JOVD lauwert sloopster Edith Schippers

Deze minister is door de jonge brallertjes gekozen tot “Liberaal van het jaar”.

De jonge liberalen prijzen Schippers voor haar initiatieven om de zorg kwalitatief hoog, maar wel betaalbaar te houden. Dit deed zij onder andere door verspilling tegen te gaan bij het verstrekken van het persoonsgebonden budget (PGB’s), de zorg dichter in de buurt van mensen te brengen en marktprikkels in de zorg te introduceren.

Daar is hij weer hoor, de landelijk voorzitter van de jonge VVD-brallertjes Jarico Vos: “Jongeren maken zich zorgen omdat nu al niet zeker is hoe de zorg van hun ouders gegarandeerd kan worden. Laat staan dat zij zelf in de toekomst in hun zorgbehoefte kunnen worden voorzien” ( formulering is van het Groot Genie zelve, lRD).

Schippers is dolblij met deze uitverkiezing, het meisje Edith is gek op prijsjes:

Mijn motivatie zal de komende kabinetsperiode onverminderd groot zijn.

“ Ik vind het eervol en dank de JOVD. We hebben in Nederland goede zorg en dat willen we zo houden en waar dat nodig is verbeteren. Tegelijkertijd hebben we een ambitieus programma om de zorg slimmer, beter en effectiever, te organiseren en de collectieve rekening in de hand te houden. Dat noopt ook tot versobering van wat we samen betalen”.

Vooral dat laatste hè, samen betalen, jaja, het gegil en gekrijs en gejammer was niet van de lucht toen de hogere inkomens wat méér zouden moeten gaan betalen. Afschuwelijke nivellering, bah.

Hierbij klaag ik ook de PvdA aan die met deze afschuwelijke egoïsten in zee is gegaan. Stelletje lafaards, plucheplakkers, verraders!

Opdat wij niet vergeten.

12 gedachten over “JOVD lauwert sloopster Edith Schippers”

 1. Tja, lofzang uit eigen groep.

  Toen Hitler binnen kwam was op elke vergadering meteen op stand-up en eindeloze “Heil!”.
  Moeten we hier van opkijken?

  Helpt natuurlijk ook dat wijze omes hun subsidies aan de JOVD nauw binden aan de juiste keuze voor Liberaal van het jaar, c.q. “juiste” politiek koers.

  Samengevat: Schippers met de botte bijl, ondersteund door JOVD, gaat het koers van slopen van de Gezondheidszorg naar VVD neoliberaal model, onverminderd door.

  (Heil?)

 2. Ook zo’n vreemde, je bent als zorgverlener verantwoordelijk voor het monitoren van zorginhoudelijke risicofactoren van de patient, waaronder o.a. depressie bij ouderen.

  Diezelfde ouderen vallen nu tussen het CIZ-kastje en de gemeente-muur en worden door de gemeente hopla regelrecht het ziekenhuis in gekanteld, liever in het ziekenhuis dan dat de gemeente er wat aandacht aan schenkt lijkt het devies want dan drukt de zorg natuurlijk niet op het gemeentelijk budget.

  God, wat gek toch dat de zorg duur wordt. Die lui hebben er dus echt geen enkel idee van hoe het op de werkvloer uitpakt.

 3. Wederom blijkt de vvd doctrine ook zeer werkzaam onder de jovd .Het schijnt dat het volgende leugenaartje is opgestaan ,voorbeeld doet volgen .

 4. ’t Mens heeft ook een eind gemaakt en het verstrekken van maagzuurremmers.
  Wat zou ik graag de resultaten van dat besluit op haar bureau deponeren.
  En de pvda, niet eens oud roze meer, net zo stinkend blauw/bruin als die andere regeringspartij.

 5. Het gaat met de dag slechter in Nederland. Het is natuurlijk enkel de schuld van links en die zogenaamd linkse PVDA. Maar het is toch echt Rutte en het VVD geboefte zonder enige kennis van zaken op alle tereinen behalve hoe je moet netwerken en brallen en je zakken vullen die nu toch te lang aan het roer staat van dit land.

