JSF’s? Doe me er maar even vijftig

Toen Balkenende eerder dit jaar weer eens zijn ontslag aanbood was de grootste zorg in Washington het VS-belang dat geschaad werd door de Nedrlandse terugtrekkign uit Oeroezgan. Welke belangen er preceies geschaad werden wordt niet duidelijk, het ambtsbericht dat via Wikileaks naar buiten komt had ook door een perscorrespondent geschreven kunnen zijn.

Opmerkelijker is hoe Nederland beoordeeld werd door de vertrekkende ambassadeur in 2005. Nederland kan een mondiale rol spelen en daarbij de belangen van de VS goed vertegenwoordigen, was de beoordeling in 2005.
Als de diplomatieke dienst van de VS niet liefst in Wolkenkoekoeksland verblijft zou de positie van Nederland onder Bruin I toch drastisch anders beoordeeld moeten worden. Wilders is “geen vriend van de VS” en over de status van Nederland in de islamitische wereld hoeft men zich geen illusies te maken dezer dagen.

In de Nederlandse berichtgeving zit het venijn in de staart: meneertje Berlijn wilde gauw even vijftig Joint Strike Fighters bestellen, dan waren we af van het gezeur.
Typisch het soort democraat dat zich thuisvoelt bij de VVD tegenwoordig.

3 gedachten over “JSF’s? Doe me er maar even vijftig”

  1. OK. “JSF’s? Doe me er maar even vijftig” .. ..en laat vervolgens de heer Berlijn zelf de rekening betalen. Klaar.

  2. Welke levens staan er nu precies op het spel door het naar buiten komen van deze informatie? 🙁

  3. Heks, ik zou het niet weten. Nolly dank voor het duidelijke bericht, ik had die JSF’s gemist, kun je nagaan.

Reacties zijn gesloten.