Joden, dat is de oorlog en zo

Bij alle gepraat over “joods-christelijke beschaving” etcetera is de kennis van degenen die van deze beschaving beticht worden erg magertjes. Joden, dat is toch “de Wereldoorlog”? Weet u ook welk nummer oorlog?
Misschien kan Trouw wel dat “we” achterwege laten – hebben ze daar geen stijlboek meer bij de hand?

En dan – dit is Goede Vrijdag. Ik denk niet dat er nog algemeen geweten is wat dan herdacht wordt. En dat Pasen de verjaardag van de paashaas is, is waarschijnlijk inmiddels gemeengoed.

2 gedachten over “Joden, dat is de oorlog en zo”

  1. `Misschien kan Trouw wel dat “we” achterwege laten – hebben ze daar geen stijlboek meer bij de hand?’

    Inderdaad, dat we kom je steeds vaker tegen in de geschreven pers. Heel irritant, de NOS- RTL- journaallezers doen het ook al dagelijks, bij elk NL onderwerp. Een heel fout soort journalistiek, overgenomen van SBS en Telegraaf die sinds Wilder’s gedoogkabinet het brallend hebben over `we’, als het onderwerp `Nederland’ (ons land) betreft, nou mijn Nederland is dat niet.

    Velen & ikzelf willen niet geassocieerd worden met rechts en ordinair-populistisch Nederland dat zonodig nationale saamhorigheidsgevoelens moet ópkloppen.
    `We’, een zeer onwelriekende aan fascisme appelerende trend.

  2. Wanneer ik ergens ‘joden’ lees denk ook ik gelijk aan oorlog zij het niet (meer) aan WO II maar aan Israëls’ oorlogvoering met aan haar grenzende staten en dreigende aanstaande oorlogen met staten verderop (Iran).

    De woorden israël, joden en oorlog zijn voor mij eigenlijk synoniemen…

Reacties zijn gesloten.