Israelische militairen schieten Palestijnse jongen dood, vierde slachtoffer in vijf dagen

Israelische militairen hebben dinsdagmorgen een 16-jarige jonge doodgeschoten in het dorp Budrus bij Ramallah op de Westoever. De jongen, Samir Ahmad Abdul-Rahim, werd door vier kogels getroffen toen hij de school verliet en op weg naar huis ging, niet ver van wat Israel het ‘Afscheidingshek’ noemt. Volgens ooggetuigen zijn er altijd veel militairen op de been in dat gebied, en dagen zij regelmatig de schooljongens uit, wat vaak tot relletjes leidt.

Samir werd geraakt in zijn hoofd, borst en een been. Hij werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij bezweek.

Samir was de vierde Palestijn die door de Israeli’s werd doodgeschoten in vijf dagen. Maandag schoot het Israelische leger een boer van 21 dood bij de grens met Gaza. Zaterdag werd een 21-jarige man doodgeschoten bij het grenshek in de buurt bij Hebron. En vrijdag werd bij de grens met Gaza een 22-jarige man doodgeschoten die buiten aan het studeren was voor een examen.

Het Israelische leger zal wel, zoal het altijd zegt, ook in deze gevallen een ‘onderzoek’ instellen. Meestal komt daar niets uit, of het moest zijn dat steeds opnieuw blijkt dat Israelische militairen de vrije hand hebben om naar hartenlust Palestijnen af te schieten.

Verscheen eerder bij abu-pessoptimist. Auteur: Martin Hijmans.

4 gedachten over “Israelische militairen schieten Palestijnse jongen dood, vierde slachtoffer in vijf dagen”

 1. Jammer dat je alleen over dode “Palestijnen” schrijft en niet over het joodse bloed dat aan hun handen kleeft. Jammer, maar niet verbazingwekkend.
  Die zg. Palestijnen zijn gewoon islamitisch uitschot (zoals dat overal ter wereld te vinden is) dat constant Israel provoceert in de hoop een tegenreactie te veroorzaken, want ze weten dat er dan direct hele volksstammen naieve mensen op staan om moord en brand te schreeuwen.
  Ik geef je een tip: kijk naar Pat Condells columns. Kost je niets en heel misschien ga je erdoor nadenken.

 2. @1. Ja verdedig het maar, een 16 jarige jongen doodschieten onder het mom van “Die zg. Palestijnen zijn gewoon islamitisch uitschot”, misschien moet je zelf eens ga nadenken!

 3. @ekster: het meeste joodse bloed vloeit volgens mij in bezet gebied. Dat is oorlogsgebied. Welke idioot bedenkt het om met hele gezinnen naar oorlogsgebied te verhuizen? Dat is zelfmoord. En moord op je eigen kinderen die je meesleept.

  En dan nog, een gezond denkend mens kan het domweg afknallen van onschuldige mensen rechtpraten. Jij leutert over “de Palestijnen”. Het gaat hier helemaal niet om “de Palestijnen”, het gaat hier om individuen.

  Wat is het verschil tussen willekeurig Palestijnen afknallen en willekeurig joden vergassen?

 4. @1 Is joods bloed ander bloed dan Palestijns bloed? Palestijnen zijn Islamitisch uitschot? Welke stompzinnige genen rammelen door jouw verweekte hersenpan? PVV genen? Likoed Nederland doctrine? Leon de Winter ideologie? Jij bent ook een voorstander van “afzonderen”, “hek erom”en uitroeien? Ook jij bent dus gewoon een voorstander van de nazi-ideologie! Wie niet, net als god, “mit uns ” is roeien we gewoon uit. Ja, ja, schuim zoals jij bewijzen altijd weer mijn gelijk. Nazi’s zijn niet verslagen, alleen maar ondergedoken. Nu komen ze weer tevoorschijn en zoals altijd krijgen minderheden of zwakkeren de schuld van hun miserabele leef en gedachtenwereld!

Reacties zijn gesloten.