Iedereen allochtoon

Joram van Klaveren van de PVV heeft iets bedacht. Over allochtonen, ons in de jaren negentig geconstrueerde woord om migranten van de eerste en tweede generatie aan te geven.
Hij wil dat niet alleen die mensen die zelf uit het buitenland naar Nederland zijn gekomen, en hun kinderen, zoals nu het geval is, allochtonen blijven, maar ook de kleinkinderen. De derde generatie.

Voor de statistieken. Want allochtonen zijn oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken, aldus Van Klaveren. Maar op een gegeven moment krijgen tweede generatie allochtonen zelf ook kinderen, en die zijn in de statistieken dan autochtonen. Snapt u ‘m nog?
Stel je nu toch eens voor: dan kun je in de statistieken de ene autochtoon niet meer van de andere onderscheiden.
Behalve dat dit idee van Van Klaveren uitgaat van de foute aanname dat intergenerationele misdaad te verhelpen zou zijn met een andere opname in de statistieken, in plaats van met beleid, toont het ook maar weer eens aan dat de PVV’ers kennelijk niet doorhebben hoeveel allochtonen er in Nederland wonen. Als we Van Klaverens voorstel zouden implementeren, zou het aantal allochtonen stijgen met, laten we zeggen, een half miljoen tot een miljoen personen. Wat te denken van alle kleinkinderen van alle gerepatrieerde Indo’s, alle kleinkinderen van de Molukkers, alle kleinkinderen van de Surinaamse Nederlanders, van de Hongaarse en Tsjechische vluchtelingen, of de kleinkinderen van de EU-burgers die zich hier in de afgelopen decennia hebben gevestigd? Nu ik hierover nadenk zijn het er waarschijnlijk zelfs meer dan een miljoen: misschien wel twee miljoen extra allochtonen.
Ik vind dat zelf een erg gezellig idee. Maar wat heb je eraan om al deze mensen, die niet beter weten dan dat zij autochtone Nederlanders zijn, met terugwerkende kracht allochtoon te maken? Worden ze daar anders van?

Ik denk ook dat je op een bepaald moment iemand moet accepteren in de Nederlandse samenleving, als Nederlander. Neem die Nederlanders in de statistieken op als Nederlanders, punt uit, en houdt op met zeuren over identiteit en achtergrond. Een Nederlander is op een bepaald moment gewoon een Nederlander, en dat zou veel meer te maken moeten hebben met de kleur van zijn paspoort, dan de kleur van zijn huid. Dat we deze Nederlanderschap-discussie iedere keer weer moeten voeren, is echt irritant.

Kon ik zelf ook maar met terugwerkende kracht allochtoon worden… maar voor mezelf gaat het voorstel van PVV’s Joram van Klaveren nog niet ver genoeg. Ik ben namelijk zo autochtoon als de pieten, rechtstreeks uit het Amsterdamse veen getrokken. Je moet bij mij minstens nog drie generaties verder terug voordat de eerste buitenlander opduikt. Ik blijf dus autochtoon, in het onaangename gezelschap van een heleboel andere Nederlandse autochtonen als Dion Graus, Maxime Verhagen en Geert Wilders. Of, wacht, nee… Wilders is een Indo en als zodanig een allochtoon.

 

44 gedachten over “Iedereen allochtoon”

 1. Mijn overgrootvader kwam ui Italië, dus is mijn vader volgens van Klaveren allochtoon. Nu heb ik aan mijn moeders kant nog ergens een Belg zitten. Het koingshuis is ook al allochtoon en Wilders zelf ook. Heel goed dat van Klaveren het stelt, want het groot deel van de bevolking is dan in eens allochtoon. Geeft stof tot nadenken voor de PVV er die dan ook een allochtoon is.

 2. Heks, vergeet niet de nazaten van vluchtelingen uit Duitsland ’33-’45 die mei 1945 levend gehaald hebben.
  Thomas von der Dunk schiet mij te binnen, bijvoorbeeld…

 3. @Meharis en Arnold: praktisch iedereen wordt op deze manier ’n allochtoon, behalve ik dus… (Huil!)

