‘Issa Koulibaly ten onrechte uitgezet’

Issa Koulibaly zat ten onrechte in het Justitieel Detentiecentrum in Scheveningen. Dat heeft een rechter op 9 augustus in Amsterdam bepaald.

“Deze hongerstaker had op 9 juli op vrije voeten moeten komen nadat een voorzieningenrechter had eerder bepaald dat Issa Koulibaly niet in een detentiecentrum hoort te blijven wegens zijn gezondheidstoestand. Dat betekent ook dat hij niet uitgezet kon worden. Vanaf deze datum had de hongerstaker “rechtmatig verblijf in Nederland”, oordeelde de rechter in Amsterdam.” (weblog van Tanou Diallo)

Ik kon dit bericht voorlopig alleen op dit weblog vinden, dat echter eerder door Deportatieverzet ook als bron is gebruikt. Maar als dit waar is, is het de zoveelste schandalige actie van de IND en de DT&V, waarbij wederom regelgeving eenvoudigweg genegeerd is om Issa Koulibaly om te beginnen vooral toch maar uit te kunnen zetten, en op die manier een voldongen feitenbeleid te kunnen voeren.

“Had moeten’ en ‘had niet mogen worden’, maar eenmaal uitgezet is uitgezet, helaas pindakaas dikke lul drie bier, nietwaar? Vlieg maar een eind op met wat er had moeten gebeuren en niet gemogen had. Nou ja, je krijgt nog een fooi van 1870 euro als compensatie voor het feit dat je ten diepste onrechtvaardig bent behandeld door de wetsovertreders van de IND en de DT&V van Fred Teeven. En je hoeft de proceskosten niet te betalen, wat nobel toch.