Jehovah’s Getuigen: Afvalligen zijn geestelijk ziek

Blijf bij afvalligen uit de buurt. Ze zijn ‘geestelijk ziek’, waarschuwt het tijdschrift van de Jehovah’s Getuigen in een recente editie.

‘Afvalligen gebruiken ‘vervalste woorden’ of onjuiste argumenten om hun ideeën waar te laten lijken’, verkondigt De Wachttoren in zijn editie van afgelopen juli. ‘Blijf dus bij ze uit de buurt, net zoals wanneer een dokter zegt elk contact te mijden met iemand die een besmettelijke, dodelijke ziekte heeft. Afvalligen zijn ‘geestelijk ziek’ en proberen anderen te besmetten met hun onjuiste leringen.’

Bedreigd
Volgens kerkverlaters in Engeland en Nederland verbieden veel genootschappen van Jehovah’s Getuigen omgang met afvalligen. Trouw heeft een exemplaar van het voor besloten kring bedoelde tijdschrift in zijn bezit gekregen. (Jehovah’s Getuigen: Afvalligen zijn geestelijk ziek – Trouw)

Waarom horen we niemand hierover? Waarom wordt alleen zo vreselijk geschreeuwd over voormalig moslims die gevaar lopen?
Waarom? Omdat Nederland in de ban is van een xenofobe, racistische figuur met een beweging die veel lijkt op een sekte (net als de Jehovah’s Getuigen) die gewoon zijn gang kan gaan. Het verkoopt zo lekker voor de kranten om die bagger op de voorpagina te zetten.

😥

14 gedachten over “Jehovah’s Getuigen: Afvalligen zijn geestelijk ziek”

 1. nu Ehsam Jami van de loonlijst van de PVV af is zal het UWV hem waarschijnlijk adviseren om om te scholen tot ex-jehova om nieuwe carrierekansen aan te boren

 2. Waarom horen we niemand hierover?

  Waarschijnlijk, omdat die grappenmakers al langer met dat bijltje hakken.
  Echt nieuw klinkt mij dit in ieder geval niet in oren…
  Het mag nieuws zijn vanwege de harde formulering,
  maar de gedachte erachter past heel goed bij het fundamentalistisch denken van de Jehova’s
  😉

 3. Ooit mij eens verweerd tegen JoodsChristenlijkpastoor hoeheetieookalweerffgoogelenoja: Ben Kok met een uit de archieven van zijn eigen kerkgenootschaps website gehaalde verklaring hoe een kerkelid op het slechtte pad eerst gewaarschuwd en dan verstoten dient te worden , Wat een lading echt farizeez gebrabbel gaf dat als resultaat 😀

 4. Ben trouwens zelf ooit nog als katholiek geexcomuniceerd , dat is toch net zo iets ???

 5. Nee, de katholieke excommunicatie is in deze meeste gevallen omkeerbaar.
  Daar denken dit soort clubs anders over, geloof ik.
  😉

 6. Nou wij krijgen hem ook, mijn vader is goede vrienden met twee oude dames en praat er wel eens mee over geloof, maar die gaan gewoon met ons om hoor. Komen elke week de wachttoren brengen en nog wat boekjes voor mijn vader. Een van mijn beste vrienden is trouwens Jehova, is dat al meer dan 10 jaar een hele goede vriend van me. Dat is begonnen jaren terug toen mijn vader zijn herseninfarct heeft gehad en hij wel mee ging na het ziekenhuis… niet om te prediken ofzo.. maar gewoon op bezoek omdat ik er ook heen ging.

  Dus gelukkig dat niet elke groep zo is als de extremen, maar ja leg dat eens uit aan de mensen die maar achter Grote Geert aan blijven rennen.

 7. Waarom? Omdat Nederland in de ban is van een xenofobe, racistische figuur met een beweging die veel lijkt op een sekte (net als de Jehovah’s Getuigen) die gewoon zijn gang kan gaan.

