevoed? Moet je dan toch maar het vrijdaggebed in de moskee meebidden?”

Nou niet alleen Verbaas verbaast zich over de tweeslachtigheid van dit domme kabinet.

Als een Rosenthal zegt dat een ieder zijn geloof moet kunnen uitoefenen, waarom worden de moslims dan zo gepest in Nederland? Of bedoelt Rosenthal dat die moslims wel mogen geloven maar dan lekker in het Midden-Oosten, lekker in hun ‘eigen land’. Verrassing, grootste islamitische land is Indonesië, waar Geert zijn wortels heeft.

Maar ik verbaas me weer gruwelijk over Verbaas! Christenen moeten beschermd worden. Halloooooooo, er zijn ook niet-christenen over de hele wereld die gevaar lopen als ze teruggestuurd worden. Dat maakt al die christen-fundi’s blijkbaar niet uit. Weer een paar moslims minder, opgeruimd staat netjes.

Ik word hier wel zo ontzettend nijdig van! Is het nou zo moeilijk om voor iedereen gewoon dezelfde regels te hanteren? Ongeacht geloof, overtuiging of wat dan ook?

3 gedachten over “‘Kabinet toont dubbel gezicht bij mensenrechten’”

  1. Christenen moeten beschermd worden, maar ze mogen niet naar Nederland vluchten van Geert Wilders als ze uit een land komen waar Moslims in de meerderheid zijn.

  2. Velen schijnen te vergeten dat Christenen en Moslims dezelfde God dienen. God en Allah = hetzelde in verschillende talen. Izak en Ishmael waren broers (te lezen in zowel bijbel als koran) Laten wij ons als zodanig gedragen en ons vooral geen rad voor ogen laten draaien door een afvallige ex- katholiek die openlijk heeft verklaard “niet meer”in God te geloven. De PVV is niet pro-christen, alleen maar anti-moslim.

  3. Sofia van der Linde Schreef:

    Christenen moeten beschermd worden, maar ze mogen niet naar Nederland vluchten van Geert Wilders als ze uit een land komen waar Moslims in de meerderheid zijn.

    En dat geldt voor Bosnië en Kosovo ook?
    Of is er weer ergens een dubbele maatstaf in het spel?

Reacties zijn gesloten.