Is de PVV een sekte? Is Geert Wilders een psychopaat? Is de Sahara een woestijn?

Schokkend brekend nieuws in HP De Tijd? Dat Wilders een psychopaat is? Dat Geert Wilders een narcistisch dictatortje is? Dat de PVV een sekte is? Dat je gestoord moet zijn om erbij te (willen) zitten? Nee, dit weten wij hier op Krapuul al jaren.

Gaat dit ook maar één reet uitmaken in de peilingen voor de PVV? Nee, ook dat niet. Want wij weten ook al jaren dat PVV-tokkies compleet onaanspreekbaar en voor rede onvatbaar zijn.

Het enige dat telt is de hoererij van alle andere partijen voor hun kiezers met PVV-neigingen, die ze gewoon met een welgemikte trap onder hun ballen naar de PVV zouden moeten schoppen. Laat ze gewoon op die nazi’s stemmen en houd ze vervolgens structureel buiten welke regering dan ook. Maar dat is natuurlijk moeilijk voor het crypto-fascistisch deel van de VVD, het CDA en zelfs een deel van de PvdA, want die staan al twintig jaar te springen om dergelijk tokkiebeleid uit te voeren en worden daar door de PVV eindelijk toe gelegitimeerd.

37 gedachten over “Is de PVV een sekte? Is Geert Wilders een psychopaat? Is de Sahara een woestijn?”

 1. Wat een niveau in HP/De Tijd. Roddel en psychologiserend gewauwel. En seks natuurlijk, die op een bureau zou hebben plaatsgevonden. Echt iets voor de Wilders-kiezer, maar die wil jammer genoeg niets anti-PVV lezen.

 2. Volgens de telegraaf de wakkere krant van bruin Nederland stopt het super PVV talent Patricia van der Kammen met haar lidmaatschap als Europarlementarier om persoonlijke redenen. Wat die redenen zijn wil fraulein von der Kammenniet zeggen maar zeker is wel dat Geert woedend moet zijn want ze is een vertrouweling van het eerste uur. Onlangs stond op krapuulblogspot een reactie en hoogstwaarschijnlijk is dit de ware reden van het vertrek en dumpte Geert fraulein von der Kammen om negatieve persberichten voor te zijn.

  16 november 2013 14:35

  Voor jullie de primeur het mailtje waarover Johan Driessen het had Volgens een tweede kamerlid (wil niet genoemd worden) gaat het mailtje naar Wilders om het europees lid mevrouw Patricia vd Kammen zij zou tegen mensen het volgende gezegd hebben Fleur Agema doet het met Olaf Stuger, Barry Madlener heeft een drankprobleem en is chantabel vanwege dat hij hoeren in brussel niet kan weerstaan en mevrouw Stassen zou met edelstenen praten en een poederdoos zijn en het statenlid Joyce Kardol zou de hoer van de PVV zijn en met iedereen het bed induiken. Verder zou ze mensen lastigvallen met bizarre complettheorieen. Zo zou de vs achter de aanslagen op 9/11 zitten en is het koningshuis bezig met het maken van een new world order die slaven van mensen maakt. Kortom knettergekkies zitten daar in die partij.

 3. jullie moeten de comments onder het artikel van HP/de tijd eens lezen. Dat zegt genoeg denk ik. Er is nog niemand (waar ik van gehoord heb) die mij het weergaloze succes van de PVV goed heeft kunnen uitleggen. Los van wat belachelijke zoals: iedereen die pvv stemt is dom/gek of systematische zoals: het komt doordat links geen vuist kan maken.
  Ik ben angstig voor een door de PVV geregeerd land en velen met mij, maar hoe komt het dat Geert zo een sterke aantrekkingskracht heeft op zo veel mensen?
  Wat me wel duidelijk is, is dat zijn mysterie een grote aantrekkingskracht op veel mensen heeft.

  Hij vertegenwoordigd een bepaald soort sadistische hoop. De hoop dat alle minderwaardigen verdwijnen. De werklozen, de islamieten, de linkschmensen en dergelijke. Hij staat een soort purificatie voor.

