Is het de schuld van de islam dat vrouwen in islamitische landen tweederangsburgers zijn?

Nee, zeg ik, dat ligt niet alleen aan de islam. Ik kan me wel vinden in het stuk van Rob Vreeken. Volgens mij is een van de grote factoren, de man die bang is dat de vrouw ook wat te zeggen krijgt. De man wil koste wat kost zijn territorium beschermen en zwaait dan al gauw met welk boek dan ook. En te veel vrouwen laten zich dat welgevallen, uit angst voor verstoting of erger.

In elk land waar vrouwen onderdrukt worden zie je dit verschijnsel, of het nou christelijk, islamitisch of joods is of wat dan ook. Mannen zijn de onderdrukkers met toestemming van de onderdrukten (de vrouwen). Alleen als beiden zich ontwikkelen, kan deze vicieuze cirkel doorbroken worden. Want laten we nou eerlijk zijn, vrouwen lijken geëmancipeerd in Nederland, maar gelijke beloning voor dezelfde functies is er nog steeds niet. Maar, dat kan ik niet vergelijken met wat sommige vrouwen moeten verduren in andere landen, waar ze gewoon nog als slaaf worden gebruikt door de familie.

5 gedachten over “Is het de schuld van de islam dat vrouwen in islamitische landen tweederangsburgers zijn?”

  1. #1 Mr Ooijer, dank, ga ik zeker nog eens doorlezen.
    #2, GJ_ Zou dat maar gauw gaan doen 😆

  2. Okay, ik ga me morgen alvast een half uurtje zitten ontwikkelen.

    Overigens, er is geen gelijke beloning, maar er zijn ook nog steeds geen gelijke kansen. Dat lijkt me een veel groter probleem. Het is zeker in het MKB een probleem dat vrouwen mogelijk wel eens gedurende een langere tijd met betaald verlof mogen. Dat lijkt me een recht waar je niet aan moet tornen, maar het geeft wel gelijk nieuwe problemen. Wie gaat uitleggen hoe je dat wil oplossen?

  3. Het is trouwens discriminerend dat dat recht op verlof alleen voor vrouwen geld , die 20 weken zouden ook wisselend opgenomen moeten kunnen worden door zowel de vrouw als eventuele partner(s)

Reacties zijn gesloten.