  Ik heb er twee problemen mee, met dat allochtonengedoe. In de VS mag je zelf weten hoe je je noemt: wit, zwart, Latino, native, Inuit, noem maar op. Wij als Nederlanders krijgen allemaal dit plakkertje opgedrukt door ambtenaren van de burgerlijke stand, op basis van de geboorteplek van onze voorouders. Dat zegt niets over wie wij zijn, als persoon, of over onze voorouders. En wat wij als personen eventueel hebben met die achtergrond van die voorouders.

  Het probleem is volgens mij trouwens niet eens de rubricering, maar het politieke misbruik. Het feit bijvoorbeeld dat een buurt, wanneer er meer allochtonen komen wonen, vrijwel automatisch als ‘probleembuurt’ wordt gekenschetst. Terwijl je op basis van iemands ‘allochtoon-zijn’ niets kan voorspellen over hoe iemand zich ergens gaat gedragen. Er wordt hiermee ook een valse tegenstelling geschapen tussen allochtonen en autochtonen, want het suggereert ook dat een wijk met alleen maar autochtonen een bepaalde standaard van kwaliteit vertegenwoordigt, de default setting zeg maar. Wij weten allemaal dat dat onzin is.

 4. Die Joram heeft of had een vriendin die eruitziet als een Marokkaanse, die echt niet volbloed Nederlandse is. Dus als zij kinderen krijgen, wat ik niet verwacht van deze kasthomo, mag ie zijn eigen kinderen allochtoon noemen.

 5. Word ik dan weer officieel Deens? Kut, moet ik eerst weer een paspoort daar aanvragen, en dat is al zo’n ellende ;). :”Meneer U spreekt wel heel gebrekkig Deens… Bent U wel organiserend lid van een echte Deense vereniging?” hehehehe. Maar misschien als ik aan kan tonen dat ik “Banden met Denemarken” heb dat ik dan voorang krijg… die regel was er vroeger wel (weet niet of die er nog is ;)).

 6. Maar zonder grappen, het zat er aan te komen natuurlijk dat een personeels-lid van Fighterbrand “Gekke Geertje” dit zou gaan zeggen. Ik bedoel ze moesten natuurlijk wel eventjes over Maxime Verhagen heen, anders trok die stemmen van de PVVD Combo af ;). Die moeten niet meer te zeggen gaan krijgen natuurlijk :).

 7. Het zou van wat meer historisch besef getuigen indien de benaming Indische Nederlander zou worden gebruikt i.pl.v. de benaming Indo. De reden dat ik dit opmerk is dat voor de gewone nederlander het niet duidelijk is wat die benaming Indo inhoudt. De Indische Nederlander is een Nederlander die in het voormalig Nederlands Indie is geboren en getogen met een nederlandse naam en een nederlandse opvoeding. Er zijn witte Indische Nederlanders en er zijn bruine Indische Nederlanders. De laatsten hebben een witte vader en een bruine moeder of anders om. Praktisch de hele Indisch Nederlandse gemeenschap is na de 2de Wereldoorlog naar Nederland, het Vaderland, gerepatrieerd geworden. Zij werden door vele (o zo tolerante) witte Nederlanders ook toen al niet aanvaard als Nederlander. Ja het zit heel diep. Ergo velen waren verbaasd dat de Indische Nederlander ueberhaupt bestond!

 8. frans Schreef:

  Ik denk ook dat je op een bepaald moment iemand moet accepteren in de Nederlandse samenleving, als Nederlander.

  Hier hebben we de Oer-Nederlandse sociaal probleem met de naam genoemd: gebrek aan ACCEPTATIE, of liever GEEN acceptatie. Uitverkoren volkje, he? Stiekeme kastenmaatschappij, he?

  Voor dit kabinet stond Nederland aan de rand van het afgrond. Nu met VVD heeft Nederland een moedige stap vooruit gedaan naar het PVV gedogen. Voila!