  Het is de sadistische hoop dat hij gerechtigheid zal brengen aan hen die het verdienen (roomblanke, gezagstrouwe, “hard-werkende” nederlanders) en hen die het niet verdienen genadeloos zal afstraffen. Dit zal veel mensen een soort van misplaatst genot verschaffen. Hij staat een soort gerechtigheid voor.

  Het is de hoop op meer autonomie om dergelijke plannen werkelijkheid te maken. De vrijheid van alles wat on-nederlands is. Hij staat voor een soort vrijheid.

  Geertje is in tegenstelling tot alle andere politici tenminste eerlijk (zo lijkt het). Hij zegt waar het op staat. Hij draait er niet om heen. Hij staat een soort eerlijkheid voor.

  Ik weet dat dit allemaal onderdelen zijn van de ethische basistheorie van Jacques Thiroux, maar hoe kun je het bestrijden? Het is een waterdicht ethisch framework, wat andere ethische frameworks niet duldt. De PVV gebruikt dit ethische framework om daarmee de underdog te spelen waardoor ze nog meer stemmers krijgen. De PVV is ook bijna geheel onkwetsbaar doordat ze in de slachtofferrol zitten. Je valt een hulpeloos “goed”slachtoffer niet aan, die bescherm je. Dat dat laatste speelt, wordt ook duidelijk door de rits aan negatieve comments onder het HP/de tijd artikel.

 4. Je geeft zelf al een heel aardig antwoord op de vraag, waarom Wilders het zo goed doet. Ik wil nog de onwil tot complex denken toevoegen. Dat heeft niets met IQ van doen, veel meer met gemak. Men trapt graag in de simpele oplossingen die Wilders biedt, men hoeft zichzelf geen mening aandoen. Maar dat Links momenteel geen alternatief biedt, sterker nog, de thema’s van Wilders overneemt, is ook waar.

  “maar hoe kun je het bestrijden?”
  De enige mogelijkheid is de PVV aan de macht dwingen. Men zal zien dat de gepropageerde simpele oplossingen op de middellange en lange duur niet werken. Ze zullen op die manier het land goed verkloten en kunnen dan niet meer de slachtofferrol aannemen.
  Ik stel voor, dat iedereen die het gevaar onderkend dat de PVV is, erop stemt.

 5. Wilders heeft geen geheim. Hij praat precies dezelfde taal als de klaverjassers in het Amsterdamse koffiehuis bij mij om de hoek, zo’n 35 jaar geleden. Toen waren de Surinamers de klos, nu de Turken en Marokkanen.De man heeft geen enkele visie op een snel veranderende maatschappij.Hij blijft star en dogmatisch volhouden dat Nederland vol is, de Nederlandse identiteit en cultuur verdwijnt en dat de grenzen voor niet-Westerse ( hij bedoelt moslims en niet Japanners)gesloten moeten worden.Borrelpraat, net als in het koffiehuis.

  Is Wilders een probleem? Qua invloed en macht in de Tweede Kamer op dit moment niet. Maar wat niet is, kan komen.Zo lang de gevestigde partijen schandalen oproepen, liegen en bedriegen en er mee wegkomen, zie Plasterk,zal de antipathie tegen de politiek toenemen. En daar profiteert Wilders van.

  Zo’n artikel in HP/de Tijd is daarom contra productief. Het speelt Wilders in de kaart. Hij kan rustig achteroverleunen en de underdog blijven spelen.Jawel, ons Geert is boerenslim, maar da’s toch wat anders dan slim.Wilders in het centrum van de macht is voor mij en voor velen een angstbeeld.Maar nog angstiger vind ik de massa die blind achter hem aanloopt als de rattenvanger van Hameln.Kritiekloos,want Wilders heeft altijd gelijk en is de Verlosser van moslims, Oosteuropees en ander tuig.Zoals de intellectuelen,links,multiculturalisten,journalisten van de mainstream media en eurofielen.
  Wanneer Geert het voor het zeggen krijgt, wordt het bijltjesdag, kwijlt het PVV clubhuis op het internet.

