Jammer evengoed van die moskee op zee

Het plan om een moskee op de Scheveningse Pier te bouwen lijkt niet levensvatbaar. “Het huidige bestemmingsplan biedt geen ruimte voor een godshuis”, aldus de woordvoerster van wethouder Marnix Norder van Den Haag. De Stichting Al Sabah die de moskee zou willen bouwen, is ook niet bij de gemeente bekend.

De stichting, die naar eigen zeggen sinds twee maanden in Nederland actief is om de band tussen Europa en de islam te verbeteren, zou zich ook hebben gemeld bij de curator van de Pier. Al Sahab onderzoekt momenteel de mogelijkheden om op de failliete Pier van Scheveningen een moskee te vestigen. Dat heeft Nordin Ifrandi, de vertegenwoordiger van Al Sahab in Nederland, tegenover Omroep West verklaard.

Maar ook curator Marc Udink weet van niets. “Maar als ze willen bieden bij de veiling zijn ze van harte welkom. Mij maakt het niets uit, ik ben er in de eerste plaats om de belangen van de schuldeisers te dienen.”

Dit bericht van Kerknieuws moest ik wel in zijn geheel arresteren voordat het weg is.
Ik zag het al helemaal voor mij: moskeegangers die zich tussen dames in bikini moesten voortwringen op weg naar het bedehuis… De adhan schallend tegen het gebeuk van de meestal woelige Noordzee in. Het klonk te mooi om waar te zijn. En het was dan ook niet waar.
Met de PVV is het nu eenmaal alle dagen een april.
Vermoedelijk hoeft er geen ambtenaar aan het werk gezet te worden om de kletsvragen te beantwoorden.

1 gedachte over “Jammer evengoed van die moskee op zee”

Reacties zijn gesloten.