8 gedachten over “Is er toch nog hoop?”

 1. Welke burgers hebben geen zin meer in een politiek die verdeelt? De laatste tijd GeenStijl nog bezocht of het regeerakkoord van Bruin I bekeken? En wat is er mis met een goed debat dat op het scherpst van de snede uitgevochten wordt? Wat heeft een bijstandsmoeder gemeen met een bankier die medeverantwoordelijk is voor de kredietcrisis en nu samen met zijn politieke loopjongens probeert de kosten van die crisis op de bijstandsmoeder af te wentelen?
  Sorry hoor, maar ik sta aan de kant van Michael Moore die van mening is dat de bankiers wegens fraude en ‘criminal conspiracy’ voor de rechter gedaagd zouden moeten worden. Het flinterdunne betoog waar hier naar verwezen wordt is een oproep op de rug te gaan liggen, de pootjes in de lucht te steken en te hopen dat de woede van het baasje wel over gaat. Nou, daar weten Wilders, Rutte en Verhagen (of de amerikaanse Republikeinen) wel raad mee.

 2. #1 Pyt: Het is zeker geen oproep om op de rug te gaan liggen in onderdanigheid. Het is een signaal dat mensen het zat gaan worden. De kleine groep die zich zeer luidruchtig roert op een GeenStijl is daar een voorbeeld van. Op dit moment regeren (ook nog letterlijk!) de schreeuwers Nederland, maar daat gaat verandering in komen, dat weet ik zeker. Genoeg is een keer genoeg geweest en ik denk en hoop dat de meerderheid nu eens uit de luie stoel gaat komen en laat weten dat het over moet zijn met de schreeuwerd die al maar hun zin krijgen.Maar daar moeten we met zijn allen iets aan doen. En dit stemde mij hoopvol. En hoop doet leven, want hoop verloren, al verloren.

 3. @ Keira
  Naar mijn mening wordt je in dit land alleen maar gehoord als je het keihard speelt en zelf een grote mond opentrekt. Wilders z’n zetelwinst bewijst dat. Ik ben het dus met Pyt eens dat links het hard moet gaan spelen.

 4. @ Ram
  Maar wat betekent dat dan ‘hard spelen’? Als je de maatstaven van je tegenstander overneemt, verander je dan niet juist ook in hem, met het risico op escalaties die misschien voorkomen hadden kunnen worden? Ik ben het van harte eens met Keira en James Kennedy: er moet een tegengeluid klinken op basis van redelijkheid. Voor en door de vele mensen die niet alleen maar goed zijn in het naar een ander wijzen, maar ook in staat en bereid zijn de hand in eigen boezem te steken (mogen zij groeien in getal).

  Dit neemt alles niet weg dat iedereen (uiteraard) het recht heeft op te komen voor de eigen belangen en zichzelf te verdedigen, op een wijze die past bij de situatie. Laten we alleen wel ons hoofd blijven gebruiken en zoveel mogelijk inzien dat ons ‘eigen belang’ steeds sterker samenvalt met het ‘collectieve belang’ naarmate je de uiteenlopende belangen diepgaander bestudeert en op langere termijn beschouwt. Dat inzicht zou ons handelen zoveel mogelijk moeten beïnvloeden. Dood gaan we allemaal, daarin hebben we geen keuze. We kunnen echter wel kiezen voor een leven in waardigheid.

 5. #1 Met alle waardering die ik soms best nog heb voor bijdragen van Geen Stijl (let op: hier staat niet: alle bijdragen, nee, allerminst!) heb ik mezelf afgeleerd daar ook maar één reaguurder te bekijken. En zeker niet als daar 734 reacties te lezen zijn.

 6. Ik ben bang dat zgn Links veel te voorzichtig is en ook als de dood om maar één groep van de Nederlandse Disfunctionele Familie boos op zich te maken . Issues die gebruikt kunnen worden om de hypocritie van rechts te ontmaskeren worden vaak uit een soort misplaatst fatsoen niet aangekaart terwijl rechts ieder issue wél gebruikt

 7. #6 A.B. Ja, helemaal mee eens. Dit moet veranderen, maar hoe? Het kan alleen via massale buitenparlementaire oppositie en goed georganiseerde burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Ik pleit voor een soort `linkse’ denktank om met spoed tot tegengas te komen contra bruine winden.

 8. Een Nieuw links geluid zal uit nieuwe groepen moeten komen , PvdA en Groen Liberaal zijn veel te pluchegeil om nog Links genoemd te kunnen worden , Zwamke Valsema zal straks waarschijnlijk meestemmen voor een PVV onderzoek naar hoofddoekdwang 😥 😥 Maar die komt dan ook uit de PvdA , heb soms het idee dat ze geplant is daar om Groen Links in een PvdA cloon te veranderen ..
  S.P. heeft nog wat toekomst als Linkse Partij , als ze maar vasthouden aan hun standpunten … De vakbond …? 🙁 🙁 🙁 Dus hopen op een nieuw Links geluid …

Reacties zijn gesloten.