 9. Boven moet i.p.v. Frans, Boze heks staan denk ik.

  frans Schreef:

  Zij werden door vele (o zo tolerante) witte Nederlanders ook toen al niet aanvaard als Nederlander. Ja het zit heel diep.

  Nu kunnen we zeker vaststellen dat het een oer-teken van de Nederlandse maatschappij betreft en het blijft minstens zolang geldig dat PVV deze regering aanvoert.

 10. @Frans, ik heb altijd begrepen dat de Indo-Europese Indonesiërs, met zowel een Indonesische als een Europese achtergrond, zichzelf Indo’s noemen, om de sociologische groep aan te duiden.
  En dat de gerepatrieerde witte Europeanen die uit Indonesië terugkwamen, zichzelf oud-Indischgasten noemden, of Indisch. Maar geen Indo’s.

  Ik ga ervan uit dat wanneer Indo’s zeggen dat Geert Wilders zelf een Indo is, zoals Ricci Scheldwacht schreef in het tijdschrift Geert vorig jaar, dat Wilders dus wel een Indo zal zijn.

  Ik bedoel daar verder niets negatiefs mee, ik vind het juist goed dat Indo’s zichzelf definiëren in hoe zij willen dat er over hen wordt gesproken. Ik heb geen negatieve associaties bij dat begrip en wil die ook niet op de lezers overbrengen. Maar het is niet de bedoeling om de lezers op hun hart te trappen.

 11. Het is echt veel gemakkelijker te traceren als alle Nederlanders met een kenmerk in steepjescode op een zichtbaar stuk huid [voorhoofd?] zich aan hun medemens vertonen. Dan is al die burocratie die die van klaveren voorstelt overbodig en de software achter de beveiligingscameraas kan dan meteen iedere persoon in beeld identificeren en van een etiket omtrent ras/afkomst/risicoprofiel/strafblad/IQ etc. etc. voorzien.
  Waar maakt die zich druk over. Dat bestaat toch allemaal allang. Het is alleen niet zo zichtbaar als zo’n streepjescode.
  De NSB gaat met de tijd mee!!!!!!!!!!!

 12. Ik ben nu alweer benieuwd naar de dubbele maatvoering die pvv-rapaille wel zal moeten hanteren.
  Heil en houzee voor de hypocrisie
  Alvast een greep. Dit plannetje zal, zo stel ik me voor, natuurlijk niet mogen gelden voor: joden, Maxima, gevluchte blanke zuidafrikaanse weerstanders die hier jaren tachtig kwamen, en voor indovriendjes van nepotistisch pvv-kaf, waar Wilders het (bedorven) vleesgeworden voorbeeld van voor meent te stellen.

 13. Lol deze site is goed man beter dan de telegraaf reacties maar even over allochtoon wordt zo moe van die discussie lol ik zelf ben half Marokkaans half Nederlands een Marokkaan noemt me een Nederlander en Nederlander een Marokkaan ben tweede generatie en geboren in het mooie dorp Amsterdam als ik straks met een allochtoon geboren in nl of autochtoon zijn mij kinderen gewoon autochtoon dus mensen Nederland is altijd een land van allochtonen geweest en zal het ook blijven was het woord allochtoon niet vervangen door nieuwe Nederlanders lol mensen zijn gewoon bang dat hun blonde dochter en zoontjes met een allochtoon de autochtonen populatie komen versterken kan niet wachten

 14. Ik vind dat ook de kleinkinderen van PVV-ers als PVV-ers moeten worden blijven aangemerkt, zodat we over veertig jaar nog precies kunnen traceren welk tuig er in hun familie zat (ik noem een Lucas Hartong)

 15. Denk dat wilders binnenkort ook met een voorstel komt om kleuters van 100% autochtone afkomst gaat uithuwelijken om zo het Nederlandse rooms katholieke en joodse gedachte goed voort te zetten

 16. Net zoals ajax nu 3 stèren heeft moeten we straks met een à-g1, à-g2 of à-g3 overstraat lopen zodat iedere autochtoon kan zien van welke Type allochtoon hij te maken heeft.

