9 gedachten over “Jongerius: beleid Rutte is laf en geniepig”

 1. Nu moeten we gaan oppassen.
  Deze dame vertrouw ik voor geen cent.
  Ga maar eens na, stel dat het nieuwe pensioen akkoord nu net in werking was, wat was er dan nog van over na deze beursweek.
  Ze moet om haar achterban rustig te houden haar stem verheffen.
  Ondertussen worden arbeiders met hun broek dicht genaaid.
  Alle vakbonden moeten zich eens herbezinnen, en niet meer aan het poldermodel meewerken.

 2. Theo Gerris Schreef:

  Alle vakbonden moeten zich eens herbezinnen, en niet meer aan het poldermodel meewerken.

  Zodra ze beseft dat het pad van Wim Kok nu niet meer beschikbaar is gaat ze misschien eens echt de vakbond als een VAKBOND leiden en niet als een opstapje naar een PvdA kamerzetel / Ministerspostje

 3. 1: Theo :

  […][Alle vakbonden moeten zich eens herbezinnen, en niet meer aan het poldermodel meewerken.][…]

  Iedereen, ook de werkers, moest en zou aandelen hebben, door hun strot geduwd, begon bij thatcher en reagan. en oja, dat eigen huis, moest vooral van jezelf zijn. ( lees gigaschuld bij de bank, niks van jezelf).
  Nu alweer is er de klad in de buffers van de pensioenfondsen door een beetje paniek op de beurzen deze week. Waarschijnlijk worden de pensioenen gekort of niet inflatie-gecorrigeerd omdat de dekking onder de 105% gekomen is, bla bla bla bla.
  Het fnv is een gore club, nog erger dan de sociaal-democraten.
  Misschien is de oplossing dat al die pensioen-systemen worden opgeheven.

 4. En daar komt mevr.Jongerius nu pas achter? Wat heeft mevr. Jongerius sinds het aantreden van bruin1 eigenlijk uitgespookt? Even niet bij de les geweest?

 5. Onlangs schreef Piet van der Lende van de Bijstandsbond op konfrontatie.nl:
  “Op 27 november van vorig jaar schreef de FNV een ‘brandbrief’ aan de Tweede kamer waarin zij protesteerde tegen de mogelijke besluiten die op de Europese top van 16 en 17 december zouden worden genomen. Kernpunt daarbij was, dat de Europese landen- om de stabiliteit van de Euro te waarborgen- bevoegdheid verlenen aan de Europese Commissie om de landen vanwege die stabiliteit ook te controleren op allerlei factoren, die tot nu toe buiten haar competentie vielen. Zo wil de Commissie de eurolanden voortaan niet alleen kunnen toetsen op de hoogte van het overheidstekort, de schuld en de inflatie. Ook moeten „knelpunten” die de economische groei van een land beïnvloeden tot aanbevelingen van de Commissie kunnen leiden. Hierbij worden onder andere hervormingen genoemd op het gebied van pensioenen, loononderhandelingen om de concurrentiepositie te versterken, de ontslagbescherming en de flexibiliteit van de arbeidsmarkt. Als de aanbevelingen niet worden opgevolgd, volgen er forse financiële sancties. Jongerius gaf aan, dat Nederlandse Kamerleden aan de rem moesten trekken bij de minister. De FNV-voorzitter zei te willen voorkomen dat de voorstellen op de bijeenkomst van Europese regeringsleiders op 16 december zouden worden afgetikt en Nederland verregaande bevoegdheden op sociaal terrein heeft afgestaan zonder dat hierover een breed maatschappelijk debat is gevoerd. Ik heb niet de indruk dat de ‘brandbrief’ van de FNV veel effect heeft gehad.”
  (http://www.konfrontatie.nl/blog/content/wat-te-doen-met-europa)

  Ik heb op internet gezocht naar die brief, maar vergeefs. Maar datgene waar Jongerius aandacht voor vroeg, kan zelfs de oppositie dus niks schelen. Sterker nog, de meeste van hen willen die hervormingen juist.

 6. 7
  Joke

  Dit is onder de aandacht van de SP.
  Hier is zelfs een discussie over gestart op hun site.
  Deze jongen is daar zeer actief.

 7. @Theo: Ah, mooi! Heb je toevallig ook een link o.i.d.?

  En hoe zit het nu met dat pensioenakkoord? Ik begrijp daar niet veel meer van dan dat het ‘sociaal-liberale’ politieke smaldeel de FNV een egoistische babyboomers-mentaliteit verwijt. Dan is de FNV toch i.i.g. behoudender dan zij zijn, wat op zich goed klinkt – of zijn ze (de FNV) werkelijk voor een regeling die gunstig is voor ouderen maar ongunstig voor jongeren?

 8. 8
  Joke

  Gewoon sp opzoeken, dan zie je links midden een stelling.
  Wil je de discussie lezen dan moet je op discussie drukken.
  Joke, ik heb dat niet uitgespit.
  Maar, zoals het akkoord er nu ligt, gaat het ten koste van de jongere.

Reacties zijn gesloten.