 6. Weet je wat het is,de volksmensen in al die oude wijken met waterstoker,schillenboer,kolenkachel,gaarkeukens die dachten dat alles voor hen zo zou blijven bestaan.het gewone klootjesvolk om het zo maar te noemen,had geen toekomstbeeld of perspectief om na te leven.ze hadden hun voor tussen achtervolging,de bakkerij om de hoek en het volkscafé en de tv met net 1 en 2.en dachten dat ze door de staat en gemeente zo altijd wel zouden blijven leven.máár de staat had andere plannen met oude volkswijken,er moesten rijke wijken en huizen en winkels komen en meer zakelijk succes mensen die hoger opgeleid zouden zijn met toekomstperspectief en hogere doelen willen bereiken.
  Nederland is immers een land wat kan groeien en ook wilde groeien op allerlei gebied,zowel economisch als onderdeel van de toen al besloten EEG.
  Nederland heeft inderdaad veel bereikt,op watergebied maar ook economisch en met export van diverse goederen staat Nederland goed op de kaart.rijke zakelijk en succesvolle burgers met goede banen wilden ook stemmen op een partij voor hen,en de oude volkswijken met de koopwoningen met zompige laag opgeleide achterblijvers die het gewoon zo wilde houden,zagen dat succesvol en perspectief hebben niet samengaan met volkswijken waar je niks aan hebt,deze kon men goed benutten door arbeiders uit diverse landen te huisvesten,en toen zagen de achterblijvers,de laagopgeleiden,de thuiszitters,de niet meedenkende burgers..dat hun vertrouwde oude zalige leventje veranderde.Ja logisch vooruitgang moet er wel zijn alleen kon of wilde de volksburgers niet meedoen,ze wilden gewoon zitten blijven en alles bij het oude houden.in plaats van ook een opleiding krijgen of een beter huis in een betere buurt,of toekomstperspectief voor hun kinderen te krijgen,bleven ze uit onmacht en hulpeloosheid in die oude wijken zitten.en maar klagen op de staat en gemeente.Ja en daar komt de VVD’er geeft op inspringen,wetend dat deze mensen nooit meer terug naar de jaren 50 kunnen maar hen die valse hoop wel laten voelen.soms kom je van een gebied met hoge woontorens en luxe winkels en prachtige architectuur lopend in zo’n oude volkswijk..en dan denk je díe zijn zo achtergebleven je ziet mensen met premiekorting,gordijnen de jaren 70 en je denkt hun? Is de tijd stilgestaan?deze stemmen op PVV straalt er van af.

 7. Soort lezers,
  Kon helaas de tekst niet verbeteren zag woorden staan die automatisch door toetsenbord gekozen werden.

 8. Natte Neel, je verhaal deugt van geen kanten. De stemmers op de PVV, die komen daar niet. Ik heb 30 jaar in zo’n wijk gewoond. Die achterblijvers, het zijn er maar enkelen, die hebben voor het overgrote deel hun nieuwe buren geaccepteerd. Het gaat juist om het beeld, hetzelfde wat jij schetst, dat gecreerd is van die wijken. Daar reageren mensen op. Het gaat om de Bolkesteinen en Wilders die daar constant gebruik van hebben gemaakt om hun leugens een angstverhalen te verspreiden.

 9. Cornelis:

  “De enige mogelijkheid is de PVV aan de macht dwingen”

  Ik heb me direct aangemeld om folders van de PVV te verspreiden.

 10. LRD, goed werk, dat zal ze leren 😉
  Even wat serieuzer. Zie jij bv. een andere mogelijkheid? We hebben al gemerkt dat de leugens debunken, de PVVers ontmaskeren, etc. niet helpt.

 11. zodra de PvdA opkomt voor de gewone werkende of in de uitkering zynde mens.
  zodra de zg. “linkse”volksvertegenwoordigers niet langer hun eigen inkomsten number 1 vinden, zodra er een eind komt aan links lullen rechts vullen verlies GEERT veel stemmen.

 12. Louis France,

  Bijna elk betoog door PVVstemmers gaat over..wij willen de gulden terug,wij willen Nederland terug,was het maar net als toen was geluk heel gewoon.én zoals altijd wij zagen onze wijk veranderen,wij willen onze wijken terug.En hun nieuwe buren geaccepteerd?? Dat denk jij,PVV stemmers zeggen dingen niet hardop tegen mensen in hun wijk,tenzij ze weten dat deze óók PVV stemmen.volksburgers wilden helaas niet mee vooruitgaan,of konden vanwege financiële middelen niet weg naar een nieuwe wijk met duurdere mooiere en betere huizen.