  Gasten sporen niet er zijn problemen in Nederland maar PVV wilt geen problemen oplossen maar Nederland opdelen mensen in hokjes plaatsen etiket erop en over 1 kam scheren wat ik heel raar vindt is dat steeds mensen met die sjit mee gaan. Alle PVV stemmers neem meer allochtonen op in je vrienden kring en neem niet alles over wat een blonde mongool uit Venlo die vroeger ze vriendin is verloren aan een allochtoon en die sjot nog steeds niet heeft verwekt!

 17. Als je eventjes wat verder in de tijd teruggaat, zijn we idd. allemaal allochtoon (op 2% na). Maar daar gaat het natuurlijk niet om – het gaat om de indeling in ‘westers’ en ‘niet-westers’.

  Waarbij Indonesië dan als westers geldt, zodat het net lijkt of het niks met etnische registratie van doen heeft. Bij scholen wordt echter, volgens dezelfde definitie als het CBS hanteert, gesproken van ‘wit’ en ‘zwart’. En ja, daarin zijn de kinderen van Obama wit en die van Maxima zwart, zodat het nog steeds lijkt of huidskleur niet het criterium is. ‘Zwart’ wordt alleen wel gebruikt als synoniem voor ‘kansarm’, terwijl er nauwelijks verschil is tussen autochtone of allochtone kinderen van laagopgeleide ouders.

 18. Sjuul van Dissel Schreef:

  Het is echt veel gemakkelijker te traceren als alle Nederlanders met een kenmerk in steepjescode op een zichtbaar stuk huid [voorhoofd?] zich aan hun medemens vertonen. Dan is al die burocratie die die van klaveren voorstelt overbodig en de software achter de beveiligingscameraas kan dan meteen iedere persoon in beeld identificeren en van een etiket omtrent ras/afkomst/risicoprofiel/strafblad/IQ etc. etc. voorzien.
  Waar maakt die zich druk over. Dat bestaat toch allemaal allang. Het is alleen niet zo zichtbaar als zo’n streepjescode.
  De NSB gaat met de tijd mee!!!!!!!!!!!

  Mijn vakgebied 🙂 … Streepjescodes zijn helemaal niet nodig , de software is al zo ver dat het 98% van de gevallen zelfs een vermomd persoon correct herkend word …

 19. Trouwens iets wat ik laatst op een cursus hoorde , tenzij je de batterij er uit haalt kan men nog steeds personen vanaf hun eigen mobiel afluisteren …, als ik het goed herinner tot op 10 meter …

 20. Nu ik er over nadenk. In deze contreien zijn dus vele allochtonen, want we hebben hier Spaanse, Italiaanse, Turkse en Marokkaanse gastarbeiders. Die zijn ook getrouwd of hebben een relatie met Nederlandse vrouwen of zijn weer huiswaarts gekeerd toen ze hun pensioen krijgen. Ik vraag me af, hoeveel kinderen die uit deze huwelijken zijn gekomen en op hun beurt ook getrouwd zijn en weer kinderen hebben, blij zijn dat ze dus allochtonen zijn. In naam van de PVV.

 21. ik vraag mij een ding af: ik kom uit een schippers familie en ongeveer de helft van mijn broers en zussen zijn in belgie geboren

  zijn dit nu volgens geert ook allachtonen?

 22. meharis Schreef:

  Nu ik er over nadenk. In deze contreien zijn dus vele allochtonen, want we hebben hier Spaanse, Italiaanse, Turkse en Marokkaanse gastarbeiders. Die zijn ook getrouwd of hebben een relatie met Nederlandse vrouwen of zijn weer huiswaarts gekeerd toen ze hun pensioen krijgen. Ik vraag me af, hoeveel kinderen die uit deze huwelijken zijn gekomen en op hun beurt ook getrouwd zijn en weer kinderen hebben, blij zijn dat ze dus allochtonen zijn. In naam van de PVV.

