Investeren in de Grieken is veilig

Waarom moeten ze dan zoveel rente betalen?

Nog een paar dagen en dan gaan de Europese ministers van financiën akkoord met financiële steun aan Griekenland omdat hun eigen banken en pensioenfondsen het gelag betalen als Athene de betalingen staakt en wellicht de euro verlaat. Vervolgens zullen zij zich gedwongen zien voor Portugal en Ierland eenzelfde scenario te accepteren waarna Spanje volgt. Daar kun je vergif op innemen. Daarom is schuldpapier van die landen – met een akelig woord ook wel aangeduid als de PIGS – een spijkerharde en veilige investering. Ze zijn net zo safe als pakweg Nederlandse obligaties want dankzij het rijke deel van Europa komen je centen altijd terug.

Han van der Horst legt even uit waarom de geldleners aan Griekenland niet fair bezig zijn en dat alleen Griekenland de schuld krijgt van de problemen. De geldleners hebben al dik geld verdient, en ook zonder risico, de enige verliezers zijn de Grieken, die worden genaaid zonder dat ze gebukt staan. Door iedereen zo’n beetje.

1 gedachte over “Investeren in de Grieken is veilig”

  1. Hij vertelt maar een klein deel van het verhaal – wat ontbreekt is dat wij hier net zo goed genaaid worden. Maar daar hebben we gelukkig de site van mr. Wonkish voor.

Reacties zijn gesloten.