Israel toont vredeswil: plannen goedgekeurd voor 1096 nieuwe woningen in de nederzettingen

Israel heeft donderdag de procedures in werking gesteld voor de bouw van 1096 nieuwe woningen in nederzettingen, zo heeft de NGO Vrede Nu gemeld. Volgens de krant Haaretz was de gang van zaken rond de plannen voor deze nieuwbouw even stil gezet ten tijde van de gesprekken van de Amerikaanse minister John Kerry over de hervatting van vredesbesprekingen. Nadat Israel zijn oprechte vredeswil heeft getoond en zich bereid heeft verklaard weer met de Palestijnen aan tafel te gaan zitten, is het echter blijkbaar weer ‘bussiness as usual’ en kunnen de plannen gewoon doorgaan.

Vrede Nu meldt dat van de 1096 wooneenheden waarover de planningscommissie van het Burgerbestuur zich nu buigt (burgerbestuur is de misleidende naam voor het militaire bestuur van de Westoever), het in zeven gevallen gaat om nederzettingen die buiten het traject vallen van wat netjes het Áfscheidingshek’ wordt genoemd (ook wel: ‘de Muur’). Deze nederzettingen vallen dus zonder meer buiten het gebied dat tijdens vredesbesprekingen met de Palestijnen in aanmerking komt om bij Israel te worden gevoegd en te worden ‘uitgeruild’ tegen gebied dat de toekomstige Palestijnse staat dan weer van Israel krijgt.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

3 gedachten over “Israel toont vredeswil: plannen goedgekeurd voor 1096 nieuwe woningen in de nederzettingen”

  1. Iran wil een dialoog over nuclear prog. En dat werd weer koeltjes ontvangen door de VS… Israel doet weer dit. Olie op het vuur gooien…. Ik ben overigens niet voor het regime in Iran. Maar dat geld voor elk regime (=rechts).

  2. als deze geste van Israël niet voldoende is om de onderhandelingen te saboteren dan volgen ongetwijfeld zware militaire acties met vele burgerdoelen.

Reacties zijn gesloten.