  Al mijn zonen zijn Allochtonen .. een met een USA moeder , de ander met een Marokkaanse moeder , allebei met twee paspoorten …

 23. @24
  ’t Is maar een schipperskind, zegt genoeg…
  Zou best kunnen ja. Als het in “Vlaanderen” was zullen ze een oogje dichtknijpen.

 24. @Benny, als je ouders de Nederlandse nationaliteit hadden, zijn je broers en zussen Nederlanders.

  @Meharis: het allochtoon zijn gaat over de buitenlander in je stamboom. Met een Nederlandse en een buitenlandse ouder ben je dus allochtoon. Als we het voorstel van Joram van Klaveren volgen ben je binnenkort met één grootouder ook nog allochtoon. Dat je andere ouder of grootouders al 1000 jaar of zo in Nederland wonen, doet er dan verder niet toe.

  Dit is de regel, behalve wanneer Van Klaveren een rekenmethode in zijn wet gaat opnemen over het aantal grootouders dat buiten Nederland geboren moet zijn. Maar ik hoop dat dat zelfs Blonde Greet te ver gaat, qua je-weet-wel. (Godwin).

 25. Dat gaat ook niet, want dan is Geert ook een allochtoon. En ik denk dat Geert ook wel weet dat het koningshuis ( dat al eeuwen bestaat uit allochtonen) dat ook niet leuk zal vinden. En ik denk ook niet dat het uitvoerbaar is. Hoeveel echte Nederlanders zouden er dan overblijven?????

 26. Derde generatie allochtoon? Dan moeten ze Wilders meteen een jodenster opspelden!

 27. De allochtone leider Geert W is het vanaf nu aan. Zal ‘m leren zo’n onzin te laten spuien.

 28. Mensen – even het gezond verstand gebruiken: de typering allochtoon is door mensen (xenofoben) met wetenschappelijke pretenties in de mond genomen om de eigen vooroordelen (over buitenlanders) te proberen te verbergen en tevens openlijk, naar hun inzicht, te mogen aangeven, weer naar hun mening, waar de scheiding met de etnisch zuivere Nederlanders ligt.

 29. @Nexus, sterker nog, de hele typering westerse en niet-westerse allochtoon is bedacht in de jaren negentig om werkgevers te kunnen verplichten niet-westerse allochtonen aan te nemen. (De wet Saam). Toen moest men natuurlijk wel even formuleren wat dat precies waren, niet-westerse allochtonen.
  Inmiddels is niet-westerse allochtoon als benaming en rubricering een instrument van repressie geworden, zoals bijvoorbeeld in het migratie- en integratiebeleid, waar voor niet-westerse allochtonen strengere eisen gelden dan voor westerse.

  Ik denk dat de focus op etnisch zuiver Nederlanderschap van later datum is, omdat er lang een taboe lag op het etnische. Dat wordt nu gespeeld over de bal van de Nederlandse cultuur.

 30. @33
  Ook zo eigenaardig: Ecuador geldt als “niet-westers”, Japan als “westers”. Ik heb verscheidene mensen uit Japan gesproken die zich doodschaamden voor deze apartheidscriteria die letterlijk zo ook in Zuid-Afrika werden gehanteerd. Met west en niet-west heeft de indeling niets te maken.
  De naam van Marokko in het Arabisch betekent nota bene “het verre westen”, het ligt dan ook ver ten westen van Nederland.

  En tja, etnisch zuiver Nederlanderschap. Vanaf wanneer tellen we dat? En met terugwerkende kracht? Mijn Picardische en Kleefse voorouders woonden in streken die aan de rand van of in de historische Nederlanden lagen. Dat wordt nog een hoop uitzoekwerk.
  O nee, het gaat om de vierde voorgaande generatie heb ik nu begrepen – moet je toch zestien overgrootouders controleren of je etnisch zuiver bent.

