Iedereen klaagt over het weer – Shell doet er wat aan

…en natuurlijk niet alleen Shell, maar deze reclamekreet is toch een mooi weggevertje, nietwaar?
Het is wat moeilijk te bevatten, maar zowel warme als ijzige lentes zijn het gevolg van het broeikaseffect, meer bepaald van het smelten van het Noordpoolijs. Het zeeijs is nog maar een vijfde van wat het dertig jaar geleden was, en dit heeft effect op de straalstroom. Extreme koude laat in het seizoen is het gevolg. Iets wat de hartelijk verwelkomde ingezondenstukkenschrijvers in de Volkskrant – “hoezo opwarmingseffect?” – natuurlijk niet zullen schrijven.
Meer verontrustends (in het Engels).

NAGEKOMEN
De Volkskrant nog wel heeft ook iets – ze lezen daar The Guardian.

5 gedachten over “Iedereen klaagt over het weer – Shell doet er wat aan”

 1. Dankjewel voor de link, Ik kende die site niet maar het lijkt wel interessant. En je hebt helemaal gelijk: in de bruine bode schrijft Goed Volk op de manier waarop een imbeciel als Richard de Mos – één van de bij zijn Führer uit de gratie zijn de fascisten – zijn ‘wetenswaardigheden’ uitkotst: als het een dag koud is, is dat het beste bewijs voor het feit dat klimaatverandering en opwarming van de aarde ‘propaganda van de linkse kerk’ is.
  Mentale diarree welke ook regelmatig gespuid wordt door het VVD schorem en speciaal bij monde van een zekere Renee Leegte (what’s in a name).
  De kleuterklas van POWNed zullen we maar zeggen.

 2. Het eerste gevolg is, dat het weer steeds extremer wordt. Dat zien we nu al.
  Overigens zullen de xenophobe klimaatverandering-ontkenners nog vreemd opkijken, als binnen enkele tientallen jaren grote gebieden binnen de keerkringen onbewoonbaar worden en die bevolking opeens op de stoep van Europa staan. Geen muren, prikkeldraad of leger die dat tegen gaat houden. De volgende grote volksverhuizing is op handen. Wen er maar aan.

 3. @2 Cornelis,

  Een grote volksverhuizing? Dat is wel nodig bij de komende vergrijzing. In Duitsland neemt de bevolking al jaren af.

 4. Persburo zijn in handen van dezelfde mensen die de centrale banken in handen hebben.
  Als in “prive handen”.
  Wat betekend dat wij onze euro’s , pound stirling of dollars moeten kopen van deze “organisatie” en moeten afbetalen met rente.
  Dat betekend dus ook dat je dit soort dingen nooit in de pers ziet omdat bedrijven die dit soort effecten veroorzaken weer eigendom zijn van de banken die onder de centrale banken staan.
  (Jawel het is een pyramide)
  http://www.youtube.com/watch?v=HfpO-WBz_mw
  Duurt drie en half uur dit filmpje maar dan heb je ook wat.

Reacties zijn gesloten.