Jan Jaap de Ruiter, Hans Jansen en het demoniseren van moslims

 

Vandaag was dus de Grote Dag waarop arabist Jan Jaap de Ruiter met een reactie kwam op mijn stukje ”Jansen, De Ruiter en de zionistische mythe van de mufti met bloed aan zijn handen” (hier)
Het stuk van De Ruiter staat op Voorheen De Jaap. En ik zal er – hieronder – een reactie op geven.Maar eerst een opmerking over iets dat waarschijnlijk veel zegt over hoe diepgravend De Ruiter bij het behandelen van zijn onderwerpen te werk gaat. Aan het eind van zijn stukje schrijft hij namelijk, ik citeer:

 Anonimiteit is laf 
Tenslotte een hartenkreet van mijn kant. Ik heb geen idee wie Abu Pessoptimist is en heb ook geen moeite gedaan om erachter te komen. Hij schrijft onder pseudoniem. Ik blijf dat per definitie oneerlijk vinden. Mijn naam is bekend, iedereen weet mij te vinden. Ik vind het ronduit laf als je je verschuilt achter een anoniem. Ik daag Abu Pessoptimist daarom uit uit zijn schuilplaats te komen en te ervaren hoe het is als je in de volle schijnwerpers meedoet aan het maatschappelijke debat.

Dat anonimiteit laf is, ben ik met de Ruiter eens. Je ziet dat veel bij de zogenaamde verdedigers van Israel. Laf en ook heel irritant. Maar ik zou me daar ook aan schuldig maken? Jan Jaap de Ruiter daagt mij uit uit mijn schuilplaats te komen? Laat me niet lachen, zeg. Ik daag Jan Jaap de Ruiter op mijn beurt uit even op de rechterkolom van dit blog naar beneden te scrollen tot je komt bij het kopje: ”Over mij” en dan verder te lezen. Ik anoniem –  wat een belachelijke onzin. Opnieuw laat hij zich zo kennen als iemand die weinig om zich heen kijkt en slordig omgaat met bronnen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist  [Martin (Maarten Jan) Hijmans]

3 gedachten over “Jan Jaap de Ruiter, Hans Jansen en het demoniseren van moslims”

  1. Het past dat ‘rifapen’-blog van muilkorvers, werkegevers bellers, racistische machthebbers de reet likkers, lasteraars etc. niet zo een ander de morele les te lezen dunkt mij zo.
    Verder ben ik ontzettend blij met Abu Pessoptimist want de MSM zijn weinig meer dan propagandamedia.

  2. De beroemde Amerikaanse schrijver Mark Twain heeft de rol van de MSM, ook in Nederland, lang geleden mooi samengevat:

    “If you don’t read the newspaper, you are uninformed.
    If you read the newspaper, you’re misinformed”

Reacties zijn gesloten.