Joram van Klaveren: wederom hoogverraad in PVV-gelederen

Politieke zelfmoord?
Politieke zelfmoord?

Nauwer en nauwer wordt de kring handlangers waar Geert Wilders nog op kan vertrouwen. Nu blijkt ook Joram van Klaveren, het ‘grootste politieke talent’ van de PVV,  op het punt gestaan hebben hoogverraad te plegen door een eigen partij te hebben willen oprichten. Die plannen waren er zelfs tot in 2013.

Van Klaveren ergerde zich aan de woede-uitbarstingen en grillige stijl van Wilders, en ook aan de te linkse koers, waar het zaken als zorg en uitkeringen betrof. Op die terreinen heeft Wilders, de ex-VVD’er, op zeker moment inderdaad gauw eens even wat punten van de SP gekaapt om van de troebelen van geest binnen dat electoraat mee te kunnen snoepen. Ik kan me voorstellen dat dergelijke zaken die voor een zorgzame samenleving van belang zijn Van Klaveren dwarszitten, want op enige empathie heb ik de man nooit kunnen betrappen.

Wilders heeft Van Klaveren dan ook gauw meer verantwoordelijkheid gegeven. Houd je vijanden dicht bij je, zodat je ze in de gaten kan houden, moet hij gedacht hebben.

Maar het geeft eens te meer aan dat de sektarische beweging gebukt gaande onder de naam PVV helemaal nergens toe kan leiden. Het was en blijft een éénmanszaak, er telt maar één belang en dat is dat van Wilders, en daar loopt alles op vast.

De PVV is niets meer dan een rabiaatrechts referendum, deels bindend vanwege hun stemrecht in de Kamer, maar zonder dat er ooit sprake zal zijn van een echt kader dat daadwerkelijk politiek uit zal kunnen voeren. Daar wordt Geert Wilders namelijk veel te nerveus van, want dan kan hij niet zelf alles meer bepalen.

Wat dat betreft is het misschien nog niet zo’n gek idee om na de volgende parlementsverkiezingen, wanneer rabiaat-stompzinnig Nederland dan na Pim Fortuyn nogmaals zijn zin zal krijgen als de PVV als grootste uit de bus komt, dat bij elkaar geraapt zootje verwarden eens daadwerkelijk op te zadelen met het moeten vormen van een regering. Dat kan niet anders dan hilarische taferelen gaan opleveren dat ze permanente, en misschien wel fatale, schade zal toebrengen. Want ‘vergis u niet’ (zwaaiend vingertje uit open raam van Jaguar) ook mét die relnicht van een Fortuyn was dat met de LPF wel degelijk gebeurd.

8 gedachten over “Joram van Klaveren: wederom hoogverraad in PVV-gelederen”

 1. Joram..hoe het te die valse knecht van juffrouw ooievaar ook weer???soja woefdram

 2. Och joh,
  Woefdram Wikipedia beschrijft deze pop uit de fabeltjeskrant wel erg realistisch met hedendaagse bepaalde politici…die nogal tegen de dieren uit het BUITENbos kwamen in de fabeltjeskrant…

 3. ” … eens daadwerkelijk op te zadelen met het moeten vormen van een regering.”
  Ik ben blij dat dit inzicht zich gaat verbreiden. Zo’n verschrikkelijke periode duurt niet langer dan vier jaar. Wanneer langer, dan verdiend Nederland niet anders.

 4. Misschien wat terzijde, maar volgens mij is er met dat plaatje gerommeld. Die achtergrond is er volgens mij achter geplakt.

 5. Ik ben er niet van overtuigd dat een kabinet met Pim Fortuijn levend en wel net zo’n zooitje was geworden als Balkenende I. Maar goed, met die PVV wordt het niets. Hun/zijn functie is het vertoog steeds verder naar ultrarechts te verplaatsen, en dat lukt uitstekend.

 6. Dat laatste is wel een probleem zolang partijen te lafbekkerig zin om ze gewoon te negeren, inderdaad.

 7. Nemo, dat plaatje is afkomstig van Joram van Kelderen zelf. En heeft toen voor nogal wat ophef weten te zorgen.

  Los van dat: van Joram van Klaveren is het bekend dat hij nauwe contacten heeft met extreemrechts tuig.
  Voor meer info, zie o.a. http://kafka.antenna.nl

Reacties zijn gesloten.