  In de jaren 60 toen er arbeidsmigranten kwamen werden ook de nieuwe wijken gecreëerd.voor hen díe konden verhuizen en in een blankere buurt wilden wonen.zoals al die buitenwijken rondom de grote steden,en velen gingen ook verhuizen daarheen,hoe wel zo gek het klinkt,óók deze groep vaak massaal PVV stemt zonder dat er veel allochtonen bij hen wonen.
  Ik denk dat voorlichting door gemeenten tekort is geschoten om toendertijd de volksburger erop te wijzen cq laten wennen an de verandering die men voor de verouderde wijken voor ogen had,daardoor is misschien te snel de wijk zodanig veranderd dat de volksbuurten verpauperen
  Ook in oude wijken is er behoorlijk veel nieuwbouw en renovatie geweest,de meeste straten en wijken zien er wel goed uit en zijn de woningen weer up to date gemaakt.waarschijnlijk is toch dat zapige gevoel van vroeger wat men mist,de eenheid,de soberheid,niet teveel electronica,weinig te kiezen en alles ging zijn gangetje.
  Maar het snelle leven van nu,de kennis die we hebben de rijkdommen,welvaart is voor veel mensen vooral de oude volksburgers teveel op hun bord.
  Van daar dat alle problemen zoals crisis,wachtlijsten in zorg en sociale woningbouw,ook allerlei onderbuikgevoelens en jaloezie en afgunst een uitlaatklep zoeken.in veel landen heb je nog volkswijken en dorpjeswaar de tijd lijkt te hebben stilgestaan,maar in ons land is dit er bijna niet meer,dát is de vooruitgang,maar voor veel burgers die niet mee kunnen doen of het tempo niet bij kunnen houden en financieel en economisch toch in de laagste positie is,die stemt PVV.

  Zal de PVV de oude volkwijken herstellen?
  Zullen de allochtonen uit het straatbeeld verdwijnen?
  Komt de gulden terug?
  Gaat Nederland uit de Europese unie?
  Gaat de islam verboden worden?
  Komt er hoofddoektaks?
  Worden twee paspoorten verboden?
  Wordt zwarte piet staatsymbool?
  Komen er militairen permanent door de straten marcheren?
  In elke wijk non zero tolerance?
  Word spreken van andere talen verboden?

 13. Mensen die PVV stemmen vinden dat wijkverandering,en het verbieden van zwarte piet en negerzoenen,een deel van de Nederlandse cultuur verdween.maar wát is cultuur?
  Vergeet men alle beroemde schilders uiten vele musea die Nederland rijk is?miljoenen mensen komen hierheen voor deze cultuur.
  Onze kazen,waterbeheer,architectuur,kennis op gebied van bouwindustrie,gedoogbeleid,zuivel,fietsen en dijken en doorzettingsvermogen is óók cultuur van Nederland.niet enkel die zwarte piet en negerzoen of bord snert

 14. @Cornelis:

  Jawel, het gaat niet alleen om Wilders, ik schrijf zo iets over democratie ( of wat daar voor door moet gaan althans). Daar zit mijn antwoord in denk ik.

 15. Goed punt van Laurent en kijk nu HP De Tijd die gaat ook Krapuul opvolgen in de beschrijving van Wilders.

  Nogmaals voor Pineuax deze keer – Wilders is niet belangrijk, zijn opvolgers en de psychische syndromen en de klassieke, traditionele vooroordelen dat ze allemaal in de Nederlandse maatschappij vertegenwoordigen zijn het echte item. Dit is wat werkelijk Nederland verziekt.

  Geen slechte idee om Wilders te laten regeren en de daarop volgende ramp gadeslaan.
  Elke volk verdient zijn regering, toch?

