Is defensie failliet?

Dit kabinet heeft ook weer bezuinigingen in het verschiet voor defensie. Maar er wordt wel gepraat om onze jongens en meisjes, onze mannen en vrouwen weer als instructeurs (en wie weet als beschermers) naar moeilijke gebieden te sturen. Als ze daar weer toe besluiten zouden al deze militairen en degenen die van hen houden het toch wel heel fijn vinden als ze dat dan ook veilig zouden kunnen doen. Anders toch maar liever niet, zeg ik dan.

Als defensie failliet is, moeten we niet net doen of er nog een leger is. Dan gaan we allemaal maar als een hondje onderdanig op de rug liggen met de pootjes omhoog en zien wel welke taal we moeten gaan spreken in de toekomst.

3 gedachten over “Is defensie failliet?”

  1. toch prima ?? waar is Nederland(s) überhaupt nuttig voor ??? Als het straks een Post-bruine Ruiine is mogen we hopen dat de boel bezet word om de achterblijvers in een betere situatie te brengen …

  2. Defensie is niet failliet. We kunnen ons heel wat geld besparen door niet de hele tijd de VS ter wille te zijn. Of als je cynisch wil zijn, kun je de VS verzoeken om onze soldaten en materieel te betalen als we voor hun vechten. Zolang we goedkoper zijn dan Blackwater en andere huurlingen zal de VS dat waarschijnlijk nog doen ook.

    Nederland moet ophouden met zich verplicht te voelen aan de VS vanwege de Bevrijding. Nederland heeft de VS geholpen in diens vrijheidsstrijd en heeft als een van de eerste landen ter wereld de VS erkend. We staat gewoon gelijk. Als rechts Nederland vindt van niet; laat ze dan maar zeggen aan hoeveel meer oorlogen we moeten meedoen om onze ereschuld af te betalen.

Reacties zijn gesloten.