 31. Boze heks Schreef:

  @Nexus, sterker nog, de hele typering westerse en niet-westerse allochtoon is bedacht in de jaren negentig om werkgevers te kunnen verplichten niet-westerse allochtonen aan te nemen. (De wet Saam). Toen moest men natuurlijk wel even formuleren wat dat precies waren, niet-westerse allochtonen.
  Inmiddels is niet-westerse allochtoon als benaming en rubricering een instrument van repressie geworden, zoals bijvoorbeeld in het migratie- en integratiebeleid, waar voor niet-westerse allochtonen strengere eisen gelden dan voor westerse.
  Ik denk dat de focus op etnisch zuiver Nederlanderschap van later datum is, omdat er lang een taboe lag op het etnische. Dat wordt nu gespeeld over de bal van de Nederlandse cultuur.

  Er is iets wat nogal eens vergeten wordt.
  Men heeft een grote bewondering voor atleten die bijvoorbeeld de 100 meter in 10 seconden kunnen lopen.
  Wat men namelijk vergeet is dat die atleten daar de godganse dag hebben voor moeten trainen.
  Ja, dan is het logisch dat je die tijd haalt.
  Da’s geen enkele kunst.
  Ik weet nog dat ik in mijn tijd ondanks al m’n getrain er meer dan 11,5 seconde over heb gedaan.
  Desondanks kwam ik nog bekaffer aan dan degene die wel rond die 11,5 seconde zaten.
  Momenteel doe ik over de 100 meter zo rond de 11½ minuut. Ik kan je verzekeren dat die inspanning momenteel voor mij groter is dan destijds toen ik onder de 12 seconden zat. Ik ben letterlijk bekaf na die 100 meter van nu. Daar komt nog bij dat ik ook nog eens rook. M.a.w. ik heb nog een extra handicap dan ik vroeger had, toen ik niet rookte.
  Samengevat kun je rustig stellen dus, van wat hetgeen ik nú presteer, veel indrukwekkender is dan wat ik destijds deed maar ook nog eens vele malen indrukwekkender dan bijvoorbeeld Usain Bolt doet (http://is.gd/2NkN0y ) die ook nog eens uit een achterlijk land komt. Die jongen doet de hele dag niets anders dan maar steeds te trainen te trainen en te trainen terwijl mensen zoals ik en de meesten onder ons veel andere zaken veel belangrijker vinden.
  Wedden dat Bolt als hij de net als wij de godganse dag achter de computer zou zitten, hij er niks van bakt op die 100 meter?

  Waar het om gaat is dit.
  De volgelingen van Wilders leven voor het grootste gedeelte ver onder de VN toegestane geestelijke armoedegrens.
  Desondanks zijn ze al na pakweg 1½ à 2 jaar na hun geboorte redelijk in staat Nederlands te spreken al zijn ze dan ook meestal alleen door hun ouders te verstaan.
  De meeste mensen die of vanuit een superieur westers land of vanuit een achterlijk inferieur niet-westers land binnenkomen, zijn in de regel vele malen intelligenter dan Wilders-aanhangers.
  Maar ondanks het dát feit en dat ze al meestal rond de 20 à 30 jaar zijn als ze hier naar toe komen, zijn ze in al die jaren dat ze een opleidng hebben gevolgd er nog steeds niet in geslaagd zijn om ook mar één woor Nederlans te spjeke.
  Gin beter bewijs dar ze gewoon aggerlijk sijn en hier niet hore.
  Verder doet zich nog iets opmerkelijks voor.
  Terwijl jij en ik en de meeste mensen bij alles wat ze doen, lezen en wat verteld wordt vaak (lang) moeten nadenken, zijn de Wilders-aanbidders in staat om praktisch zonder na te denken of zelfs helemaal niet na te denken, onmiddellijk de juistheid van wat Wilders zegt te beamen.

 32. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Ecuador geldt als “niet-westers”, Japan als “westers”. Ik heb verscheidene mensen uit Japan gesproken die zich doodschaamden voor deze apartheidscriteria die letterlijk zo ook in Zuid-Afrika werden gehanteerd. Met west en niet-west heeft de indeling niets te maken.