 16. Wat is de Nederlandse cultuur eigenlijk? Is dat 1 koekje bij de koffie en thee? Erwtensoep,drop,pindakaas misschien? Of om 6 uur de piepers op tafel en om 11 uur plat ? Heeft Nederland eigenlijk wel een overall cultuur, allesverbindende actoren ? Jawel,Oranje! De kleur in de eerste plaats, het koningshuis komt erachteraan hobbelen en gebruikt het Oranje als pr. vehikel.
  Thats all, naar mijn mening.De echte cultuur vind je in de provincies c.q. streken van ons land. Een Fries heeft een andere cultuur dan een Limburger.Een Zeeuw denkt anders en heeft andere tradities dan een Drent.Daarom kun je eigenlijk niet spreken van een Nederlandse cultuur, of het moet het schaatsen zijn dat in de voor-Middeleeuwen al werd beoefend en dat door Hendrick Avercamp zo romantisch werd geschilderd in de 17e eeuw.
  Daarom moet ik altijd lachen wanneer PVV ers roepen dat onze cultuur wordt bedreigd.Vijftig jaar en meer zagen we de eerste Chinese restaurants in Nederland. Heeft er iemand toen geroepen dat onze (eet) cultuur wordt bedreigd? Eerst Fortuyn, later Wilders hebben de stop uit de fles getrokken.Het ooit zo verdraagzame Nederland lijkt te veranderen in een onaangenaam, intolerant land.Geen enkele minderheid, ook de grootste groep de moslims, bedreigen de Nederlandse cultuur..Onze cultuur wordt geinjecteerd met nieuwe gebruiken, nieuwe uitingen en met nieuw taalgebruik ( straattaal).Voor een echte pieperkop is dit een gruwel.Helaas kan hij of zij het niet stoppen.Elke maatschappij/samenleving vloeit, is aan verandering onderhevig.Je kunt die samenleving niet met een druk op een knop stilzetten bij de jaren ’50 zoals heel veel PVV ers willen.Helaas kunnen ze feiten niet accepteren.

 17. @natte neel: De gemiddelde PVV stemmer is gewoon te dom om voor de duvel te dansen. Te beroerd om eens een krant te lezen of iets op te zoeken op internet. Helaas ken ik er een paar van dichtbij, en helaas kan het aan hun opvoeding of opleiding niet liggen, want die was best oké. Het is gewoon luiheid bij die figuren om verder te kijken dan hun neus lang is . . .

 18. Wat niet wil buigen moet barsten. Schakel een duur reclameburo in voor dat soort vies werk, en houd schone handen. Dat is effectieve waar voor je euro. Jullie zijn niet doortrapt genoeg -dat is ook een kwaliteit- maar dat komt nog wel als het echt gemeen wordt. Laat je land niet kapot maken!
  De nederlander bestaat natuurlijk wel, ik herken ze feilloos in het buitenland. Op de nederlander kan je gemiddeld rekenen, is betrouwbaar en serieus. Veel volkeren praten de praat, en alles blijft hetzelfde. Op de lange duur gaat dat op je zenuwen werken.

  een van de de mooiste lyrics ooit geschreven: Coil – Slur

  I stare in surprise
  Towards the desert’s warm black
  And the desert stirs
  And the desert stares back

  …. and I ask my lovers do you know, where the desert roses bloom and glow

 19. @laarmans:
  [Erwtensoep,drop,pindakaas misschien?]

  Echt niet!
  http://hollander-in-duitsland.blogspot.com/2010/01/typisch-nederlands.html

  dus:
  erwtensoep Griekenland
  Pindakaas USA
  Drop hoogstwaarschijnlijk wel, evenals stroopwafels.
  Ik dacht aanvankelijk ook de kaasschaaf, maar die blijkt van oorsprong Noors te zijn.

  [of het moet het schaatsen zijn dat in de voor-Middeleeuwen al werd beoefend]:
  Schaatsen komen oorspronkelijk uit Groningen.

  De diverse stamppotten misschien?

