Jan Kees de Jager en Angela Merkel gedragen zich dubieus en hypocriet

Zo, hebben we die Grieken mooi bij de taas, ik ben de baas!
Dit meldt de Telegraaf op haar site en uiteraard vinden Henk & Ingrid dit niet! Die gaan er vol in over dat de Grieken zelf alle problemen hebben veroorzaakt. Ach ja, waarom zou je ook verder lezen dan de koppen en je ergens in verdiepen.

Dat het niet de Griekse Hektor en Ioanna zijn die dit hebben veroorzaakt, maar dat zij ook slachtoffer zijn van hun politici, banken en de Europese toezichthouders. Er werd lekker geleend aan Griekenland, lekker verdiend met de rente en nu is het uit met de pret want de Griekse portemonnee is leeg! Dus trekken geldleners zich terug na dik verdiend te hebben aan de radeloosheid van Griekenland.

Overigens ben ik het eens met iemand die zei:,,En hoezo kan een land failliet gaan? Hoe werkt dat? Komt er dan een curator om dat land op te ruimen?”

Voor mij zijn we verplicht om de Grieken te helpen, te helpen om ze weer op eigen benen te leren staan, net als met schuldsanering. Dat is vaak ook eigen schuld, maar toch moeten die mensen ook geholpen worden. Dat is onze plicht.
Maar helaas de maatschapij is er een van IKKE eerst en de rest kan stikken. Weg zijn solidariteit en medemenselijkheid. Waarom? Omdat we het allemaal veel te goed hebben, met dank aan de tegenwoordig zo verguisde sociaaldemocratie in het verleden (en nee dat is níet het nationaalsocialisme van Hitler, mensen!)
Armoede heeft blijkbaar toch nog een voordeel, dan helpen mensen die niets hebben elkaar tenminste nog. Bijna iedereen in Nederland heeft nu in overvloed en wat doen ze? Klagen, schelden en nog meer graaien, want ze hebben niet genoeg!

Maar de tijd dat de armoede weer terug komt, komt er aan, dit kabinet werkt er hard aan om weer een grote groep arme mensen te krijgen in Nederland. Mensen die niets hebben en blij moeten gaan zijn met een aalmoes. Hier zal ook wel van gezegd worden dat het hun eigen schuld is, net als bij de Grieken. Eigen schuld, dikke bult en u ziet maar.

Het egoïsme en de egocentriciteit van de huidige Nederlander is voor mij om te :cry:, ik schaam me om Nederlander te zijn en ik schaam me vaak voor mijn medemens in Nederland. We leven in zo’n mooi land, we hebben het allemaal zo goed en het wordt voor onze ogen allemaal kapot gemaakt. Stomme mensen!!!!!

5 gedachten over “Jan Kees de Jager en Angela Merkel gedragen zich dubieus en hypocriet”

  1. Zoals ik in mijn stuk ook al naar voren bracht : een land ( dus als geheel ) kan helemaal niet failiet gaan. Hoe stelt men zich dat voor bij het IMF ? Geen geld meer in het land ? Mensen moeten allemaal het land verlaten ? Eeen curator ? Gewoon het idee zelf is ridicuul . Maar niemand durft dat te uiten ( banken hebben immers altijd gelijk ) .Overigens zou je dan tal van andere landen ook failliet moeten verklaren ( de VSA voorop ) .

  2. Niet Griekenland moet worden gered, maar de banken die geld van Griekenland tegoed hebben. Eerlijk geleend tegen een aanvaardbare rente en goedgekeurd door de risico-analysten van….. dezelfde banken. Mooi geschreven, Keira!

  3. Armoe kweekt eerder afgunst dan dat het samenhang kweekt. Ik ben het met dat punt dus echt niet eens. Mensen die arm zijn zullen gauwer iets doen voor een paar centen. PRecies wathet groot kapitaal wil, arbeiders tegen elkaar uitspelen.

  4. Dehnus, ben ik niet met je eens. Mijn ervaring is dat mensen die veel hebben, veel minder makkelijk delen omdat ze hebberig zijn geworden. Altijd het Dagobert Duck Syndroom, bang dat er een centje af gaat. Zie je nu ook massaal in de samenleving. Veel mensen hebben het goed en vinden dat ze hen die het minder goed hebben niet bij hoeven te springen.
    Mensen die niet veel hebben, delen zelfs dat nog met anderen als die het minder hebben.
    Maar dat betekent niet dat ik die Rutte en zijn kliek zijn gang maar wil laten gang om zo toch nog voor enige samenhang in de samenleving te zorgen. Het is een ieders plicht om sociaal te zijn en ieders recht om in een sociale samenleving te wonen hier in Nederland.

Reacties zijn gesloten.