Joke Kaviaar, overheid en ICT #censuur #fail

De site van Joke Kaviaar is weer bereikbaar.
In de eerste plaats moet opgemerkt worden dat het afsluiten niet op grond van een rechterlijke uitspraak heeft plaatsgevonden, ook al suggereerden krantenkopjesgevers dit. De rechter-commissaris hoort bij de staande magistratuur, het Openbaar Ministerie, en heeft niet zomaar iets te decreteren.
Daarnaast is de gemiddelde internetzelfkazer bekwamer dan de overheid op ICT-gebied:

Het netto resultaat van de hele actie [van Justitie] kwam neer op een aantal uur downtime, rijkelijk gecompenseerd door de stijging in het aantal hits op de site sindsdien, en een nog altijd groeiende lijst met mirrors en steunbetuigingen. Hiervoor voelen we ons haast geneigd het OM te danken.

Diep triest is het echter wanneer men zich realiseert dat vrijheid van meningsuiting is gedegradeerd tot een exclusief recht voor rabiaat rechtse mannetjes.
Diep triest is het dat het OM het concept dichterlijke vrijheid niet begrijpt en citaten uit hun context haalt om een politieke lijn door te voeren.
Diep triest is het dat de overheid zonder rechterlijke toetsing censuur toepast zonder daarbij ook maar de betrokkenen te informeren.
Al met al kunnen we maar blij zijn dat de overheid faalt bij alles op het gebied van ICT. Kost een paar belastingcenten, maar dan heb je ook niks.

Het persbericht.

2 gedachten over “Joke Kaviaar, overheid en ICT #censuur #fail”

  1. Het meest zorgwekkende zijn de bewijzen voor deze rabiate DDR-nostalgie:

    “Diep triest is het echter wanneer men zich realiseert dat vrijheid van meningsuiting is gedegradeerd tot een exclusief recht voor rabiaat rechtse mannetjes.
    Diep triest is het dat het OM het concept dichterlijke vrijheid niet begrijpt en citaten uit hun context haalt om een politieke lijn door te voeren.
    Diep triest is het dat de overheid zonder rechterlijke toetsing censuur toepast zonder daarbij ook maar de betrokkenen te informeren.”

  2. Ik vraag me af waarom de acties van de rechter zijn gebleven, bij supporters van Wilders die er van dromen om links tegen de muur te zetten, de straten schoon te maken, en het linkse tuig te vermoorden. Als ze ballen hebben dan doen ze daar ook wat tegen.

Reacties zijn gesloten.