  Zelfs Sinterklaas komt uit Turkije! :-))

 20. Nog even mbt schaatsen:

  SVB was aanvankelijk van mening dat mijn echtgenoot op zijn 65e geen recht zou hebben op AOW:
  In onze onwetendheid meenden wij, dat je voor ieder jaar, dat je tussen je 15e en 65e in NL had gewoond 2% “recht op AOW” opbouwde.
  In ons geval dus een gedeeltelijke AOW.
  Bleek dat er “kleine lettertjes” zijn: Je moet ook kunnen aantonen “voldoende in de Nederlandse samenleving te zijn geworteld”.
  44 jaar gewoond is niet voldoende,gewerkt, huis gekocht, kinderen opgevoed etc evenmin.
  Ten einde raad heb ik het volgende aangevoerd:
  Mijn man heeft in zijn kinderjaren ook in NL gewoond (tijdens studie van zijn vader): Op zijn 9e is hij tijdens het schaatsen door het ijs gezakt. Ik heb gedreigd de 2 jeugdvrienden die hem uit het wak trokken, als getuigen ter zitting mee te nemen en mijn pleidooi besloten met:
  “Wat is er nu Nederlandser dan “schaatsen en door het ijs zakken”?

  Op die grond werd de AOW toegekend.

 21. [Je moet ook kunnen aantonen “voldoende in de Nederlandse samenleving te zijn geworteld”]

  Staat dat écht in de wet???

 22. Ja Laurent, het staat er ECHT!
  Ik kon mijn ogen eerst ook niet geloven, maar de SVB kwam met een lijvig boekwerk vol bepalingen: met alles wat betrekking had op ons, aangestreept. Wat de indicaties van “geworteldheid” kunnen zijn. (lid van verenigingen of kerkgenootschap stond er ook bij).

  Wat een rol speelt bij immigranten die in 1e instantie in NL beginnen met studeren, is de vraag vanuit welk land je studiekosten zijn betaald:
  Mijn man had een studiebeurs van de Nederlandse Antillen, dus volgens de SVB zou hij gedurende zijn studie “het voornemen moeten hebben gehad terug te keren naar het land van herkomst” (een contra-indicatie voor “worteling”).
  Wij konden bewijzen dat het een zgn “cadeaubeurs” betrof (dus zonder de gebruikelijke verplichting tot terugkeer). Verder hebben wij aangevoerd dat wij op ons 18e nog geen idee hadden, waar wij de rest van ons leven zouden wonen. (Héél uitzonderlijk volgens SVB).

  Een indicatie kan ook zijn het kopen van een huis: onze 1e woning werd door wederzijdse ouders gekocht. Volgens SVB konden die het ook als “beleggingsobject” hebben gekocht.

  Als je “te vaak” terugreist naar het land van herkomst is dat ook een contra-indicatie. Mijn man is 1x vaker dan ik “teruggereisd” nl. voor de begrafenis van zijn oma (we hadden geen geld om met het hele gezin te gaan).Blijkbaar net 1x te veel!
  Hij werd omschreven als een “draaideur-inwoner”.

 23. Triest eigenlijk, dat links intellectueel Nederland na al die jaren nog steeds geen enkel inhoudelijk antwoord heeft op de PVV.

 24. @Theo, grotendeels heb je het antwoord (het betreft het hele linkse spectrum in Nederland) gekregen.
  Zal ik bescheiden wat toevoegen: Rechtstaat die de Universele Mensen Rechten waarborgt + Gelijkwaardigheid principe steevast aanhouden en promoten + Socialisme, oftewel sociale rechtvaardigheid – die in principe nauw gebonden is aan de eerste twee principes.

  Dit is de Linkse Drieeenheid. (Wat jij zeker mist, wat Nederland überhaupt mist zijn mensen die dit beamen en ten uitvoer brengen. Daarom ziet op dit moment Nederland hopeloos als bruin-rechtse woestijn uit).

 25. Angy, ik heb je erhaal gelezen. Ik ben er helemaal stil van. Met stomheid geslagen. Dit is zo vals.

 26. @Luis France, ben pas sinds een dag in Nederland? Ken je de Nederlandse maatschappij echt helemaal niet?

  Indien we alle verhalen over de XRD syndroom hier gaan publiceren zal deze blog verzuipen.

 27. @ theo

  Het antwoord is simpel.Omdat het verstand niet tegen het onderbuikgevoel kan opboksen.

Reacties zijn gesloten.