Jan Benninks Amsterdamse felicitatieclubje

Kent u Jan Bennink? Nee niet die van Numico maar ik bedoel de Volkskrant recensent. Ook een fanatiek twitteraar die na een kleine onderbreking (eerst onder de naam Superjan) inmiddels weer volop aanwezig is. Altijd scherp en met een kritische blik gericht op alles wat er in de wereld gebeurt. Net zoals ondergetekende meteen vooraan staand om ergens een mening over te ventileren via dat prachtige medium Twitter.
Deze kritische blik kent bij hem echter een harde grens. Een scherp afgetekende barrière rondom een zelf gecreëerd felicitatieclubje. In dat clubje vinden we bijvoorbeeld mensen als Ebru Umar en Claudia de Breij.

Ik ondervond de effecten van deze ‘ons kent ons’ biotoop dit weekend via Twitter. Nadat Bennink zich op een ongekende manier positief had uitgelaten over Umar met zinnetjes als ‘ik wil je wel beschermen en men kan niet in de schaduw van de schaduw staan van Ebru’ stuurde ik hem een link van een column waarin ik ook een milde kritiek op de Turkse columniste liet horen. Deze tweet leverde me meteen een block op. De aanval op de Amsterdamse felicitatieclub moest meteen worden afgeslagen.

Dit soort incestueuze clubjes verlagen dus meestal je opmerkingsgave en je objectiviteit.
We kennen allemaal ook nog dat andere Gooise felicitatieclubje dat door het gebrek aan onderlinge kritiek een wanproduct wist af te scheiden: Het koningslied.

Enfin, kijk en geniet nog even van Benninks Amsterdamse felicitatieclubje.

hier

5 gedachten over “Jan Benninks Amsterdamse felicitatieclubje”

 1. Zoveelste lachwekkende ’twitterfittie’.

  Man, man…wat een tijdsverspilling is dat twitter toch ook.

  Een zeer beperkt wereldje, waar de gebruiker van dit medium enig vorm van controle uit kan oefenen, los van de stimulering v/d hersendelen die met beloning hebben uit te staan. Een goede maaltijd in geweldig gezelschap of spetterende sex brengt meer plezier, dan stompzinnig geneuzel in 140 lettertekens verpakt.

  Stelletje primaten.

 2. @2 ja natuurlijk. Twitter is toch de politieke arena waar het zich werkelijk afspeelt? Waar heb jij gezeten de laatste twee jaar?

 3. Ik twitter maar wat voor de lol. Je ontmoet heel wat volk links en rechts. Te ver om naar toe te gaan en te duur. Twitter is puur voor vertier. Van sommige dingen blijf je een beetje op de hoogte, maar voor de rest is dit toon aangevende medium natuurlijk een farce met al dat geAnonymous.

  Ik heb al menig block al dan niet spamblock mogen ontvangen. Waardoor je in suspendmodus vliegt. En waarom nou ? Omdat ik een mening heb ?
  Of om een mening op te dringen ?
  Diskussies monden meestal uit in een block.

 4. Mijn ervaring op de nederlandse twitter: hoe invloedrijker de tweep, hoe groter het zwijn. Bennink is een typisch voorbeeld van de zwijnerij die je daar tegenkomt. Het is echt een stuitende smerige klootzak.

Reacties zijn gesloten.