Joden tegen ”dreigende boycot” – een verwarrende avond

De Joodse gemeenschap belegde donderdagavond een bijeenkomst in het gebouw van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam over ”de dreigende boycot van Israel”. Opeenvolgende besluiten van de bedrijven Royal HasKoning en het waterbedrijf Vitens om overeenkomsten met Israelisch bedrijven op te zeggen en het jongste besluit van pensioenverzekeraar PGGM om investeringen in Israelische banken terug trekken hebben onrust gewekt. Een paar honderd mensen bogen zich, op uitnodiging van het Verbond voor Progressief Jodendom, de Federatie Nederlandse Zionisten (FNZ) en het CIDI zich over de vraag of er nu een boycot van Israel dreigt.

Het werd een verwarrende avond. Ron van der Wieken van het Verbond voor Progressief Jodendom (vroeger: Liberaal Joodse Gemeente) vertelde dat de we oorsprong van de boycot bij Israels vijanden in de Arabische wereld moesten zoeken (er bestond immers niet al heel lang een Arabische boycot van Israel), en dat in Nederland mensen als Van Agt zich ermee bezighouden, die ”destijds Molukkers liet doodschieten in hun slaapzakken zodat we weten wat we van die kant kunnen verwachten”. Ook zei hij dat de bezette gebieden volgens gerenommeerde juristen helemaal niet bezet zijn, maar op zijn hoogst ”betwist”. Er was dus geen reden waarom daar geen nederzettingen zouden zijn, al was het natuurlijk zeer te betreuren dat sommige fanatieke kolonisten soms gewelddadig optraden tegen Palestijnen.
Wat hij zei vertoonde grote overeenkomsten met de standpunten van de Likud-partij. Van der Wieken is daar lid van.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

3 gedachten over “Joden tegen ”dreigende boycot” – een verwarrende avond”

  1. Hoe kan een Netanjahu ons hypocriet noemen als wij hem kritiseren als hij huizen bouwt op ondermans grond? Dat is echt het basisschoolmannetje: “juffrouw, kijk eens wat die Palestijnen allemaal doen”. En dan heb je het over het jongetje, het kleine machootje van leergang 3, dat zijn klasgenootjes pest!

  2. Israel wil vrienden zijn met het Westen.Niks op tegen. Maar aan vrienden die altijd Ja tegen je zeggen heb je niks, aan een aardige tandarts heb je ook niks.Sinds tijden zeggen die vrienden:Nee Israel, je bent fout bezig.Wat doet Israel? Ze trekken zich niks van vrienden aan en gaan rustig verder.Nu geven die vrienden een aantal signalen af en is het Israëlisch huis in rep en roer.Wat hadden de mannen dan verwacht? Dat ze voor het oog van alle vrienden het kleine landje,de verongelijkte onschuld kunnen blijven spelen? Dat ze bedreigd worden door een bos boze wolven en beren? Nou, met dat kleine valt het wel mee.
    Israel heeft het 5e leger ter wereld,binnen 48 uur zijn er 1 miljoen mannen en vrouwen gemobiliseerd. Ultra-modern uitgerust, geschoold in guerrilla-technieken en in het open veld.Het verschil tussen de legers uit omringende landen is die tussen een pijl en boog en een drone.Niets van te vrezen.Iran ligt op zo’n 4000 kilometer en heeft het grootste en modernste leger in het Midden Oosten.Het is dan ook geen wonder dat Israel hiervoor beducht is. Maar als Israel kernwapens heeft, dan mag Iran toch ook kernwapens bezitten? O, u zegt, hiermee kan Israel van de kaart worden geveegd.Mag ik u er dan op wijzen dat mocht Israel worden getroffen, de Zevende Vloot die permanent in de Straat van Hornuz aanwezig is dan meedogenloos wraak neemt? Iran zal wel 2x uitkijken met een atoombom op Israel. De dreigementen en ongerustheid van Israel over Iran is niets minder dan dat ze bevreesd zijn voor het verbreken van het machtsoverwicht. Een machtsoverwicht dat nog steeds in het voordeel is van Israel.

  3. Ah ja , die Molukkers , de CHRISTELIJKE terroristen die in Wijster in koele bloedde 3 mensen neerschoten , daders van de geweldadigste akties sinds WO2 in Nederland .. Nu zijn ze als “beschuttingsgoy “bruikbaar voor de Zionisten hier in Nederland , delen immers hun afkomst uit de “gordel van smaragd ” met ene G.W.

Reacties zijn gesloten.