  Hoewel enigszins off-topic maar Zuid-Afrika had een wereldwijde wapen-embargo wegens hun apartheidspolitiek maar Israël was het enige land die zich er niet aan hield.
  En voor de mensen die zo dolgraag in (een) God geloven, moeten ze maar eens stevig nadenken over het feit dat Haïti, een overwegend Christelijk land 250.000 slachtoffers van een aardbeving heeft terwijl Japan waar maar heel weinig Christenen wonen in het identieke geval “slechts” 25.000 had.

 33. Henk Veldman Schreef:

  Hoewel enigszins off-topic maar Zuid-Afrika had een wereldwijde wapen-embargo wegens hun apartheidspolitiek maar Israël was het enige land die zich er niet aan hield.

  Ter aanvulling:
  Je kunt er niet omheen dat de Joden aanvankelijk wegens hun geloof eeuwenlang zijn vervolgd door de Christenen en in de Hitleriaanse tijd werden vervolgd wegen hun ras. De Holocaust is daar een onderdeel van geweest.
  De Islam/Koran verwijt de Joden/Jodendom dat ze racistisch en discriminerend zijn t.o. van andere rassen en andersgelovigen.
  De Christenen krijgen een veeg uit de pan omdat ze de Joden vervolgen om een paar kutsmoezen, namelijk de discussie of Jezus wel of niet de Zoon van God is en het “verraad” van Judas, die heeft staan zoenen met Jezus terwijl hij wel wist dat op homofiele uitspattingen in het openbaar volgens de Bijbel de doodstraf staat.
  In Israël toch een beschaafd westers land is maar 2% van de bevolking Christen.
  Praktisch in geen enkel “westers” land is dat aantal zo laag.
  Verder zie je praktisch geen enkele kleurling/zwarte in de straten, terwijl in elk anders westers land zo rond de 20% van de mensen overduidelijk afkomstig zijn uit een inferieur en achterlijk land.

 34. @ tevens # 34 A.j.vd.K.
  Henk Veldman Schreef:

  Verder zie je praktisch geen enkele kleurling/zwarte in de straten, terwijl in elk anders westers land zo rond de 20% van de mensen overduidelijk afkomstig zijn uit een inferieur en achterlijk land.

  Je bedoelt Israël als `westers’ land? Ook zoiets, de rest is middenoosters.
  Volgens mij klopt het wel aardig als een land `westers’ wordt genoemd als er een of meer permanente US-Nato vliegbases zijn geïmplementeerd. Bv. Japan, Filippijnen, thans Irak. Maar ook Georgië. En de voormalige Comeconlanden. Mickey Mouse-Mc Donald & Readers Digest-Hollywoodprop afzetgebieden, waarbij eigen cultuur op tweede plaats komt, zijn dus westers. 😡

 35. Abdul Alhazred Schreef:

  Je bedoelt Israël als `westers’ land? Ook zoiets, de rest is middenoosters.

  Je kunt er niet omheen.
  De Joden zijn veruit de meest gediscrimineerde en vervolgde bevolkingsgroep. Maar wel, door “ONS”.
  “WIJ” waren er al vanaf het moment dat Jezus alle zonden op zich nam die “wij” ooit hadden begaan en daarmee dus Jezus op het moment dat hij zich bekeerde tot het Christendom, leider werd van een criminele organisatie die talloze misdaden op z’n geweten heeft gehad, immers hij heeft zelf toegeven dat hij schuldig was. De club dus die voornamelijk bestond uit Christenen. Mensen die zich eeuwenlang schuldig hebben gemaakt aan het vermoorden van mensen, veroveringen van landen, onderdrukking en martelpraktijken.
  Nergens ter wereld is er een groep te vinden die zoveel misdaden op hun geweten hebben dan Christenen.
  Dat is slechts voor een klein deel te danken aan het feit dat ze inmiddels tot veruit de grootste (religieuze) bevolkingsgroep behoren.
  “Arabieren”, mensen dus in het midden-oosten kun je er moeilijk van beschuldigen beter te zijn dan wij waar het gaat om moord- en martelpraktijken. Uiteraard als elk beschaafd land maken ze zich er ook schuldig aan, want anders tel je niet mee in de wereld.
  Maar verhoudingsgewijs is Israël veruit koploper waar het gaat om het negeren van respect te hebben voor mensenrechten.
  Ongeveer 7% van de Palestijnse bevolking, de oorspronkelijke bewoners van het land wat nu Israël heet, is om zeep gebracht door Israël/de Joden.
  Nergens ter wereld zijn er zoveel mensen, verhoudingsgewijs, gedood door een groep mensen al dan niet geleid door iemand die niet democratisch is gekozen. Mao en Stalin zaten bijvoorbeeld slechts rond de 1 à 2%.

