Israel neemt nieuwe wet aan die christenen bevoordeelt boven moslims

Het huidige Israel blijft voor bizarre verrassingen zorgen. Als je denkt dat je alles gehad hebt komt er toch steeds nog wat nieuws. Nu weer heeft de Knesset, het Israelische parlement, maandag met 31 tegen 6 stemmen een wet aangenomen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen Arabische moslims en Arabische christenen. Met als officiële bedoeling ”het meer betrekken van christenen bij de Israelische maatschappij”.

Indiener van de nieuwe wet,  Yariv Levin (Likud-Yisrael Beiteinu), de leider van de coalitie, gaf in een interview met Ma’ariv echter duidelijk te kennen dat het hem gaat om het zaaien van verdeeldheid tussen Palestijnsde moslims en Plaestijnse christenen. ”Mijn wet,” aldus Levin, ”zal een aparte vertegenwoordiging en aparte aandacht tot stand brengen van en voor de christenen, apart van de moslim Arabieren … Dit is een historische en belangrijke gebeurtenis die de staat Israel in balans kan brengen en ons dichter tot de christenen kan brengen. En ik noem ze  liever geen Arabieren, want ze zijn geen Arabieren,” zei Levin.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

5 gedachten over “Israel neemt nieuwe wet aan die christenen bevoordeelt boven moslims”

 1. Kan er nog iets verrassen vanuit Israel ?
  Waar Herzl, en zijn medestanders, geen rekening mee hielden, joden zijn geweldig in zelf deceptie, zo wordt beweerd, dat een joodse staat het uithangbord zou worden voor joden.
  Als er één land is dat solliciteert naar vernietiging dan is het Israel, zo lijkt mij.
  Al rond 1955 zei een VS diplomaat dat ‘Israel zich eens moest gaan gedragen als een land in het Midden Oosten, in plaats van als het hoofdkwartier van een internationale groep’.
  Je vindt dat in de memoires van Abba Eban.
  Eban was heel boos.
  Er is dus niets veranderd.

 2. Blijkbaar is men aan de top in Israël het overzicht over de geschiedenis kwijt of gelooft men in de zelfverspreide gruwelverhalen over “de islam” – de christelijke Arabieren, die uiteraard wel Arabieren zijn, hebben juist het Arabische nationalisme zo ongeveer ontwikkeld.

 3. Inderdaad , een van de redenen die men zo graag vergeet te vermelden voor haat richting christenen in Iraq is het feit dat ze een behoorlijk deel van Sadams Baath partij uitmaakte .. met Sadams tweede man Tariq Aziz als hoogste vertegenwoordiger …

Reacties zijn gesloten.