Ivo Opstelten gaat regelrecht om Ausweis vragen

Net als je denkt dat je alles gehad hebt komt dit kabinet weer met een nieuw idee op de proppen: op straat actief vreemdelingen opsporen.

Als het aan Opstelten ligt worden Rotterdamse agenten uitgerust met Blackberry’s en speciale apparatuur om op straat vingerafdrukken te scannen.

”Met welke opdracht worden de Rotterdamse agenten straks op pad gestuurd?. Loopt straks iedereen op straat die niet lijkt op Henk en Ingrid de kans te worden onderworpen aan een politiecontrole?’’ vraagt Arno Bonte, GroenLinks fractievoorzitter te Rotterdam, waar Opstelten dit fijne plan wil gaan testen, zich terecht af.

22 gedachten over “Ivo Opstelten gaat regelrecht om Ausweis vragen”

 1. En hier zien we dus waarom ze vingerafdrukken wouden. Het is doorgedrukt onder een andere noemer van veiligheid en nu word het gebruikt om de politie staat nog verder in te voeren. Raar eigenlijk dat het altijd partijen zijn met Vrijheid of Christen in de naam die dit soort zooi doorvoeren.

 2. @3

  de “uitbreiding van de bevoegdheden” van de NYPD is een sneaky manier om de Posse Comitatus Act te omzeilen

 3. “”Met welke opdracht worden de Rotterdamse agenten straks op pad gestuurd?. Loopt straks iedereen op straat die niet lijkt op Henk en Ingrid de kans te worden onderworpen aan een politiecontrole?’’ vraagt Arno Bonte,”

  Dit is ongeoorloofd want het zal gebeuren alleen en uitdrukkelijk op UITERLIJK!.
  Dit hoort meteen voor de Europese Hof voor mensen rechten aangegeven te worden en organisaties als Amnesty International.

  Wat zou ook in die richting moeten gaan is dat de Premiers van China, Rusland, Brazilië enz enz. een standpunt over de mensen rechten in Nederland zouden moeten innemen en tevens onze regering tot orde oproepen.

 4. Weet je, het begon eigenlijk al met het veranderen van de naam Ministerie van Justitie in Ministerie van Veiligheid en Justitie. We leven namelijk, voor ons gevoel, in een onveilig land. Henk en die Zweedse trut willen namelijk veiligheid. Dat is er al, statistisch en feitelijk, maar het voelt anders, want de Telegraf zegt dat zo. En die liegen nooit….
  Het is wachten op Bruin II, waarbij het ministerie wederom van naam verandert: Ministerie van Staatsveiligheid.
  Vertaal dat eens in het Duits….
  De streken van die toenmalige club uit de DDR hebben ze al.

 5. nexus m. Schreef:

  “”Met welke opdracht worden de Rotterdamse agenten straks op pad gestuurd?. Loopt straks iedereen op straat die niet lijkt op Henk en Ingrid de kans te worden onderworpen aan een politiecontrole?’’ vraagt Arno Bonte,”
  Dit is ongeoorloofd want het zal gebeuren alleen en uitdrukkelijk op UITERLIJK!.
  Dit hoort meteen voor de Europese Hof voor mensen rechten aangegeven te worden en organisaties als Amnesty International.
  Wat zou ook in die richting moeten gaan is dat de Premiers van China, Rusland, Brazilië enz enz. een standpunt over de mensen rechten in Nederland zouden moeten innemen en tevens onze regering tot orde oproepen.

  Ach ze doen maar, dit hebben ze zovaak gewild,dondersgoed wetend dat dit tot niets zal leiden en idd, terug zal worden gefloten door het Europees Hof. Dit is alweer stoere taal om Henk en Ingrid tevreden te houden. Een kinderhand is snel gevuld.

 6. Mark Schreef:

  Weet je, het begon eigenlijk al met het veranderen van de naam Ministerie van Justitie in Ministerie van Veiligheid en Justitie. We leven namelijk, voor ons gevoel, in een onveilig land. Henk en die Zweedse trut willen namelijk veiligheid. Dat is er al, statistisch en feitelijk, maar het voelt anders, want de Telegraf zegt dat zo. En die liegen nooit….
  Het is wachten op Bruin II, waarbij het ministerie wederom van naam verandert: Ministerie van Staatsveiligheid.
  Vertaal dat eens in het Duits….
  De streken van die toenmalige club uit de DDR hebben ze al.

  Wat mij ook regelmatig opvalt is hoe men erg makkelijk de DDR-trucjes van de huidige bruinerds doorslikt.
  Het is alsof – als je het op tevee ziet, kan je het meteen aanwijzen en als het voor je huis gebeurd, kun je het nooit meer herkennen en word je gelijk ingeluisd.

