Joling zingt op de volgende VVD verkiezingsavond

Toegegeven, het is misschien nog wat vroeg om daar aan te denken, maar het draaiboek kan mijn inziens alvast uit de kluis gehaald worden, wanneer je de peiling van TNS NIPO wil geloven. Hoewel de VVD-leider zich van geen kwaad bewust is en ontkent dat er een revolte onder de VVD-kiezers plaats vindt.

Als er dinsdag verkiezingen waren gehouden, zou de VVD mogelijk nagenoeg zijn gehalveerd en nog maar 21 zetels overhebben. Dat valt althans op te maken uit een steekproef van TNS NIPO.

Hoewel niet vergelijkbaar. Maar het beeld wordt opgeroepen dat Nederland opnieuw geconfronteerd wordt met een neo-liberale partijleider die de kluts kwijt is geraakt op de weg naar het pluche. Niet gehinderd door enige zelfreflectie en corrigerende tikken van een partijbestuur. Wederom wordt een partij geconfronteerd met een visie- en tandeloos bestuur dat, bij gebrek aan beter, een idiots/gotnotalent kandidaat op het schild heeft gehesen die daar zo krampachtig op aan het moonwalken is dat zelfs verstokte oude dispuutvrinden kotsend de weg naar de media weten te vinden om hun afschuw uit te spreken.

Waar columnist jvdheuvel terecht verwijst naar het intellectuele vermogen van VVD partijleden wil ik toch graag onderscheid maken tussen hen die daar niks aan kunnen doen en degenen die nog wel enige verstandelijke vermogens hebben om de afbraak van de meest geliefde partij 2012 te stoppen. Willen zij voorkomen dat de VVD staat voor ToenLiberaal lijkt het mij beter om bij de achteringang van het hoofdkantoor aan de Koninginnegracht een scharensliep gelegenheid te geven zijn beroep te gelde te maken door de Brutusmessen tegen de slijpsteen te houden en te voorzien van een bloedgleuf.

Draaiboek volgende VVD verkiezingsavond
We hebben allemaal kunnen genieten van Gordon en zijn maatjes op de verkiezingsavond, verkleed als VVD-sandwichborden. Op de komende verkiezingsavond is het meer dan logisch dat Gerard Joling acte de présence geeft, samen met de digitaal remasterde vertolkster van het gevoelige lied, de veelzeggende en uitmuntende vertolking brengt van het meest toepasselijke lied voor die memorabele avond.

http://youtu.be/TU5Mpqxev1E

9 gedachten over “Joling zingt op de volgende VVD verkiezingsavond”

 1. Hermans (ook VVD) is volksverlakker eerste klas.
  Je weet af van de maatregelen maar als VVD-luitjes beginnen te grommen en te muiten heb je opeens allerlei redenen om je mond open te doen en mee te huilen met het VVD schorremorrie

  Volgens Hermans bemoeit de Eerste Kamer zich gewoonlijk niet in dit vroege stadium al met voornemens uit een nieuw regeerakkoord. Hij zet deze ongebruikelijke stap vanwege de „maatschappelijke ophef” die over de plannen is ontstaan.

  De uitlating van Hermans is ook om een andere reden opmerkelijk. Hij zit in het ‘kernteam’ van de VVD, dat tijdens de formatie werd bijgepraat over de onderhandelingen. Hij moet dus hebben geweten dat deze maatregel eraan zat te komen.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/07/driekwart-vvd-wil-af-van-zorgplan/

  Op naar die avond waarin we afscheid nemen van de VVD die kiezersbedrog in neonletters schrijft

 2. ” Matschappelijke ophef’ – wat zou hij ermee bedoelen?

  Ik wet me nog te herinneren van paar jaren geleden toen een vvd-proleet mij dit vertelde: ” WIJ zijn de maatschappij hier, wat denk je?”

  ” Er gebeurt niets buiten ons om”.

  Toen wist ik al dat ik tegen de Maffia had gebotst.

 3. @2 je geeft precies weer wat er in het koppie van de gemiddelde VVD’er met een politieke carriere omgaat.
  Wij zijn bepalen hoe de maatschappij in elkaar zit en die maatschappij zijn wij.

  Omdat ze voor andere geluiden om hun heen altijd doof zijn konden tot voorheen op de verkiezingsavondjes dixielandbandjes laten spelen, dat hoorde ze toch niet, maar sinds de opkomst van Mark Rutte die heel aardig op een piano kan pingelen wordt er wat meer gekeken naar toepasselijke en modernere muziek. Vandaar dat Goor en LA voices in carnavaleske outfit de laatste keer het feestje mochten opluisteren. De teelgraaf die toen nog VVD-minded was was daar zeer over te spreken

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/verkiezingen2012/12938204/__Gordon_net_Henk_Krol__.html

 4. Tot hun verbazing krijgen de (strategische) VVD stemmers nu een regering die juist erger is dan hun ergste nachtmerrie

  Mijn hoop is dat de VVD kiezers nu een halt toeroepen aan het verloochenen van het liberale gedachtegoed door de VVD bobo’s door de gehele partijtop te verwijderen en te vervangen door VVD politici die echt liberaal zijn en hun principes niet overboord zetten om maar de macht te verkrijgen dan wel behouden. Principes zijn principes, iets wat niet alleen de VVD politici zijn vergeten maar ook vele anderen van ander pluimage.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11704/Kabinetsformatie/article/detail/3344060/2012/11/07/De-VVD-weet-het-nog-niet-maar-er-zit-een-bom-onder-de-gehele-Nederlandse-politiek.dhtml

 5. Pinokio Rutte verkoopt leugens en nu zijn ze verbaasd dat het niet allemaal in hun beperkte straatje past.

  Maakte de VVD zich maar eens zo druk om het millieu wat 10000 x belangrijker is dan centjes. Of zoiets als een JSF terwijl er bejaarden in hun eigen poep liggen omdat een overhead VVDer in de zorg zijn zakken loopt te vullen.

  Typisch ook dat VVDers hadden gehoopt dat Romney had gewonnen je weet dan meteen wat VVDers voor een soort mensen / dieren zijn. Alles in de wereld is een B.V. en er moet winst gemaakt worden kosten wat kost.

 6. #4, is je link onder aan als bommelding bedoeld? 🙂 🙂

  Of laat je Terminator Marx zijn werk niet afronden? 🙂

 7. Al deze commotie stopt het vvd gedachte goed .Vvders zijn fiksers ,als ze een probleem hebben gaan ze iets fiksen .Alleen nu weten ze niet hoe moeten ze nu dit probleem fiksen .Het blijkt wel dat de situatie zo als hij er nu voorstaat ze boven het hooft groeit .Politiek is niet te besturen als een bedrijf ,en zelfs een bedrijf kan je niet besturen zonder visie .Een rutte en ook blok hebben geen visie en denken dat je ook in de politiek alles fiksen kan .Hoe is het mogelijk dat juist dat soort door een partij op die functie,s geplaatst worden .Inhet bedrijfs leven zouden ze niet aan de bak komen .

Reacties zijn gesloten.