  In Amerika hebben ze al afgedaan met hun VVD = 1/4 GOP. En dat heeft een reden liever gezondheidszorg dan rechtsradicalen. Ja stukje bij beetje wordt Amerika wat Sociaal Democratischer. Ze beginnen daar te leren.

  GOP = PVV, SGP, CDA, VVD = ellende.

  Met andere woorden JOVD vecht een verloren oorlog.

 6. @6 het heeft even tijd nodig voordat de impact van de laatste maatregelen door gaat sijpelen.

  Wat gebeurt er als de kiezer ineens voor z’n eigen vader/moeder mag gaan zorgen, als de laagste zorgzwaartepakketten worden afgeschaft vooralsnog zonder duidelijke vervanging.
  Met een indicatie voor deze ZZP’s ben je echt al aardig ziek en deze waren toegangsbewijs voor een zorginstelling, al deze mensen moeten thuis verzorgd gaan worden.

  Zorg korter dan 1 jaar wordt niet meer in PGB vorm toegekend ( bv. revalidatie van ouderen) en wat eens was de volwaardige awbz functie begeleiding wordt nu al als een hete bitterbal tussen CIZ en gemeente heen en weer geslingerd, hier gaan echt slachtoffers mee vallen…..denk suïcide.

  Eigen regie en kleinschalige zorg worden zo zeer uitgekookt de nek omgedraaid, alleen nog maar aanspraak op een zeer versoberde zorg in natura.

  PGB wordt een eliteregeling voor mensen die niet op hun mondje zijn gevallen en precies de weggetjes weten.

  En voor al die carrièrejagers/tweeverdieners die dan nog denken dat ze de zorg voor hun ouders dan maar particulier gaan betalen, particuliere zorg wordt aangemerkt als een luxe artikel waarop dus 21% BTW.

  2013 en 2014 worden lange jaren voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en hun families.

 7. @7: Jan:

  Mijn grote vrees is dat al die mensen die de dupe worden hun heil gaan zoeken bij de PVV.
  En dan hebben we gare rapen. Met dank aan de verraders van de PvdA en GroenLinks en trouwens de hele kliek.

 8. @8 Er heerst een rare apathie wat dit betreft, ik hoor/zie nog weinig reacties, ’t lijkt of iedereen ’t maar een beetje over zich heen laat komen.
  Ik kan me momenteel geen coalitie bedenken die deze ontwikkeling tegenhoudt, wat dat betreft hebben ze dat lulverhaal over die stijgende kosten er goed ingestampt.

 9. @9:Jan:

  Toen de VVD-ers wat extra zouden moeten gaan betalen was er reuring genoeg in het land, en vooral in de media.

  Ouderen en gehandicapten zijn uiteraard een makkelijke prooi, die zullen niet zo snel de straat opgaan. Zelf kan ik ook niet veel anders meer dan her en der wat fulmineren, maar daar trekt het rechtse volk zich gewoon niets van aan.

  Soms krijg ik ook duistere gedachten, en hoop dan dat de hele zaak in elkaar dondert, iedereen meesleurend in de ellende, dan heb ik bijna een sardonische lol.
  De rijken hebben hun zaakjes toch wel geregeld, daarbij is een burgeroorlog die dan ongetwijfeld uit zal breken, al helemaal niet iets om naar uit te kijken.

  WAAR BLIJFT DE VOLKWSOEDE ????

 10. VOLKWSOEDE ??

  Gek hoor, mijn draadloos toetsenbord verstuurt andere letters dan ik wil 🙂 Of de computer gaat aan het versleutelen.

 11. Men weet goed wat men wil bereiken, “goede” reclame en stemmingmakerij zijn bij voorbaat erg belangrijk:

  “…..wat dat betreft hebben ze dat lulverhaal over die stijgende kosten er goed ingestampt.”

  Inderdaad is het een mantra geworden, want de enige big business die zeker naar het Oosten fysiek niet kan verkassen is de (ouderen) Gezondheidszorg.
  Neoliberale Kassa!

Reacties zijn gesloten.