 7. vreemdelingen opsporen om ze dan in de asielcentra te plaatsen om hun vergunning af te wachten?
  Of om ze te helpen aan onderdak?
  Of om ze te helpen met werk en scholing?
  Of gewoon zodat PVV lieden in de straat zien dat allochtonen door politie telkens worden aangehouden zodat zij gniffelend blij en zich verheugen zo van ja jullie zijn criminelen voel maar eens dat jullie buitenstaanders zijn en wij lekker geen last heben van politie,wat zullen ze smullen die PVVers buiten als ze die politie constant allochtonen zien aanhouden.

 8. Dit gaat niet lukken want is discriminatie. Zo maar staande houden op grond van uiterlijk mag niet.

  “In 2007 deed de Haarlemse rechtbank uitspraak in een zaak van een Somalische man die op grond van uiterlijke kenmerken door sociale rechercheurs staande was gehouden. De man weigerde de recherche toegang tot zijn woning waarna hij zijn uitkering verloor. Als staatssecretaris had Rutte in 2003 gemeenten geadviseerd Somalische inwoners te traceren en te controleren. Volgens de rechtbank heeft Rutte de gemeenten hiermee aangezet tot rassendiscriminatie.”

 9. Betty Schreef:

  Bovendien is half Rotterdam aangewezen gebied waar wegens de veiligheidsverordening preventief mag worden gefoulleerd. Dus ook om ID en straks dus zelfs vingerafdruk mag worden gevraagd.

  Ja, het ligt in het verlengde van dat soort ‘gereedschappen’, dat is de pest. Ze doen het nu ook al als je geen ID kan of wil tonen (alleen niet ter plekke op straat). Lang niet in alle steden heeft men trouwens dergelijke bevoegdheden toegewezen aan de burgemeester persoonlijk (die zich vervolgens weer achter het OM kan verschuilen), ook al is-ie korpsbeheerder.
  Maar wat gelukkig sowieso wel kan, is dat de raad de burgemeester opdracht geeft om de minister te bedanken voor deze eer. Daar stuurt GL in Leiden (= Hollands Midden) i.i.g. momenteel op aan: http://groenlinksleiden.nl/iedereentelt.html?sociaal+vingerafdrukken_201110261041+Proef mobiel afnemen vingerafdrukken bij vreemdelingen onacceptabel. Hopelijk gaat ook R’dam dusdanig dwars liggen.

 10. @19 Bedanken voor de eer…

  Helaas hebben we hier een raad met veel lokale PVV (leefbaar) die dit om te smullen vind. En een coalitie van de PvdA die achter elke beslissing van hun burgermeester Abou staan en de VVD (need I say more).
  Groen links en de SP hebben al bezwaar gemaakt en stellen vragen, maar ik vrees het ergste.

 11. @20: Ja, daar zeg je wat: die gezagsgetrouwe Aboutaleb… Zo’n dienstklopper annex controlefreak van PvdA-huize, met een fractie die zich altijd achter hem schaart, hebben wij hier ook. Soms krijgt-ie wel enig principieel tegengas, maar als hij dan zegt dat het van ‘hogerhand’ komt dan gaan ze akkoord. Gelukkig maken ze sinds enige tijd niet meer de dienst uit. SP, GL en D66 hebben Lenferink bij de APV ook lekker kort gehouden, en die hebben nu 18 van de 39 zetels. Als GL deze eis erdoor krijgt, wat heel goed zou kunnen, wat zal hij dan knarsetanden…

  Maar het slaat toch ook nergens op, als gereedschap. Sommige mensen hebben het over ‘al die’ buitenlandse criminelen waardoor ons land overspoeld wordt, maar zoals jij al aangaf is het alleen toepasbaar in bepaalde, afgebakende gebieden. Krijg je waterbedeffect, maar daar grossiert dit kabinet in.

 12. Maar de meeste mensen zijn al helemaal blij als hun straatje maar veilig is. Er word dik gescoord met deze ongein. NIMBY ruled Rotterdam, en geeft dan een tijdje later weer nieuwe blije kiezers die zien dat de rottigheid een wijkje verder is neergestreken.

  Ivo gaat hiermee punten scoren in “zijn” Rotterdam, want iedereen denkt met weemoed terug aan de GVR (vrij naar Roald dahl) ipv deze saaie dienstklopper die zo bang is om een fout te maken dat hij alles wat ook maar een risico zou kunen zijn verbied of zo beperkt dat er geen hol meer aan is. Denk aan parades, nachtleven tot max. 02.00 etc.

Reacties zijn gesloten.