I’m a climate scientist! (Yo!) (filmpje)

Yo!“Ik ben natuurlijk geen echte klimaatwetenschapper, maar…”

Afijn, je weet zolangzamerhand wel wat daar meestal op volgt. Achterhaalde en nergens door ondersteunde claims, lijntjes tussen alleen die twee punten die het verhaal bevestigen (en als alle andere punten en lijntjes precies het tegenovergestelde laten zien, komt dat door een complot), valse beschuldigingen en vervalste grafieken, allemaal omdat sommige media vinden dat een gebalanceerde berichtgeving niet dient af te hangen van het aantal bewijzen of van iemands wetenschappelijke reputatie, maar van het feit dat een theorie überhaupt bestáát, al is-ie nog zo onwaarschijnlijk.

MAAR NU IS HET AFGELOPEN!!!!1! NU LATEN WE ONS HOREN!!!!!!111~

Reeds een bescheiden hit op YouTube: de Climate Scientist Rap! (Yo!) 😎
(Bevat echte klimaatwetenschappers. Tevens verkrijgbaar met engelstalige ondertiteling.)

“Burn! It’s hot in here! 32% more carbon in the atmosphere!” Suck on that, Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos!

3 gedachten over “I’m a climate scientist! (Yo!) (filmpje)”

 1. Ik verbaas me in het milieudebat steeds over de aandacht voor opwarming en het gebrek aan aandacht voor vervuiling, wat m.i. een belangrijker probleem is.

  Leuke rap trouwens. Beetje Beastie Boys.

 2. Wellicht heeft klimaat specialist van de PVV Richard de Mos te veel naar Braniac gekeken…..

 3. Ploerteraar Schreef:

  Ik verbaas me in het milieudebat steeds over de aandacht voor opwarming en het gebrek aan aandacht voor vervuiling

  Ja, nou je het zegt. 😮

  Ik heb zelf in een aantal werkgroepen gezeten die zich met het vervuilingsprobleem bezighielden (waaruit o.a. regels voor de toegestane hoeveelheid fosfaten in ons oppervlaktewater voortkwamen) en het vervuilingsdebat lijkt inderdaad een beetje ondergesneeuwd.

  Nu is het natuurlijk wél zo dat er in de laatste 40 jaar al een heleboel wetten en regels tegen vervuiling zijn gekomen (we zijn bijvoorbeeld zure regen toch maar mooi de baas geworden) en dat opwarming van de aarde m.i. een veel acuter probleem is… qua CO2 zitten we al vér over de veilige grens heen (het CO2-gehalte van de atmosfeer is al minstens 600.000 jaar niet meer zo hoog geweest) en het maximum van 2 graden opwarming die de verschillende regeringen als doel hebben gesteld, zou heel goed voldoende kunnen zijn om al het ijs op Groenland te laten smelten + ernstige voedsel- en watertekorten elders.

  Als we dat niet aanpakken, krijgen we waarschijnlijk niet eens de *tijd* om de aarde kapot te vervuilen. 😐

Reacties zijn gesloten.