Ivo Opstelten gaat de sharia in Nederland binnenhalen

Han van der Horst:

Opstelten is bezig het fundamentalisme een groot geschenk te geven

Gewone mensen lopen tegenwoordig voor het minste of het geringste niet alleen naar de dokter maar ook naar de rechtbank. Daar gaat dit daadkrachtig kabinet paal en perk aan stellen. Griffierechten worden kostendekkend gemaakt. Je bent dan al gauw een euro of duizend kwijt. En het kan stevig oplopen.

Als jij een winkeltje hebt of ZZP-er bent of je huurt een woning, dan kijk je met Opsteltens wurgtarieven wel drie keer uit voor je bij de gemeente, een groot bedrijf of de corporatie je recht probeert te halen. De kans is veel te groot dat je jezelf kapot procedeert. Daarom zullen velen hun rechtvaardigheidsgevoel buiten de officiële circuits bevredigen. Door eigenrichting. Door verder zelf ook lak te hebben aan het recht, dat immers van en voor de rijken is.

Ja, de tweedeling die dit kabinet voorstaat gaat serieuze vormen aannemen. Straks is het weer lekker ouderwets, als je geen geld hebt, heb je nergens recht op. Geen zorg, geen opleiding, geen recht, geen leven.

5 gedachten over “Ivo Opstelten gaat de sharia in Nederland binnenhalen”

 1. [“Ja, de tweedeling die dit kabinet voorstaat gaat serieuze vormen aannemen. Straks is het weer lekker ouderwets, als je geen geld hebt, heb je nergens recht op. Geen zorg, geen opleiding, geen recht, geen leven.”]
  Terecht. Waarom zouden wij moeten opdraaien voor de problemen van anderen, als ze zelf niet eens in staat zijn om voor zichzelf te zorgen? 😉

 2. Gelukkig valt dit wel mee en heeft niets met Sharia te maken. Het is gewoon het Amerikaanse syteem. Deregulatie. Er zal een nieuw leger – no cure no pay- advocaten opstaan die prima de belangen zal behartigen, zij het tegen absurde percentages van de winst. Dit is ook al gebeurd na de crisis met alle platforms die zogenaamd collectief strijden tegen de woekerpolisen.

  Wat je ziet is slechts het resultaat van lobby-groepen die pleiten voor deregulatie. Dezelfde groep is voor zaken als privatisering en “marktwerking”. Het is gewoon het Amerikaanse kersje op onze “vrije”-markt economie die we zo fantastisch vinden. The American Dream.

 3. ” Daar gaat dit daadkrachtig kabinet paal en perk aan stellen. ”

  Moet echter gelezen worden:

  ” Daar gaat dit christelijk-sharia kabinet paal en perk aan stellen”

  Het is weer met twee maten meten: want als men de tarieven in de zorgsector kostendekkend zou moeten maken, gaan ze alsmaar steeds stijgen. Het is goed dat ze in dit sector beperkt blijven.

  Waarom dan deze van de griffier meteen zo hoog opschroeven? (Justice only for the rich?)

 4. Ach @Kromst, Han vd Horst geeft alleen in joop maar een voorbeeld van eigenrichting die het gevolg kan zijn als mensen niet meer in staat zijn om hun recht op een normale manier te verkrijgen bij een Rechtbank. Kijk ook hier naar en neem de reacties ook even door: http://weblogs.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/06/04/de-rechter-krijgt-een-slot-op-de-deur/ Die van mij staat er niet tussen want was blijkbaar voor de NRC te gedetailleerd en op ware feiten berustend onthullend hoe eigenrichting in zijn werk gaat.

  Jij komt hier zeggen dat het allemaal wel meevalt en dat is je recht. Maar stel nu dat dit recht je wordt ontzegd. Ga je dan een proces aanspannen om je recht te verkrijgen als het zo duur wordt gemaakt? Nee dus en het gevolg daarvan is dat je dan maar genoegen neemt met het onrecht dat je wordt aangedaan. Het is maar een simpel voorbeeldje. Maar het ergste is nog dat wie het wel kan betalen zijn recht wel krijgt. En nog erger als een overheid van van jouw geïnde belasting tegen jou een proces begint waartegen jij door de voor jou te hoge kosten geen verweer hebt.

  Dus die American Dream van jou is een nachtmerrie. Dromen en nachtmerries gaan snel over maar onrecht niet. En als eigenrichting het enige antwoord erop is dan gaan de gevolgen daarvan ook niet snel over. Zie bijvoorbeeld: http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2011/april/staat-van-de-rechtsstaat.html en zie wat er op het spel gezet wordt als er minder rechtvaardigheid in ons land komt en meer chaos.

 5. Voor deze regering hebben WIJ op democratische wijze gekozen. Dombo’s die geen cent te makken hebben en mensen die zich quasi rijk voelen (tot de volgende reorganisatie) kozen juist voor de VVD. Een partij die van huis uit gruwelijke hekel heeft aan arme mensen. Zij zet de minderbedeelden liever bij het oud vuil; vooral als zij autochtone ouderen zijn. Wat hadden al deze kiezers verwacht? Wat hebben wij nu? Een regering die de duimschroeven (bij de minderbedeelden) een flinke draai geeft. Minderbedeelden hebben minder recht op zorg (natuurlijke selectie doet ook in de natuur wonderen), minder recht op recht, minder recht op onderwijs, minder recht op cultuur en duurdere OV. Er wordt flink bezuinigd op bibliotheken; domme mensen zijn makkelijker in de hand te houden. Op musea, symfonische orkesten en theaters wordt flink gekort. Maar meevretende parasitaire instellingen zoals Instituut Forum en alle mogelijke multiculturele instanties blijven bestaan en de directeuren daarvan mogen flink wat belastinggeld graaien. Er moet overal worden bezuinigd, maar de grenzen blijven open om de tsunami uit de derde wereld te verwelkomen. Er wordt duur geld in de EU verspilt. De geldkraan voor de derde wereld blijft open staan en zo ook de bodemloze put genaamd Griekenland. Als antwoord op de vraag waarom? Krijgen wij te horen dat wij veel te dom zijn om te begrijpen. Als wij geen geld aan Griekenland geven, wordt het nog erger. PVV als gedoogpartij heeft tot nu toe niet veel uitgehaald. Nog een veelbelovend ster die langzaam wegzakt.

Reacties zijn gesloten.