Integratienota Donner was er zonder PVV nooit gekomen

Piet Hein Donner lijkt een redelijk beschaafde man, zij het een met een uitstraling van anno 1953. Alleen, ik dacht niet dat ik het ooit nog zou zeggen, heeft Geert Wilders hier wel gelijk:

Precies. Al die maatregelen om niet-westerse allochtonen te pesten had het CDA nooit durven verzinnen als ze niet wisten dat er een PVV-electoraat was. Een deel ervan dacht het al jaren stiekem, maar lafbekken als ze zijn hielden ze het voor zich totdat de tijd ervoor rijp was.

Goed dat we nu weten waar het CDA voor staat.

8 gedachten over “Integratienota Donner was er zonder PVV nooit gekomen”

 1. Wilders doet me hier toch denken aan een jongetje dat al maanden zeurt om een tatoeage en nu blij is met een kleurrijk afwrijfplaatje. Zijn volgelingen zijn ook al zo content. Gelukkig, hebben we dat achter de rug.

 2. (Gebrek aan) medeverantwoordelijkheid van de PVV voor dit kabinetsbeleid was er zonder VVD en CDA nooit gekomen.

 3. Laurent Schreef:

  Een deel ervan dacht het al jaren stiekem, maar lafbekken als ze zijn hielden ze het voor zich totdat de tijd ervoor rijp was.

  Het is niet, dat er na 1945 geen racisten meer zijn. Zie boer Koekoek, Glimmerveen en Janmaat. Nieuw is wel dat het electoraat gezien nu (15%?) zo een grote aanhang heeft.
  Triest, maar ook niet nieuw, dat een christelijke partij zich daar mee in laat.

 4. Ik vrees, dat de integratienota er in hoofdlijnen ook zonder Wilders wel gekomen was. Donner lijkt al jaren aanhanger van de ultra-conservatieve “terug naar de jaren vijftig”-beweging binnen het CDA. En in de vijftiger jaren waren er inderdaad een “stuk minder” niet-westerse immigranten…
  😉

 5. Zouden die instemmer tot inkeer komen als ze voortaan niet meer met de automobiel mogen rijden, maar zich alleen nog op zo’n krakend heerenrijwiel mogen verplaatsen? 😛

 6. MadPride Schreef:

  Donner lijkt al jaren aanhanger van de ultra-conservatieve “terug naar de jaren vijftig”-beweging binnen het CDA. En in de vijftiger jaren waren er inderdaad een “stuk minder” niet-westerse immigranten…

  Yep , dat kwam doordat de vorige groep slecht inpasbare allochtonen door hun Autochtone buren aan de ” Allochtonenvraag oplos beweging ” van de vorige haatprediker waren verraden …

 7. Uw periodieke Wilders weekend ruft…… Binnenkort is de uitspraak van de verdachte, dus volgende week gaat het weer stinken.

Reacties zijn gesloten.