Ik snap het niet

‘Ik snap het niet’ is de meest gevreesde vraag uit het onderwijs. Ik begreep er geen moer van wat de leraar allemaal stond te vertellen.
Natuurlijk kon ik mijn vinger opsteken en zeggen dat ik het niet snapte. Maar dan begon de klas te lachen, hoewel die het zelf waarschijnlijk ook niet snapten.

Het deel van de klas die het wel snapte begon te zuchten. Nee hè! Sukkel. Let dan op!

Dus ik was verstandig. Ik deed net of ik het snapte. Gewoon ja knikken bij tijd en wijle en hopen dat je geen beurt kreeg.

Tot het moment dat je getest werd natuurlijk. Dan kreeg je allemaal onbegrijpelijke vragen en dan viel je door de mand.

Er waren twee soorten leraren. Hij die het nog een keer vertelde en de leraar die zei; “Dat is dan een typisch geval van jammer. Moet je maar opletten”.

Gelukkig hebben we sinds enige jaren nog een derde soort leraar. Namelijk een leraar die zegt wat je denkt. En die wilde ik vroeger altijd zo graag hebben. De ultieme leraar voor de eeuwige loser.

Dan hoef je geen vragen te stellen als je het niet begrijpt. Hij zegt toch wat jij denkt. Bij een proefwerk mag je opschrijven wat je denkt, want hij denkt er toch hetzelfde over. Zo val je ook nooit door de mand.

Tot je op een verjaardag zit met een Krapuullezer natuurlijk. Tja, dan ben je de lul.

7 gedachten over “Ik snap het niet”

 1. Ik vind hem leuk genoeg om op te reageren maar weet niet wat ervan te leren 😉

  gaat dit om krapuul investeren
  hier knopen tellen zonder ere
  het is per slot een log
  fora als bedrog

  na dankbaar hier geinvesteerd
  heb ik mijn mijn lesje anders geleerd

  want wee oh wee de tijd mij leren
  dat ik niet zinvol kon investeren
  het barst hier van de politiek
  een andere ingang zie ik niet

  nietig zonder veel te weten
  is het een ding zeker weten
  voor wilders buigen zal ik niet..

 2. @1 Zo vaak “investeren” gebruiken in 1 gedichtje kan niet goed zijn he. Uit het hoofd: beren, broodje smeren, archiveren, copuleren, masturberen, indoctrineren, veren, verweren, beweren, selecteren, chargeren, geweren, keren, deren, meren, aanmeren, salueren, generen, visiteren, kankeren. Etc.

 3. Gelijk heb vd heuvel , doe ik even een losse pols is het niet goed terwijl daar een associatie etc volle rijnm woordenbak als groot goed uitkomt ,
  Ik bedoel maar dat ik niet veel bij kan dragen, nooit het gevoel heb gehad dat ik hier voor joker stond
  maar dat wat ik bij kan dragen niet zinvol is.
  Voor mij te ingewikkeld omdat het antwoord op Rutte 1/Wilders m.i. wel en geen politieke kwestie is.

  U zij gegroet

 4. Nou vooruit dan, voor onze Salonsocialist, die er niks van snapte. Het geluid is redelijk, de beelden wat minder van kwaliteit: http://www.youtube.com/watch?v=DHGsL6os6u0&feature=related maar het origineel is hier te koop: http://www.bol.com/nl/p/dvd/pink-floyd-the-wall/1002004000114405/index.html#product_description
  Sorry voor de reclame [spam?] maar het is een must see film! Vanaf +/- 0:22h is het hier speciaal ontopic tot +/- 0:28h maar de volle 1:35h is altijd ontopic. Altijd!

 5. “Ik snap het niet”of “ik snap er niets van” – uit de gezondheidszorg gebied schijnt iets met psychologie te maken hebben en direct te betekenen dat men deze uitdrukkingen gebruikt als men iets niet wil accepteren.

 6. Sjuul van Dissel Schreef:

  Nou vooruit dan, voor onze Salonsocialist,

  Ik beloof je hem nog te kijken, maar het is nu mooi weer en ik moet naar buiten.

  Maar ik zag een pistool en dan heeft het mijn aandacht.

Reacties zijn gesloten.