Israel sloopt weer: onder meer een huis van een blinde en een dorpje voor de 66ste keer

Israelische bulldozers hebben, begeleid door militairen, woensdag weer de nodige eigendommen van Bedoeïenen vernield. In het gebied van Jabal al-Baba (een deel van het dorp Eizariya dat deel uitmaakt van Jerzulem en dat door Israel ”E1” wordt genoemd) werd het huis gesloopt van Suleiman Jahalin, een blinde man.  
Jahalin en zijn uit tien personen bestaande familie werden eerst met geweld uit het 65 vierkante meter grote huis gehaald voor het tegen de vlakte ging. Jahalin zei dat hij al sinds 1967 in het Jabal al-Baba gedeelte woont en dat hij er niet zal weggaan. ”Het laatste wat ik gezien heb voor ik blind werd, was het land van Eizariya,” zei hij. ”Ik zal dit stuk land nooit verlaten.”

De bulldozers vernielden ook een kruidenierswinkel en een autowasinstallatie in Jabal al-Baba. Een maand gelden werden deze gebouwen ook vernield door Israel, maar de eigenaar, Sami Abu Ghaliya, had ze herbouwd. Jabal al-Baba dat door Bedoeïenen wordt bewoond, wordt door Israel ”E1” genoemd. Het is in de Israelische planning een nog niet gebouwde wijk van de grote nederzetting Maaleh Adumim. Als de wijk wordt neergezet is de Westoever ter hoogte van Jeruzalem de facto ongeveer in tweeën gesneden. Dat is de reden dat de wijk, na druk van Amerika – nog niet is gebouwd. De infrastructuur, straten en rioleringen, liggen er deels echter al wel.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

10 gedachten over “Israel sloopt weer: onder meer een huis van een blinde en een dorpje voor de 66ste keer”

 1. Nou en dat noem ik nu echt dapper van Israel, een man uit zijn huis zetten met bulldozers alles plat maken en met de Militair in sleep touw om eventueel op een blinde man te schieten. En dat zijn nou echte kerels die Israelieten. Die weten wel hoe het moet. En dat was nu Gods wil voor een uitverkoren volk. Zo een God heb ik mij niet voorgesteld. Het is toch wel lekker om op blinde mensen te schieten. Wat is het voordeel daar van vraag ik mij af, wat is daaraan zo leuk….?? Cajosh

 2. Wraak nemen op onschuldige burgers is legale methodiek Jan Jaap ??? Dan is mijn Oud-oom terecht door de nazis vermoord ?? en die had dan nog een ondergedoken “terroristische “broer .. dat is dan natuurlijk helemaal legitiem ..

 3. @Jan Jaap Bedeijn

  U voelt zich wel goed? Collectief straffen, in dit geval wraak nemen, heeft uw goedkeuring? Putten vergeten? Een niet nader te noemen Frans dorp vergeten? Dezelfde handelswijze toegepast op willekeurige Palestijnen is in uw optiek normaal? Verklaart u hierbij nu de liefde aan Wilders en consorten?

 4. U begrijpt me verkeerd.

  Ik keur het Israelische gedrag geenszins goed.

  Maar waar twee strijden hebben twee schuld.

  Even nuanceren. Dat was het, meer niet.

  Israel gebruikt misdadige middelen tegen de Palestijnse bevolking, de Palestijnse terreurgroepen gebruiken misdadige middelen tegen de Israeli’s.

  Beiden zijn derhalve fout bezig.

 5. @JJB:

  [ Maar waar twee strijden hebben twee schuld ]

  Nee JJB, dit soort tegeltjeswijsheid is echt veel te simpel.

 6. Wáár twee strijden hebben twee schuld? U doet het lijken of het hier gaat om twee aan elkaar gewaagde partijen. Israël is agressief en tot de tanden gewapend, het Palestijnse volk heeft een paar zelfgeknutselde raketten, Please……

 7. Wellicht te simpel in uw aller ogen, dat kan zijn. Begrijp ik dan ook terdege.

  Maar als het aan mij ligt zouden er 5 Romeinse Legioenen naar Judaea gaan en orde op zaken stellen. Rigoureus, zonder onderscheids des persoon. Ik ben het zat dat in vrijwel al onze oude Provinciae het een enorme rotzooi is geworden sinds we toelieten dat het Monotheïsme zo’n grote vlucht kreeg.

  Maar even serieus. Natuurlijk is het een volslagen ongelijke strijd. Ik zou graag Israel terug zien met de grenzen van 1948, of een werkzame twee staten oplossing. Maar geef niet alleen de Israeli’s of alleen de Palestijnen de schuld, de gehele Westerse wereld is schuldig aan dit door hen veroorzaakte probleem.

  Overigens zie ik meerdere Joods-Orthodoxe groeperingen die het helemaal niet eens zijn met het beleid van de Israelische regering en zijn er in Israel enorm veel burgers die ook niets moeten hebben van al dit militante gezeik. Eveneens in de Palestijnse gebieden, maar die stemmen hoor je minder vaak in de media.

 8. Als je het er als Israëli niet mee eens bent dan moet je misschien een op wat minder rabiaatrechtse partijen stemmen….

Reacties zijn gesloten.