Job Cohen moet gewoon blijven!

Eerst was het alleen Geert Wilders die de pik had op Job Cohen, Mark Rutte verweet links enorme verspilling. Een jarenlange gelogen mantra die te veel mensen geloven, omdat ze niet even gegevens opzoeken of nadenken. Nu heeft de pers zich op hem gestort en zelfs de partijvoorzitter, Lilliane Ploumen, doet een duit in het zakje van Job bashen.
(Helaas geheel in de traditie van de PvdA).

Misschien is het al duidelijk, maar ik wil helemaal niet dat Job weggaat of verandert. Hij is nog een van de weinige fatsoenlijke mensen in Den Haag en die moet maar geofferd worden op het altaar van de onbeschoftheid? Alle politici moeten maar zo ongenuanceerd, facts-free politics bedrijvend, schijt aan de inwoners van Nederland hebbend en wild om zich heen slaand worden als de PVV, de VVD en het CDA bij elkaar? Ik dacht het niet!

Wat Job wel nodig heeft is wat naar voren geschoven vechters die in de Tweede Kamer af en toe even van zich af bijten, straatvechters, die zijn er wel nodig (en die zijn er ook in de PvdA). Maar als kopman van een partij, mag er best een beschaafde man staan. Niet zo’n patjepeeër als Geert Wilders, of zo’n enorme onbetrouwbare glibber als Verhagen of Rutte.

Als dat betekent dat de PvdA marginaal wordt, dan moet dat maar even zo. Maar als de PvdA zich hetzelfde zou gaan gedragen als een PVV, dan zou ik er acuut afstand van nemen. Mensen leven in een snelle maatschappij en willen overal instantbevrediging voor. De toekomst zal leren hoe blij ze daar mee moeten zijn. De pijn van dit ‘geweldige’ kabinet – met aanhanger – dat zoveel asociale maatregelen heeft genomen – met volledige steun van de PVV! – en ongetwijfeld daar nog niet klaar mee is, zal gevoeld gaan worden.

Wat meer benadrukt zal moeten worden is dat een PVV dit asociale beleid gewoon steunt en geen moeite heeft met beloftes breken. Dat mensen de mantra ‘bezuinigingen zijn nodig’ zo willoos slikken zonder er verder over na te denken, is mij een raadsel. Dat er nog zo weinig protest is in Nederland, komt volgens mij omdat te veel mensen nog niet beseffen wat er gebeurt. Ook zijn te veel mensen alleen met zichzelf bezig en is solidariteit een stoffig woord uit het verleden.
Als de pijn gevoeld gaat worden van deze rechtse maatregelen, die alleen de rijken helpen en de minderbedeelden tot armen maakt, dan zal de roep van solidariteit weer klinken. Helaas zal daar eerst een hele moeilijke tijd voor veel mensen mee gepaard gaan. Maar dan hadden Henk & Ingrid maar niet rechts moeten stemmen, terwijl ze een links inkomen hebben.

5 gedachten over “Job Cohen moet gewoon blijven!”

 1. “Maar dan hadden Henk & Ingrid maar niet rechts moeten stemmen, terwijl ze een links inkomen hebben.”

  @ Keira, zeer goed geformuleerd 🙂
  Het rest is ook dik in orde.

 2. Welke maatstaf voor fatsoen wordt hier gehanteerd? Krapuul weleens langs diezelfde maatstaf gelegd?

 3. Partijvoorzitter lijkt me een mooie baan voor Cohen. Verhip, daar is ook een vacature… 😉

 4. PVV’er Schreef:

  Er is maar één clown en dat is Pipo de Clown. Weg met Job.

  Typisch PVV gedachte , Één Volk , Één Leider , Één Clown … 😥

Reacties zijn gesloten.