 36. Henk Veldman Schreef:

  Haïti, een overwegend Christelijk land 250.000 slachtoffers van een aardbeving heeft terwijl Japan waar maar heel weinig Christenen wonen in het identieke geval “slechts” 25.000 had.

  Daar heeft een Amerikaanse Prediker ( volgens mij Pat Robinson ) zich over uitgelaten , de Tsunami bij indonesië en Thailand was omdat het Moslims en Hindoes zijn , Haiti’s aardbeving vanwege hun Voodoo

 37. @Nolly, etnisch zuiver Nederlanderschap bestaat niet, en ik denk dat alleen enorme gekken daarin willen geloven.
  Niemand wil die kant uit, behalve een enkele halve zool in de PVV..
  Wat wel bestaat is de hernieuwde verplichte overgave aan de Nederlandse cultuur en de Nederlandse waarden en normen. Die nu een zoveelste hergeboorte meemaken, omdat ze namelijk iedere keer opnieuw moeten worden uitgevonden. Vroeger was een waarlijk Nederlander spaarzaam en bedeesd, tegenwoordig is een echte Nederlander enorm tolerant en geemancipeerd. Vroeger godsvruchtig, thans seculier.
  Trokken we ons vroeger op aan de vergelijking met Michiel de Ruijter, tegenwoordig willen we allemaal in de voetsporen treden van vaderlandsche helden als de Soldaat van Oranje.

 38. Al Bakrastani Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Haïti, een overwegend Christelijk land 250.000 slachtoffers van een aardbeving heeft terwijl Japan waar maar heel weinig Christenen wonen in het identieke geval “slechts” 25.000 had.
  Daar heeft een Amerikaanse Prediker ( volgens mij Pat Robinson ) zich over uitgelaten , de Tsunami bij indonesië en Thailand was omdat het Moslims en Hindoes zijn , Haiti’s aardbeving vanwege hun Voodoo

  Aha!
  Mooi dat, ik meen op 23 oktober, Jezus terug op aarde komt om met z’n vlammend zwaard de mensen die niet in Hem geloven een kopje kleiner te maken en alleen die 144.000 (blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond) wel gelovigen waarvan het grootste deel Wilders-aanbidders zijn in de hemel komen.

 39. Een handige tip voor Van Klaveren: laat alle generaties allochtonen iets dragen om ze als zodanig herkenbaar te maken – een ster, bijvoorbeeld, of een driehoek.
  Dat maakt het allemaal lekker eenvoudig en overzichtelijk, nietwaar?
  Ter aanvulling kunnen de Van Klaverens in deze samenleving zich dan gewoon weer een swastika aanmeten, en een speciale partijgroet hanteren… iets met een gestrekt armpje of zo.

 40. Henk Veldman Schreef:

  Aha!
  Mooi dat, ik meen op 23 oktober, Jezus terug op aarde komt om met z’n vlammend zwaard de mensen die niet in Hem geloven een kopje kleiner te maken en alleen die 144.000 (blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond) wel gelovigen waarvan het grootste deel Wilders-aanbidders zijn in de hemel komen.

  wow een omelette van Jehova getuigen en Evangelische “Rapture “ideeen .. samen met Tokkistische Geert is de Messias retoriek , of je bent geniaal , of je medicatie vergeten 😀 😀 😀

Reacties zijn gesloten.