  Dit klopt wel aardig.
  Juist door m’n eigen ervaringen met Jehova-getuigen, (ik heb jarenlang verkering met zo’n meisje uit zo’n gezing gehad) zag ik al snel dat de methode die Wilders gebruikt om z’n volgelingen te beduvelen, sterke overeenkomsten vertonen met die van de Jehova-getuigen.
  Overigens is Ayaan Hisrhi Ali overduidelijk ook slachtoffer geweest van een (uiteraard Islamitische) sekte die ongeveer op dezelfde manier opereert.
  Je kon dat gewoon merken aan de manier waarop ze beweringen deed.

  Mijn relatie met dat Jehova-meisje zorgde er ook voor dat “pa” mij en z’n dochter geprobeerd heeft om zeep te brengen.
  Daarbij ging het niet zozeer om mij, maar om z’n dochter.
  Die verhinderde dat de rest van z’n familie en geloofsgenootjes in de hemel zouden komen.
  Dus was de moord legaal.
  (Terzijde: De man heeft later voor z’n gedrag behoorlijk op z’n duvel gekregen door z’n eigen volkje. Immers hij hield zich niet aan het woord van Jezus die zei: “Geef de keizer wat des keizers is” ofwel, houdt je aan de wet. )

 8. BanjoBilly Schreef:

  Je moet geen rare verhalen uit je duim zuigen.

  Wat er hier moet of niét moet, maakt men hier zelf wel uit. Meningsuiting hè? 🙂

 9. BanjoBilly Schreef:

  Henk Veldman
  Je moet geen rare verhalen uit je duim zuigen.

  Ik zuig geen verhalen uit m’n duim. En zeker geen rare verhalen.
  Ik wil wel toegeven dat ik het niet kan “bewijzen” zij het dat ik de boom nog wel kan aanwijzen die snel tussen ons en “pa’s” auto is gesprongen en waar de littekens nog duidelijk te zien zijn.

  Maar eventjes een vraag. Waarom veronderstel je dit ik dit verhaal uit m’n duim zuig?
  Bedenk dat ik ook deels voor de Jehova-getuigen ben opgekomen door erbij te vermelden dat “pa” op z’n lazer heeft gekregen.

  Ter aanvulling van wat ik eerder schreef:
  De overeenkomst tussen Jehova-getuigen en Wilders-getuigen ligt ook in het feit dat in de regel personen van beide sekten ver onder de geestelijke armoedegrens leven en dus heel gemakkelijk te beduvelen zijn.
  Nu is er één essentieel verschil tussen de “leiders” (ouderlingen) van de Jehova”s en de “wijzen” die de leiding hebben bij de PVV/Wilders.
  Bij Jehova’s Getuigen is men er op uit om mensen “beter” te laten worden.
  Bij hen die Getuigen van de Leer van de Here Wilders is men er op uit om anderen dan henzelf en hun Geestelijk Leider Wilders het grootste genot te laten ervaren door zoveel mogelijk andere mensen te vernederen en te schofferen.

  Jehova-getuigen zijn daar niet op uit.

 10. Ik ben zelf uitgesloten, en mijn familie wil geen contact meer met mij. Toen ik 7 was werd een andere zus van mij uitgesloten uit het geloof, ook met haar mocht ik geen contact meer hebben.

  Er wordt door getuigen met meerdere maten gemeten. Zo gaat de ene ouderling gewoon nog met dochter of zoon om die is uitgesloten, en de ander is heel strikt en verstoot ook zijn eigen kinderen.

  Mijn moeder heeft zussen die OOIT gedoopt zijn als jehovah’s getuigen maar niet meer bekend staan als. Ze vieren verjaardagen, kerst, pasen (alles wat niet mag volgens de jehovah’s getuigen). Toch mag mijn familie wel met hun omgaan, maar niet met mij. Ra ra?? Nou om de simpele reden dat hun doop verjaard is en dat buitenstaanders hen niet meer als jehovah’s getuigen kennen. Het gaat alleen om gezichts verlies.

 11. Het sterft nu eenmaal van de gekken die overal een leider voor nodig hebben, overal op de wereld.

Reacties zijn gesloten.