Julius Wilders

Vol optimisme stonden Rutte, Verhagen en Wilders voor de poorten van een geluidsstille onderhandelingsbunker. Allemaal hadden ze zogezegd de intentie om met goed resultaat naar buiten te komen. Rutte en Verhagen trachtten de grootst mogelijke glimlach te vertonen, terwijl ze wisten dat ze moesten onderhandelen met een partner die lijdt aan een gespleten persoonlijkheid.

Eenmaal binnen begon de nachtmerrie voor Mark en Maxime pas echt. Ze werden geconfronteerd met middeleeuwse praktijken. Er bleek een arena te zijn waarin gladiatoren konden bewijzen wie de sterkste was. In een ander lokaal was er een zwembad met bloeddorstige krokodillen.

Zwetend en bevend namen Mark en Maxime plaats aan de onderhandelingstafel, vol onzekerheid over wat er zou gaan komen. Het ging een hele tijd goed. Zonder enige moeite konden Mark en Maxime het Catshuis lachend en fietsend verlaten. Geert was al lang aan het bedenken wanneer hij zijn geliefde pressiemiddelen kon inzetten. Op enig moment kwam ontwikkelingshulp ter tafel. De onderhandelaars van het CDA waren ingefluisterd dat hier niet aan gemorreld moest worden. Toen de stelling van het CDA door Geert werd gehoord, knipte hij tweemaal met zijn vingers, waarna de bodyguards Maxime in de arena zetten. Leeuwen werden op hem afgestuurd, die Maxime moest bestrijden net zo lang totdat hij fysiek en mentaal uitgeput was. Geert was tijdens deze show aandachtig toeschouwer. Hij wist dat de macht behouden bleef en dat hij heerlijk ging slapen. Indien de foltering was voltooid, hield Maxime zich in het vervolg stil. Mark Rutte was bij dezen ook gewaarschuwd. Hij zal dan ook alles doen om niet dezelfde behandeling te ondergaan als Maxime.

Mark Rutte wist echter dat het ontslagrecht en de duur van de werkloosheidsuitkering ter sprake zal komen. Dagen achtereen met gebrekkige nachtrust tot gevolg. Mark’s grote vrees, werd werkelijkheid. De versoepeling van het ontslagrecht en verkorting van de WW was voor Geert onbespreekbaar. Hij knipte andermaal met zijn vingers, waarna de aanwezige leeuwen wederom er op uit gestuurd werden. Zodra de show was afgelopen, besloot Mark stichting slachtofferhulp in te schakelen voor de benodigde geestelijke bijstand.

Na afloop van het toneelstuk, waarin het leek alsof Geert het er nagenoeg mee eens was, werd nog één keer de ware aard van Geert duidelijk. De senioren zouden teveel gaan betalen, zo bleek. Mark en Maxime bungelden al boven de krokodillen. Enigszins bij zinnen, vond Geert dat hij zijn ‘partners’ al genoeg had uitgeput en hij liet ze levend de bunker verlaten. Gedesillusioneerd keerden zij huiswaarts. Jammer jongens! Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Voor links dan wel hè, rechts heeft zijn kansen verspeeld.

Gastbijdrage van Rocket Ed.

4 gedachten over “Julius Wilders”

  1. Waren zijn body guards dan al in de 2e kamer aan het speuren voor toekomstige slachtoffers? Geertje was zieligjes alleen vandaag.

Reacties zijn gesloten.